-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 04 /21:35

Pirmasis rinktinės išbandymas svetur buvo sunkus: Suomija – Lietuva 81:90

Lietuvos krepšinio rinktinė pirmadienį Suomijoje žaidė jau ketvirtąsias kontrolines rungtynes prieš Pasaulio krepšinio čempionatą. Pirmą kartą pasirengimo cikle lietuvių laukė varžovas, taip pat žaisiantis planetos pirmenybėse – Suomijos rinktinė. Šeimininkai mūsiškiams surengė iki šiol sunkiausią egzaminą, tačiau Lietuva nugalėjo varžovus 90:81 (26:14, 20:24, 25:22, 19:21).
Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Latviją. Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Lietuvos rinktinė kaip ir visose iki šiol vykusiose rungtynėse dviženklę persvarą pasiekė dar per pirmą kėlinį, kai išsiveržė į priekį 19:9. Jau pirmajame ketvirtyje pirmą kartą žaisti gavo ir po traumos pasveikęs Jonas Mačiulis.

Vis dėlto suomiams pavyko įvelti Lietuvos rinktinę į gana lėtą ir klampų krepšinį, kuriame trumpas staigias atkarpas geriau rengti sekėsi suomiams. Lietuviai naudojosi kur kas galingesne aukštaūgių linija puolime, tačiau gynyboje bėdų neišsprendė iki pat mačo pabaigos.

Kovą dėl atšokusių kamuolių Lietuvos rinktinė laimėjo net 38:24, tačiau daugiau kartų suklydo (15:12), leido suomiams įmesti 11 tritaškių. Baudas lietuviai metė tik 71 proc. taiklumu.

Vis dėlto, mačo pabaigoje suomiams „užsikabinti“ nepavyko, nors jie ir pataikė kelis tolimus metimus. Šeimininkams nuo lietuvių atakų apsiginti taip pat buvo sunku, tad Lietuvos rinktinė iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės.

Rungtynėse Suomijos rinktinėje nežaidė lyderis Petteri Koponenas, o lietuvių gretose nebuvo neregistruoto Simo Jasaičio. Mantas Kalnietis ir Žygimantas Janavičius į Suomiją neskrido, o Darjušas Lavrinovičius vyko į Italiją, kur ėjo medicininę patikrą „Grissin Bon“ ekipoje.

Lietuva: M.Kuzminskas (5/10 dvit., 4 atk. kam.) 12, M.Pocius (2/5 trit., 4 rez. perd.), K.Lavrinovičius (5 atk. kam.) ir Š.Vasiliauskas (2/3 trit.) po 11, R.Seibutis 10, A.Juškevičius (3 rez. perd.) 9, P.Jankūnas 8, J.Mačiulis (7 atk. kam., 3 rez. perd., 4 klaid.) ir A.Kavaliauskas po 6, A.Gudaitis 5, D.Motiejūnas (3 atk. kam.) 1.

Suomija: ​​M.Koivisto (3/6 trit.) ir G.Lee po 13, S.Huffas 11, K.muurinenas 10.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šarūnas Vasiliauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šarūnas Vasiliauskas

Ketvirtasis kėlinys: Suomija – Lietuva 81:90 (14:26, 24:20, 22:25, 21:19)

10 min. K.Lavrinovičius įmetė du taškus, o M.Koivisto – dar vieną tritaškį – 80:87. Baudą įmetė K.Muurinenas ir suomiai ėmėsi pražangų taktikos. K.Lavrinovičius pataikė tik antrą baudą – 88:81.

Suomiai po miutės pertraukėls taškų neįmetė, tačiau pražanga sustabdė A.Juškevičių, kuris sumetė baudas – 90:81.

9 min. Nors lietuviai atstatė 11 taškų pranašumą, tačiau M.Koivisto įsmeigė dar vieną tritaškį – 77:85.

8 min. Po puikaus P.Jankūno perdavimo 12-ąjį tašką įmetė M.Kuzminskas, tačiau M.Koivisto pataikė tritaškį – 73:82. Netrukus jau M.Kuzminskas puikiai išvedė P.Jankūną po krepšiu ir šis taip pat įmetė.

6 min. Į A.Kavaliausko dvitaškį K.Muurinenas atsakė tuo pačiu, o netrukus M.Kuzminsko bandymą įdėti blokavo H.Mottola – 70:80.

5 min. K.Muurinenas įmetė dar vieną tritaškį po nevykusio lietuvio bandymo spausti varžovus no savo aikštės pusės – 68:78.

4 min. Dar vienas puikus J.Mačiulio epizodas. Įsibėgėjęs puolėjas numetė kamuolį R.Seibučiui, o šis laisvas įmetė tritaškį. Netrukus A.Juškevičius išmušė kamuolį ties aikštės viduriu, jį pagavo M.Kuzminskas, po kurio perdavimo Adas įmetė iš po krepšio.

3 min. S.Huffas įmetė tritaškį ir skirtumas vėl tapo vienženklis – 65:73.

2 min. J.Mačiulis įmetė pirmuosius komandų taškus paskutiniame ketvirtyje.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jonas Mačiulis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jonas Mačiulis

Trečiasis kėlinys: Suomija – Lietuva 60:71 (14:26, 24:20, 22:25)

10 min. D.Motiejūnas gynyboje nesuspėjo net paskui H.Mottola, tačiau šio tritaškis nebuvo taiklus. Kitoje atakoje „Rockets“ aukštaūgis nepataikė abiejų baudų metimų.

J.Mačiulis perėmė kamuolį, sudėtingoje situacijoje išsaugojo kamuolį, atliko perdavimą R.Seibučiui, kuris įmetė su H.Mottolo pražanga. Po gynėjo baudos metimo Lietuva buvo priekyje 71:60.

8 min. M.Pocius sumetė baudas, tačiau gynyboje E.Murphy lengvai išmaudė J.Mačiulį ir įmetė iš po krepšio. R.Seibutis įmetė iš po krepšio – 68:60.

7 min. A.Nikkila pataikė sudėtingą tritaškį (56:61), A.Juškevičius atsakė tuo pačiu,tačiau įmetė ir N.Koivisto, bet jis užmynė tritaškio liniją – 58:64.

6 min. K.Lavrinovičius baudų metimais grąžino dviženklę persvarą – 50:61. Suomiai į tai atsakė tritaškiu. M.Kuzminskas po krepšiu sugriebė kamuolį puolime, išprovokavo pražangą ir prametė abi baudas.

5 min. Po S.Salino reido greitoje atakoje po krepšiu du taškai įkrito su K.Lavrinovičiaus pražanga. Suomis baudą įmetė – 50:56. Š.Vasiliauskas metė antrą savo tritaškį ir tapo rezultatyviausiu lietuvių žaidėju su 11 taškų.

4 min. Lietuva ir vėl neapsigynė nuo suomių perdavimo po krepšiu, tačiau Š.Vasiliauskas išprovokavo pražangą mesdamas tritaškį. Įžaidėjas įmetė visus tris baudų metimus – 56:47.

3 min. Dar kartą įmetė M.Kuzminskas, tačiau po to prasižengė puolime. H.Mottola įmetė tritaškį, į kurį tuo pačiu atsakė Š.Vasiliauskas – 45:53.

2 min. M.Kuzminskas metė tritaškį, kamuolį sugriebė K.Lavrinovičius, vėl numetė M.Kuzminskui, kuris metė iš vidutinio nuotolio, nepataikė, pats sugriebė kamuolį ir trečiu bandymu išprovokavo pražangą. Baudų metimus jis sumetė, o suomiai labai greitoje atakoje atsakė dvitaškiu – 42:48.

1 min. G.Lee po pertraukos iškart vėl puikiai prasiveržė po krepšiu, tačiau jo metimą teko pataisyti E.Murphy. Lietuvių ataka užstrigo ir baigėsi nevykusiu metimu bei išnaudotu 24 sek. laikrodžiu.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kšištofas Lavrinovičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kšištofas Lavrinovičius

Antrasis kėlinys: Suomija – Lietuva 38:46 (14:26, 24:20)

10 min. G.Lee ir vėl pergudravo A.Gudaitį, kuris prasižengė dar prieš metimą. Suomis įmetė tik vieną baudos metimą. Į lėtą ir klampų krepšinį svečius įvėlę suomiai per du kėlinius neleido lietuviams nutolti. S.Salinas baigiantis kėliniui sumetė baudas – 38:45. P.Jankūnas pataikė tik vieną baudą, o paskutinę sekundę M.Pocius visiškai laisvas nepataikė tritaškio.

9 min. P.Jankūnas pataikė gana sudėtingą metimą, o G.Lee vėl išmaudė A.Gudaitį. Netrukus P.Jankūnas pridėjo dar vieną dvitaškį – 45:35.

8 min. Suomiai netrukus įmetė dar vieną kartą iš po krepšio, o A.Gudaitis pataikė labai sudėtingą dvitaškį su pražanga. Baudą jis prametė. Lietuviai apsiginti ir toliau nesugebėjo – G.Lee įmetė 10-ąjį tašką.

7 min. Pagaliau taškų badą ilgu dvitaškiu nutraukė A.Juškevičius, o A.Kavaliauskas netrukus perėmė kamuolį, o puolime lengvai įmetė iš po krepšio – 29:39.

6 min. Po eilinės pražangos baudas mesti gavo H.Mottola, kurio ranka nedrebėjo – 27:35. M.Pocius ir Š.Vasiliauskas turėjo puikias progas tritaškiams, tačiau abu prametė kone laisvi. T.Rannikko baudų metimais priarti šeimininkus iki šešių taškų – 29:35.

5 min. Dar vienas lengvas G.Lee metimas iš po krepšio puskabliu – 25:35.

4 min. Pirmą kartą į krepšį pataikė ir Š.Vasiliauskas, tačiau suomiai ir vėl gana lengvai įmetė iš po krepšio.

3 min. D.Motiejūnas po gero J.Mačiulio perdavimo išprovokavo pražangą ir pataikydamas baudos metimą įsirašė pirmąjį tašką. Suomija netrukus įmetė tritaškį – 21:33.

2 min. Po pertraukėlės keturis taškus iš eilės įmetė K.Lavrinovičius, dar du pridėjo J.Mačiulis.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Martynas Pocius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Martynas Pocius

Pirmasis kėlinys: Suomija – Lietuva 14:26

10 min. K.Lavrinovičius išprovokavo pražangą, po to puolime prasižengė pats. Lietuviai apsigynė, o K.Lavrinovičius po savo paties netaiklaus metimo nusiėmė kamuolį ir įmetė pirmuosus taškus – 26:14.

9 min. Pirmuosius taškus J.Mačiulis netrukus pataikė baudų metimais, o M.Pocius netrukus smeigė antrą savo tritaškį – 24:12.

8 min. Pirmą kartą Lietuvos rinktinėje pasirengimo etape į aikštę žengė Jonas Mačiulis. Pirmasis puolėjo metimas, po prasiveržimo po krepšiu buvo netaiklus. Jei bandytų tai pakartoti dar šimtą sykių, lietuvis turbūt pataikytų visus.

7 min. Dar vienas puikus M.Pociaus epizodas – reidas į baudos aikštelę ir pataikytas dvitaškis su pražanga. Bauda buvo taikli – 19:9.

6 min. M.Pocius sulaukė puikaus A.Kavaliausko perdavimo ir įmetė tritaškį, kuris Lietuvos rinktinei buvo pirmasis – 16:9.

5 min. Vienas po kito dvitaškius pataikė M.Kuzminskas ir A.Kavaliauskas – 13:9.

4 min. A.Gudaitis gavo „stogą“, R.Seibutis išmetė neparengtą metimą ir greitoje suomių atakoje A.Gudaitis prasižengė antrą kartą. Lietuviai surinko jau keturias pražangas. Tik į aikštę vietoj pastarojo žengęs A.Kavaliauskas iškart prasižengė. G.Lee pagaliau pataikė abi baudas – 7:9.

3 min. Po netaiklaus D.Motiejūno metimo A.Gudaitis nusiėmė kamuolį puolime, įmetė du taškus, o gindamasis prasižengė. G.Lee ir vėl pataikė tik vieną baudą. M.Kuzminskas įmetė antrą metimą, tačiau suomiai pataikė tritaškį – 5:8. Po puikaus D.Motiejūno perdavimo po krepšiu prasižengta prieš A.Gudaitį, kuris įmetė vieną baudą.

2 min. Visos trys suomių atakos baigėsi netaikliais metimais, o M.Kuzminskas netrukus galingai įkrovė kamuolį į krepšį. Po D.Motiejūno pražangos G.Lee įmetė vieną baudos metimą – 1:4.

1 min. Lietuviai apsigynė, o R.Seibutis mačą pradėjo išprovokuodamas varžovo pražangą ir pataikė abu baudų metimus. Apsiginti pavyko ir antrą kartą, tačiau perduodamas kamuolį suklydo D.Motiejūnas

Lietuvos rinktinė: Šarūnas Vasiliauskas, Renaldas Seibutis, Mindaugas Kuzminskas, Donatas Motiejūnas, Artūras Gudaitis.

Lietuvos rinktinėje mačui neregistruotas Simas Jasaitis, Suomijos rinktinei nepadės Petteris Koponenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius