Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokia ji, arena Gran Kanarijoje, kurioje pasaulio krepšinio čempionato kovas pradės Lietuva

Rugpjūčio 30-ąją Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjai ispaniškajame Las Palme išbėgs ant „Gran Canaria arena“ parketo ir mūsų šalies sirgaliams prasidės neramios ir intriguojančio dienos – Lietuva gyvens pasaulio krepšinio čempionato aistromis. Likus keturiems mėnesiams iki planetos pirmenybių Ispanijoje pradžios, Gran Kanarija pasauliui pristatė naujutėlę Las Palmo krepšinio areną, kurioje pirmuosius penkis mačus žais Jono Kazlausko kariauna ir sieks bent jau pakartoti prieš ketverius metus pasiektą rezultatą – Turkijoje iškovotą trečiąją vietą.
„Gran Canaria“ arena
„Gran Canaria“ arena / Modesto Krukausko nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Atvykite į arenos atidarymą. Čia vyks pasaulio krepšinio čempionatas“, – skelbia ne vienas plakatas Las Palmo mieste. Net ir naktį pasaulinio poilsio, vandenyno ir linksmybių sostinę jau galima vadinti būsima šešių pasaulio valstybių, kovosiančių šioje saloje, krepšinio Meka. Iki pasaulio pirmenybių pradžios likus 121 dienai, Gran Kanarijoje jau jaučiamas būsimas čempionato ritmas.

Gegužės pirmąją visi Las Palmo krepšinio aistruoliai galėjo susipažinti su tuo, ką per pusantrų metų nuveikė vietos statybininkai – pastatė nuo nulio krepšinio areną.

Oficialios arenos atidarymo iškilmės „sutapo“ su Ispanijos krepšinio pirmenybių 28-uoju turu. Į svečius pas „Gran Canaria“ klubą atvyko galingieji „Barcelona“ krepšininkai. Jei lietuvis Šarūnas Jasikevičius po praėjusio sezono būtų pratęsęs sutartį su Barselonos klubu, šiandien, gegužės 1-ąją, ir jis taptų taip pat šios šventės dalimi.

Tiesa, šioks toks lietuviškas akcentas dvikovoje tarp „Barcelona“ ir „Gran Canaria“ ekipų buvo – šeimininkų klubui atstovauja buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas ir Australijos rinktinės narys Bradas Newley.

Jam rudenį taip pat teks gainioti kamuolį šioje arenoje per čempionatą – australai pateko į vieną grupę su lietuviais ir tarpusavyje komandos susikaus rugsėjo 2 dieną.

Taigi, nors svečiai iš Barselonos atvyko lyg ir pasveikinti „Gran Canaria“ ekipos su naujais namais, sausakimšoje sirgalių arenoje „Barcelona“ vis dėlto apkartino šventę Las Palmo ekipai – nugalėjo ją 82:74.

„Tai arena, kuri lyg ir buvo, tačiau ne tokia gera, kaip dabar. Galimybė rengti pasaulio krepšinio čempionato grupės kovas privertė mus imtis šio projekto – juk iki tol mieste turėjome vos 6 tūkst. žiūrovų talpinančią salę. Rekonstrukcijos, teisingiau, statybų, kaina – 65 milijonai eurų“, – teigė vienas iš Ispanijos krepšinio federacijos atstovų. Tiesa, dėl vieno dalyko kol kas niekas Las Palme negali sutarti – kiek vis dėlto telpa sirgalių į šią areną?

Ko tik nepaklausi, atsakymai skirtingi – Ispanijos krepšinio federacija džiaugiasi 11 tūkst. 500 vietų „Gran Canaria“ arenoje, statybininkai statė 9 tūkst. 700 vietų kompleksą, o arenos darbuotojai tikino, kad varžybas gali stebėti 10 tūkst. 300 aistruolių.

Tačiau tai tikrai nesutrukdys galingai ir „žaliuojančiai“ Lietuvos krepšinio sirgalių armijai okupuoti vieną ar kelis šios arenos sektorius, o kol kas čia kurį laiką karaliaus „geltonųjų“ armada – Las Palmo krepšinio klubo aistruolių spalvos.

„Mes planavome statyti areną už 90 milijonų eurų, tačiau krizė padarė savo juodą darbą: teko daug ko atsisakyti arenoje, net itin svarbių asmenų ložės nėra. Sumažinome sąmatą iki 60 milijonų, bet vis tiek prisidėjo dėl nenumatytų išlaidų dar penki milijonai eurų“, – aiškino pasaulio krepšinio čempionato Gran Kanarijoje organizacinio komiteto vadovas Rafaelis Calvo.

„Žinoma, laukiame atvykstančių Lietuvos krepšinio sirgalių – apie juos visi žino“, – kalbėjo čempionato organizacinio komiteto vadybininkas Sergio Wolfgangas Engelis.

Europos vicečempionė ir 2010 metų pasaulio krepšinio pirmenybių trečiosios laimėtoja Lietuvos rinktinė po šiais metais vykusios pasaulio burtų traukimo ceremonijos sužinojo, kad pirmojo etapo kovas žais toliausiai nuo Europos žemyno – Ispanijai priklausančioje Gran Kanarijos saloje, nutolusioje nuo sostinės Madrido 1300 kilometrų.

Lietuviai pateko į D grupę ir jos varžybos vyks Las Palmo mieste. 24 rinktinės suskirstytos į keturias grupes po šešias komandas.

2014 m. pasaulio krepšinio čempionato pirmojo etapo grupės: A grupė (Granada): Ispanija, Egiptas, Iranas, Serbija, Brazilija, Prancūzija. B grupė (Sevilija): Argentina, Senegalas, Filipinai, Kroatija, Puerto Rikas, Graikija. C grupė (Bilbao): JAV, Suomija, Naujoji Zelandija, Ukraina, Dominikos Respublika, Turkija. D grupė (Las Palmas): Lietuva, Angola, Korėja, Slovėnija, Meksika, Australija.

VIDEO: "Gran Canaria" arenos pristatymas pasaulio krepšinio čempionatui

Pirmajame etape keturiose grupėse varžysis po šešias rinktines. Keturios stipriausios kiekvienos grupės rinktinės kovą tęs aštuntfinalio etape, kuriame A grupės komandos žais su B grupės, o C grupės – su D.

Šios kovos jau vyks Madride ir Barselonoje. Planuojama, kad Lietuva be vargo pateks į antrąjį etapą ir iš Las Palmo vyks į Barseloną

Aštuntfinalyje 16 pajėgiausių rinktinių varžysis „minuso“ sistema: 8 pateks į ketvirtfinalius, kurių nugalėtojai varžysis pusfinalio etape. Jį laimėjusios dvi rinktinės kovos dėl aukso medalių finale.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius