Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinktinės fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas: „Krepšininkus reikia stabdyti“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatai pluša pirmojoje treniruočių stovykloje Palangoje. Geriausi mūsų šalies krepšininkai iki šiol dirbo lauke ir tik savaitgalį pradės treniruotes krepšinio aikštelėje.
Rinktinės treniruotė
Rinktinės treniruotė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žaidėjų pasirengimo procesą rudenį vyksiančiam pasaulio taurės turnyrui akylai stebi ir koordinuoja 30-metis fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas. Jo teigimu, krepšininkai tik palaipsniui įgaus optimalią sportinę formą prieš svarbiausią rinktinės metų startą.

„Visiškai nesvarbu, kas į pirmąją rinktinės stovyklą atvyko geriausios sportinės formos. Nesistengiame atlikti kokių nors testų, kad išsiaiškintume, kas greičiausias, kas turi daugiausia jėgos. Tai turėsime pasiekti pasiruošimo metu. Visus žaidėjus ruošiame pagal tą pačią programą, kurios rezultatus matysime jau Ispanijoje“, – apie pirmąją žaidėjų pasiruošimo stadiją kalbėjo S.Kavaliauskas.

Krepšininkų nereikia per prievartą varyti į treniruotes, jie patys ateina ir prašo papildomų treniruočių. Kartais juos reikia pristabdyti

23 metų pradėjęs dirbti fizinio rengimo treneriu dabartinis Lietuvos rinktinės trenerių štabo narys jau spėjo užsirekomenduoti kaip vienas geriausių jaunųjų specialistų ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Per septynerius metus trunkančią karjerą S.Kavaliauskas penkis sezonus dirbo Kauno „Žalgirio“ ekipoje, o pastaruosius du – Krasnodaro „Lokomotiv“ komandoje. Tačiau kaunietis neslepia, jog jis vis dar šlifuoja savo asmeninį treniruočių specifikos braižą.

„Kiekvienai treniruotei stengiuosi ruoštis ir gauti kuo daugiau informacijos. Didžiausią dėmesį skiriu bendrajam krepšininkų fiziniam rengimui. Žmogus nėra sukurtas vien krepšinio stovėsenai, todėl visos traumos – netaisyklingo pratimų atlikimo padariniai“, – sakė S.Kavaliauskas.

Treneris norėtų paneigti mitą, jog krepšininkai nenoriai atlieka pratimus fizinio rengimo treniruočių metu. Mūsų šalies krepšininkus puikiai pažįstantis treneris atskleidė, jog žaidėjai yra motyvuoti ir už krepšinio aikštelės ribų.

„Krepšinis, kaip ir kiekvienas kitas sportas, darosi vis profesionalesnis. Žaidėjai gauna didelius pinigus, todėl supranta, jog prisižiūrėti ir išvengti traumų yra labai svarbu. Krepšininkų nereikia per prievartą varyti į treniruotes, jie patys ateina ir prašo papildomų treniruočių. Kartais juos reikia pristabdyti“, – apie krepšininkų užsidegimą sportuoti pasakojo S.Kavaliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius