Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio krepšinio čempionatas įdomus tik regioninei Ispanijos spaudai

Keli tūkstančiai „Gran Canaria“ arenoje Lietuvos krepšinio rinktinės kovas stebinčių mūsų šalies aistruolių neprasprūdo ir pro Las Palmaso žurnalistų akis. Regioniniuose šalies dienraščiuose šalia Ispanijoje mylimo futbolo vietos per planetos pirmenybes atsirado ir krepšiniui.
Laikraščiai Gran Kanarijoje
Laikraščiai Gran Kanarijoje / Pauliaus Cuberos nuotr.

Gran Kanarijos dienraščių „Canarias7“ ir „La Provincia“ viršelius puošia salos futbolo klubo „Las Palmas“ rungtynių nuotraukos. Antrajame Ispanijos futbolo divizione („Segunda“) žaidžiantis klubas yra svarbiausia Gran Kanarijos sporto komanda. Nė vienas krepšinio rungtynių aprašymas nėra toks platus kaip „Las Palmas“ ir „Mallorca“ rungtynių „Segundoje“ analizė.

Vis dėlto, abiejų dienraščių redaktoriai vietos sporto puslapiuose rado ir krepšiniui, o daugiausia ten kalbama apie Lietuvos rinktinę. „Canarias7“ sporto rubrikos priekyje – Lietuvos sirgalių žaliai nudažytos tribūnos.

„La Provincia“ taip pat plačiausiai rašo apie Lietuvos ir Angolos susitikimą, paminėdama ne tik žaidimo eigą, bet ir aprašinėdama aistruolių reakciją, įvardydama jų naudojamas skanduotes.

Nacionaliniai Ispanijos sporto dienraščiai
Nacionaliniai Ispanijos sporto dienraščiai

Visiškai kitokia situacija nacionaliniuose Ispanijos sporto dienraščiuose. Didžiausiame šalies leidinyje „Marca“ svarbiausia tema – Madrido „Real“ pralaimėjimas „Real Sociedad“ klubui. Kataloniškame „Mundo Deportivo“ visas dėmesys tenka „Barcelona“ futbolininkams.

Daugiau nei šimto puslapių storio „Marca“ laikraštyje Pasaulio krepšinio čempionatui skirtas tik plonytis kelių puslapių priedas – jame daugiausiai dėmesio skirta Ispanijos ir JAV krepšininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius