-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neprognozuojama Angola: lengvas pasivaikščiojimas, galintis tapti sunkiomis rungtynėmis

Šeštadienį sužaidus su Amerikos žemyno čempionais, dabar lietuvių laukia akistata su Afrikos pirmenybių nugalėtojais. Penkioliktąją FIBA reitingo vietą užimanti Angolos rinktinė yra viena sunkiausiai prognozuojamų čempionato komandų ir į pirmąjį geriausių pasaulio komandų dvidešimtuką pakliūna neatsitiktinai ir sieks tą įrodyti žaisdama prieš Lietuvos rinktinę.
Sungmin Cho ir Edsonas Ndoniema
Sungmin Cho ir Edsonas Ndoniema / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šalies krepšinio istorija

Angolos rinktinė, kuri FIBA nare tapo 1979 metais yra bene sėkmingiausiai žaidžianti šio žemyno komanda. Praėjusiais metais jie jau vienuoliktą kartą tapo Afrikos čempionato nugalėtojais. Rinktinės dominavimą žemyne patvirtina faktas, jog iš paskutinių dvylikos rengtų čempionatų Angola laimėjo net dešimt.

Afrikos čempionai penkis kartus dalyvavo olimpinėse žaidynėse, tačiau geriausias jų pasiekimas – dešimtoji vieta, pasiekta 1992 metais Barselonoje.

Rinktinės dominavimą žemyne patvirtina faktas, jog iš paskutinių dvylikos rengtų čempionatų Angola laimėjo net dešimt.

Nors ir yra geriausia komanda Afrikoje, ji yra vos viena iš kelių komandų neturinčių savo šalies atstovų NBA lygoje. Negana to, Angola negali pasigirti nė vienu kada nors stipriausioje pasaulio lygoje žaidusiu krepšininku. Tuo tarpu kitose Afrikos šalyse netrūksta netgi ryškų pėdsaką NBA palikusių krepšininkų. Iš Nigerijos yra kilęs vienas geriausių visų laikų vidurio puolėjų Hakeemas Olajuwonas, o Kongo Demokratinėje Respublikoje gimė Dikembe Mutombo. Šių metų NBA naujokų biržos trečiasis šaukimas Joelis Embiidas yra užaugęs Kamerūne.

Su Lietuvos rinktine Angola yra susitikusi du sykius. 1996 metų olimpinėse žaidynėse lietuviai rezultatu 85:49 sutriuškino Afrikos komandą. Kitą sykį mūsų šalies krepšininkai su angoliečiais turėjo daugiau problemų – 2004 metų olimpiadoje tik rungtynių pabaigoje 78:73 buvo palaužtas varžovų pasipriešinimas.

Dvikova: Donatas Motiejūnas prieš Reggie Moore'ą

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Reggie Moore'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Reggie Moore'as

Lietuvos sunkiajam kraštui gali tekti paprakaituoti bandant uždengti universalų Angolos komandos lyderį. Su problemomis gynyboje susiduriantis D. Motiejūnas turės užduotį sustabdyti natūralizuotą amerikietį, kuris dar šiemet tapo geriausiai tritaškius pataikančiu Angolos lygos žaidėju. R. Moore'as yra fiziškai galingas sunkusis kraštas, kuris būdamas 203 cm ūgio sveria 107 kg.

Didžiąją karjeros dalį Europoje praleidęs amerikietis išsiskyrė gera kova dėl kamuolių ir puikia uosle perimdamas varžovų kamuolius. Praėjusių metų Afrikos žemyno čempionate R. Moore'as rinko po 10,1 taško, atkovodavo po 3,6 bei perimdavo po 1,2 kamuolio ir atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Gerai tritaškius pataikantis varžovas padės šiek tiek ištampyti Lietuvos rinktinės gynybą ir žaisdamas prieš D. Motiejūną gali pajusti savo metimą, taip pridarydamas papildomų problemų lietuviams.

Prognozė: Paprakaituoti teks, bet pergalė būtina

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Angolos ir Pietų Korėjos rinktinių mačas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Angolos ir Pietų Korėjos rinktinių mačas

Lietuvos komanda dažnai susiduria su problemomis, kuomet tenka žaisti su atletiškais ir fiziškai gerai sudėtais krepšininkais. Tačiau afrikiečiai retai pasižymi gera gynyba ir tinkamai užspausti greitai praranda orientaciją erdvėje.

Jei lietuviai rungtynes pradės užtikrintai ir neleis Angolos rinktinei pajausti žaidimo ritmo, mūsų šalies krepšininkai turėtų švęsti užtikrintą pergalę.

Tą patį žada ir lažybų kontoros, kurios Angolos galimybes nors ir vertina kiek geriau nei Meksikos, bet neabejoja Lietuvos pergale – 1,05:9,34

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius