Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ir JAV ekipos prieš ketvirtfinalius mažiau prakaitavo, bet joms prognozuojamos pergalės

Laisvą nuo rungtynių dieną – pirmadienį – į Pasaulio krepšinio čempionato ketvirtfinalį prasimušusios rinktinės jį praleido skirtingai. Viena buvo bendra – keturios Barselonos „Palau Sant Jordi“ antradienį žaidžiančios komandos atsisakė rytinės treniruotės.
Lietuvos krepšinio rinktinė treniruotėje
Lietuvos krepšinio rinktinė treniruotėje / Pauliaus Cuberos nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Tačiau jau vakare viskas buvo kitaip – planetos čempionai amerikiečiai turnyro rengėjus patikino, kad jiems nereikia salės treniruotėms ir jie apsiribos individualiu žaidėjų pasirengimu. JAV komanda treniruotis turėjo vėliausiai – nuo 20 val. 30 min. iki 22 valandos.

Šis vėlyvas laikas numatytas būtent tam, kad arenoje neliktų nereikalingų žmonių ir ekipai priskirti ispanų ir amerikiečių saugos darbuotojai galėtų lengviau susitvarkyti su savo darbu.

JAV ekipos treneris Mike'as Krzyzewskis per savo spaudos tarnybą išplatino savo mintis apie būsimus ketvirtfinalius, teigdamas, kad visi varžovai yra patobulėję.

Vakar „Palau Sant Jordi“ arenoje lietuviai taip pat nepersistengė – nors treniruotei buvo numatytas 90 minučių laikas, Lietuvos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas nutarė patausoti krepšininkus svarbiausiam čempionato mačui su Turkija – derinius komanda šlifavo valandą ir po to išvyko į viešbutį.

„Mes šiame čempionate susidūrėme su labai galingu varžovų pasipriešinimu. Jis tikrai didesnis, nei kas nors gali įsivaizduoti. Pirmenybėse Ispanijoje tikrai labai daug gerų rinktinių.

Pasaulinės komandos tobulėja – aš galiu apie tai kalbėti, nes buvau ne viename čempionate. Dabar galiu išskirti Suomijos ir Naujosios Zelandijos ekipas“, – kalbėjo ilgametis JAV rinktinės treneris.

Vakar „Palau Sant Jordi“ arenoje lietuviai taip pat nepersistengė – nors treniruotei buvo numatytas 90 minučių laikas, Lietuvos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas nutarė patausoti krepšininkus svarbiausiam čempionato mačui su Turkija – derinius komanda šlifavo valandą ir po to išvyko į viešbutį.

Lietuvių varžovai turkai savo laiką išnaudojo iki paskutinės sekundės – arenos darbuotojams net teko gražiai išprašyti turkus iš aikštės, kad ji atsilaisvintų rungtynėms su JAV treniruotis atėjusiai Slovėnijos rinktinei.

Tačiau patys slovėnai ne itin tikėjo savo pergale ketvirtfinalyje su pasaulio čempionais. Goranas Dragičius slovėnų žiniasklaidai sakė, kad jo ekipa gali nugalėti tik tuo atveju, jei įvyktų stebuklas.

„Žinoma, būna ir stebuklų, tačiau ar jie būna Ispanijoje – aš nežinau“, – kalbėjo vienas iš Slovėnijos rinktinės vedlių.

Barselonoje dirbantys krepšinio specialistai ir Ispanijos spauda prieš mačą sudėliojo akcentus ir galimus nugalėtojus: didžioji dalis tikina, kad JAV tikrai įveiks Slovėniją – manoma, kad į pusfinalį prasimušianti Amerika įnugalės 23 taškų skirtumu.

Lietuvos ir Turkijos komandų akistatoje pergalė prognozuojama Lietuvai, tačiau ji nugalės trijų taškų skirtumu. Lietuviai ir turkai žais šiandien 18 valandą Lietuvos laiku, o JAV ekipa su Slovėnija varžysis 22 valandą.

Pralaimėjusios komandos baigs pasirodymą čempionate, o nugalėjusios Barselonoje sužais pusfinalį ir kelsis į Madridą. Ten rugsėjo 13 dieną pusfinalius pralaimėjusios komandos sužais dėl 3 vietos, o rugsėjo 14 dieną įvyks Pasaulio čempionato finalas. 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius