Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pirmojo apsilankymo rungtynėse broliai Maciai atsidūrė Ispanijos saugumo rankose

Iš Las Palmaso į Barseloną tęsti kovą dėl Pasaulio krepšinio čempionato apdovanojimų persikėlusi Lietuvos krepšinio rinktinė į Katalonijos sostinę prisiviliojo kur kas mažiau mūsų sirgalių. Grupės kovas stebėjo apie 4 tūkst. lietuvių, o Barselonos „Palau Sant Jordi“ arenoje „žaliai-geltonų“ yra apie 1,5 tūkstančio.
Broliai Maciai pristatė paramos fondą
Broliai Maciai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Tačiau po Gran Kanarijos varžybų aptirpusią krepšinio aistruolių minią keičia naujos pajėgos – tiek iš Lietuvos, tiek iš kitų šalių į Barseloną traukia ne minios, bet ir ne pavieniai sirgaliai.

Mums saugumiečiai kalbėdami davė suprasti, kad Barselona yra Barselona ir tai tikrai ne Madridas, kuriame žaidžia Rudy Fernandezas.

Tarp naujokų – prieštaringai vertinami Lietuvos pilietybę gavę broliai Normundas ir Nauris Maciai. Aistringi Lietuvos krepšinio gerbėjai nepraleido šanso pasirgti už nacionalinę rinktinę, tačiau jau pirmojo pasirodymo Barselonos arenoje metu jiems teko pabendrauti su Ispanijos kariškiais ir saugumo atstovais.

„Pasižiūrėjome su visais Lietuvos ir Naujosios Zelandijos rinktinių mačą – pasidžiaugėme pergale. Tai buvo puiku. Mums nieko nereikia – kad tik Lietuva ir jos rinktinė būtų geriausia... Bet kai nutarėme pasižiūrėti antrąjį mačą, kuriame turėjo paaiškėti lietuvių varžovas ketvirtfinalyje, prie mūsų su broliu priėjo du kostiumuoti vyriškiai ir keli karininkai bei pareikalavo eiti su jais“, – sekmadienio vakaro nutikimą pasakojo Nauris Macis.

facebook.com/Nauris ir Normundas Maciai kartu su LKF prezidentu Arvydu Saboniu
facebook.com/Nauris ir Normundas Maciai kartu su LKF prezidentu Arvydu Saboniu

Garsiais ir žinomais, keikiamais ir palaikomais, nekenčiamais ir garbinamais broliai Normundas ir Nauris Maciai tapo po konflikto su Madrido „Real“ ekipos ir Ispanijos rinktinės žaidėju Rudy Fernandezu.

2012-ųjų pavasarį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo namų arenoje žaidė su „Real“ klubu ir pralaimėjo po pratęsimo – po mačo tarp brolių ir R.Fernandezo įvyko konfliktas, po kurio Maciai atsidūrė areštinėje, o Eurolyga „Žalgiriui“ skyrė 25 tūkst. eurų baudą bei visam gyvenimui uždraudė broliams lankytis jų rengiamų turnyrų varžybose.

„Buvome nuvesti į atskirą kambarį Barselonos arenoje, pareikalauta iškraustyti visas kišenes. Negaliu pasakyti, kad su mumis elgėsi šiurkščiai. Matyt, buvome laukiami, nes buvo vertėja, kuri mums viską vertė iš ispanų kalbos“, – dėstė N.Macis.

Kaip teigė ne su vienu rinktinės žaidėju ir krepšinio garsenybėmis draugaujantis Nauris, kostiumuoti vyrai, kurie greičiausiai yra Ispanijos saugumo darbuotojai, turėjo neteisingą informaciją, kad broliai turi būti neįleidžiami ne tik į Eurolygos varžybas, bet ir Europos bei Pasaulio krepšinio čempionatus.

N. ir N.Maciams pasisekė įrodyti, kad draudimai yra skirti tik Eurolygos dvikovoms, o jie patys lankėsi praėjusių metų Europos čempionate Slovėnijoje.

„Tada buvo paprašyta pranešti, kur mes gyvename – saugumiečiai pasiskambino į tą viešbutį, viską išsiaiškino, uždavė dar kelis klausimus – kiek būsime, ką veiksime, ir paleido“, – istoriją pasakojo N.Macis.

Jis tikino, kad dar nežino, ar po kovų Barselonoje vyks į lemiamas čempionato varžybas Madride.

Buvome nuvesti į atskirą kambarį Barselonos arenoje, pareikalauta iškraustyti visas kišenes. Negaliu pasakyti, kad su mumis elgėsi šiurkščiai. Matyt, buvome laukiami, nes buvo vertėja, kuri mums viską vertė iš ispanų kalbos.

„Mums saugumiečiai kalbėdami davė suprasti, kad Barselona yra Barselona ir tai tikrai ne Madridas, kuriame žaidžia Rudy Fernandezas. Bet aišku, kad ten būsime laukiami. Viena vertus, mes norime pamatyti, kaip Lietuvos krepšininkai laimi pasaulio čempionato auksą, kita vertus – galime visą tą laiką Madride praleisti ne arenoje, o kur nors kalbantis su saugumu. Žiūrėsime, kaip bus“, – kalbėjo aistringas sirgalius, kurio kūną puošia ne viena tatuiruotė su Lietuvos krepšinio žaidėjų atvaizdais.

Tačiau šis incidentas broliams neužgožė malonių patyrimų, kurie jau įvyko Barselonoje. N. ir N.Maciai šeštadienį apsilankė Lietuvos krepšinio rinktinės viešbutyje, bendravo su krepšininkais ir Lietuvos krepšinio federacijos vadovais, kartu laiką leido su į Ispaniją priviliota Londono „Lituanica“ krepšinio ekipa.

Lietuvių emigrantų krepšinio klubas padeda broliams N. ir N.Maciams rinkti pinigus Kauno „Žalgirio“ komandai. Broliai įkūrė savo fondą, kad surinktų 25 tūkst. eurų, kuriuos atiduotų kauniečių klubui, sumokėjusiam Eurolygai baudą už jų konfliktą su R.Fernandezu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius