Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas: „Pagarba Naujajai Zelandijai“

Vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas ir sunkusis puolėjas Donatas Motiejūnas Pasaulio krepšinio čempionato aštuntfinalio akistatoje su Naująja Zelandija dirbo iš peties – abu krepšininkai kartu įsūdė 30 taškų ir atkovojo 21 kamuolį.
Jonas Valančiūnas, Simas Jasaitis ir naujazelandietis Mika Vukona
Jonas Valančiūnas, Simas Jasaitis ir naujazelandietis Mika Vukona / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Sekmadienį Barselonoje vystančiuose planetos pirmenybių aštuntfinaliuose mūsiškiai 76:71 įveikė Naująją Zelandiją ir prasimušė į turnyro ketvirtfinalį.

„Jau senokai visiems sakau, kad krepšinis yra komandinis sportas, ir nevertinu savo žaidimo, – kalbėjo po rungtynių 22 taškus įmetęs J.Valančiūnas. – Pergalę lėmė gynyba ketvirtojo kėlinio pabaigoje. Tikrai gerai keitėmės dengiamaisiais ir galiausiai pavyko apsiginti“.

Tikrai buvo sunkios rungtynės, nes naujazelandiečiai kovėsi iki galo bei pataikė sunkius metimus. Tikrai buvo labai sunkus mačas. Jie yra labai kovingi.

Vidurio puolėjas sakė, kad dvikova su Naująja Zelandija jo visiškai nenustebino – pagal tokįpat scenarijų žaista ir Kaune, kai rugpjūčio 17-ąją lietuviai tik paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė pergalę 85:79.

„Tikrai buvo sunkios rungtynės, nes naujazelandiečiai kovėsi iki galo, pataikė sunkius metimus. Tikrai buvo labai sunkus mačas. Jie yra labai kovingi. Ir Kaune vyko kova iki pabaigos. Čia buvo toks pats susitikimas. Pirmoje dalyje jiems prasčiau krito, bet po to pataikė tikrai fantastiškus metimus“, – kalbėjo J.Valančiūnas.

„Tikrai nesinorėjo tokioje situacijoje pralaimėti. Džiugu, kad radome jėgų ir iškovojome pergalę“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie galimą varžovą ketvirtfinalyje, J.Valančiūnas tikino, kad aštuntfinalio pora Australija ir Turkija yra tikrai pajėgi ir jis net nežino, su kuria būtų lengviau varžytis: „Abi komandos yra pajėgios. Australų jėgą mes jau pajutome. Abi rinktinės yra stiprios ir su abiem reikės rungtyniauti iš visų jėgų. Skirtumo nėra, nes vis tiek yra tik vienas tikslas – laimėti“, – svarstė J.Valančiūnas.

„Naujoji Zelandija – stipri ir kovinga komanda. Didžiulė pagarba jiems. Su jais kovodami išeikvojome daug jėgų“, – sakė 8 taškus įmetęs D. Motiejūnas.

– Antrajame kėlinyje turėjote progą galutinai palaužti varžovus? Kodėl nepasisekė dar labiau pabėgti?

– Niekas nežino, kaip būtų ir kas būtų. Svarbiausia, kad laimėjome. Tikiuosi, kad ketvirtfinalyje žaisime visiškai kitaip.

– J.Mačiulis ir S.Jasaitis patyrė traumas. Ar šiandien nebuvo pernelyg kieta kova?

– Ne, nebuvo. Grupės etape teisėjai leido grumtis kiečiau, o dabar pražangas fiksavo už kur kas švelnesnius kontaktus.

– Visada trečiajame kėlinyje sužaisdavote geriausiai. Kodėl šį kartą to padaryti nepavyko?

– Galbūt po pertraukos išėjome į aikštę šiek tiek nusiraminę, nes turėjome 10 taškų pranašumą. Kovėmės iš visų jėgų – net Jonas Mačiulis žaidė su prakirstu antakiu.

– Žaidėjų traumos komandą šiek tiek išmušė iš vėžių?

– Krepšinis yra toks sportas, kuriame tikrai neišvengsi traumų. Kai komandos nariai patiria traumą, kiti turi žengti žingsnį į priekį ir užimto jo vietą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius