Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinė Pasaulio čempionato pusfinalyje žais su JAV

Lietuvos krepšininkai prieš pasaulio čempionus amerikiečius – tokia dvikova vyks ketvirtadienį Pasaulio krepšinio čempionate Ispanijoje, o geriausios Barselonoje žaidžiančios komandos tądien santykius aiškinsis 22 valandą mūsų laiku. Pusfinalio pora paaiškėjo antradienio vakarą, kai lietuviai ketvirtfinalyje nuo savo kelio patraukė 2010 metų planetos vicečempionus turkus 73:61, o ne vieną prakaito lašą per pirmuosius du kėlinius išlieję JAV krepšininkai sutriuškino Slovėniją 119:76 (29:20, 20:20, 37:22, 33:12).
 Kyrie Irvingas prieš slovėną  Edo Muričių
Kyrie Irvingas prieš slovėną Edo Muričių / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
VIDEO: Lietuvos ir Turkijos rinktinės mačas

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Tad iš į Barseloną suvažiavusių geriausių C ir D grupių komandų mūšius dėl pirmenybių Ispanijoje medalių tęs geriausios ekipos – pirmąsias pozicijas iškovojusios Lietuva ir JAV.

Šios dvi rinktinės ketvirtadienį sužais paskutinę dvikovą Barselonoje – pusfinalį ir vyks į Madridą. Ten pusfinalio laimėtoja varžysis dėl pasaulio čempionės titulo, o pralaimėjusi – dėl trečiosios vietos.

 Pasaulio čempionai čempionate Ispanijoje nė karto nepralaimėjo ir varžovus triuškino vidutiniškai 33 taškų skirtumu.

A ir B grupėse sėkmingiausiai žaidusios komandos santykius aiškinasi jau Madride. Ten trečiadienį ketvirtfinalyje ispanai žais su prancūzais, o brazilai – su serbais.

Nors daug kas tikėjosi, kad 2010 metų pasaulio čempionai amerikiečiai prasimuš į lemiamų dvikovų etapą, tačiau ketvirtfinalyje nieko prarasti nebijoję Slovėnijos krepšininkai iš pradžių bandė kurti pirtį iš NBA klubų žaidėjų sudarytai JAV komandai.

Slovėnai pirmame kėlinyje neleido amerikiečiams nutolti – kvėpavo jiems į nugarą, atsilikdami 5-9 taškų skirtumu. Antrame ketvirtyje vaizdas nesikeitė – slovėnai, vedami brolių Dragičių, ne kartą gėlė galingiausiems, o trečiame kėlinyje net sumažino atsilikimą iki 44:49.

Tuomet pasaulio čempionai įjungė papildomą pavarą ir per dvi minutes nutolo 66:49, o likus trečiame ketvirtyje varžytis 1 minutę – 76:54. Ketvirto kėlinio pradžioje skirtumas buvo milžiniškas – 93:64. Ketvirtfinalio intriga buvo baigta ir tapo aišku, kad slovėnai vyks namo.

JAV rinktinei daugiausia taškų įmetė: K.Thompsonas 20, K.Fariedas ir J.Hardenas po 14, A.Davisas 13, D.Rose'as ir K.Irvingas po 12.

Slovėnijai: G.Dragičius 13, D.Lorbekas 12, Z.Dragičius 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius