-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai antri grupėje gali likti tik vienu atveju iš septynių

Likus paskutinėms lietuvių rungtynėms su Slovėnijos komanda, vis dar neaišku, kokiose vietose liks trys geriausios D grupės komandos. Visi sutartinai tvirtina, jog rezultatų neskaičiuoja ir specialiai JAV rinktinės ketvirtfinalyje išvengti nebandys, tačiau galime neabejoti, kad šie variantai Lietuvos rinktinės trenerių štabui pažįstami. Apžvelgiame visus scenarijus.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kviečiame sekti mūsų sporto apžvalgininko Pauliaus Bakanausko tinklaraštį.

Norint išvengti JAV rinktinės aštuntfinalio ir ketvirtfinalio mačuose, būtina užimti pirmąją arba trečiąją vietą. Komandos, kurios surinks vienodą skaičių pergalių, savo padėtį grupėje išsiaiškins pagal tarpusavio rezultatų santykį. Kol kas aišku tiek:

  • Lietuva, Slovėnija ir Australija garantuotai pasidalins 1-3 vietas.
  • Australai negali pakilti aukščiau antrosios vietos.

Pagal dabartinę situaciją tarpusavio rungtynių santykis atrodo taip:

  • Lietuva turi -7, nes 75:82 pralaimėjo Australijai.
  • Slovėnija turi +10. 90:80 įveikta Australija.
  • Australija turi +7 prieš lietuvius ir -10 prieš Slovėniją. Jei visos komandos surinks po lygiai pergalių, turės -3. Savo tarpusavio rezultatui australai daryti įtakos negali ir koreguoti situaciją gali tik laimėdami arba pralaimėdami Angolai. 
Jei Australija pralaimi Angolai:
  • ir lietuviai laimi. Lietuva – 1, Slovėnija – 2, Australija – 3. (Tuomet australai turi 2 pralaimėjimus ir jų bendras rezultatas nebesiskaičiuoja, o Lietuva nugalėjusi Slovėniją tampa pirma grupėje.)
  • ir lietuviai pralaimi. Slovėnija – 1, Australija – 2, Lietuva – 3. (Tuomet slovėnai išlieka nepralaimėję, o australai būdami nugalėję lietuvius kyla į antrą vietą.)
Jei Australija nugali Angolą:
  • ir lietuviai pralaimi. Slovėnija – 1, Australija – 2, Lietuva – 3. (Tiesiog slovėnai lieka nepralošę, australai su viena nesėkme, o lietuviai su dviem.)
  • ir lietuviai laimi 1-4 taškais. Slovėnija – 1, Australija – 2, Lietuva – 3. (Slovėnai bendroje saskaitoje turi nuo +6 iki +9, Australija -3, Lietuva nuo -6 iki -3.)
  • ir lietuviai laimi 5-8 taškais. Slovėnija – 1, Lietuva – 2, Australija – 3. (Slovėnai bendroje saskaitoje turi nuo +5 iki +2, Lietuva nuo -2 iki +1, Australija -3.)
  • ir lietuviai laimi 9-13 taškų. Lietuva – 1, Slovėnija – 2, Australija – 3. (Lietuviai bendroje saskaitoje turi nuo +2 iki +6, Slovėnija nuo +1 iki -3, Australija -3.)
  • ir lietuviai laimi 14 ar daugiau taškų. Lietuva – 1, Australija – 2, Slovėnija – 3. (Lietuviai turi +7 ir daugiau, Australija -3, Slovėnai -4 ir mažiau.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius