-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virš Las Palmo gatvių ir paplūdimių jau plevėsuoja lietuviškos trispalvės

„Per Kopenhagą“, „per Barseloną“ „per Londoną“ – toks standartinis lietuvių atsakymas į klausimą, kaip jie pasiekė Ispanijos Gran Kanarijos sostinę Las Palmą. Likus dienai iki Pasaulio krepšinio čempionato D grupės kovų pradžios, sala žaibo greitumu pildosi gausia mūsų šalies rinktinės gerbėjų armija. Manoma, kad vien tik per penktadienį įvairiais keliais į Las Palmą sugužėjo apie 1,5 tūkstančio krepšinio aistruolių.
Las Palmo miesto gatvės
Las Palmo miesto gatvės / Pauliaus Cuberos nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pirmieji Lietuvos krepšinio rinktinės aistruoliai į Las Palmą pradėjo traukti dar tuomet, kai tik vos „kvepėjo“ 2014-ųjų čempionatu – prieš tris dienas. Ir jų buvo vienas-kitas... Tačiau jau penktadienį pagrindinė Las Palmo promenado gatvė raibuliavo nuo lietuviškų žaliųjų marškinėlių ir šūkių kavinėse „Lie-tu-va“.

Kol kas labiausiai girdimi ir matomi sirgaliai, kurie teigia, kad atvyko iš Kauno – jų gali būti apie 400 žmonių. Portalo 15min.lt duomenimis, į Las Palmą apvyko ir mūsų sirgaliai iš Didžiosios Britanijos, Airijos, Norvegijos, yra šešių narių grupė ir iš Kanados.

Penktadienį iš viešbučių balkonų ir langų pradėjo sklaidytis lietuviškos trispalvės, o barai galėjo džiaugtis lietuvių pasiryžimu mokėti už alaus bokalą po 4-6 eurus.

Pauliaus Cuberos nuotr./Las Palmo miesto gatvės
Pauliaus Cuberos nuotr./Las Palmo miesto gatvės

„Viskas gerai, bet niekas iš tiesų negalvojo apie krepšinio sirgalius. Bent viena mūsų kelionių agentūra būtų nors šiek tiek pasukusi galvą ir surastų lėktuvų, lietuvių per čempionatą Las Palme būtų ne šimtai, o tūkstančiai. Šįkart žiauriausia sirgalių išlaidų dalis yra skrydžių bilietai. Dabar viena kelionių agentūra reklamuojasi per televizorių, kad nuo spalio vidurio skraidins turistus į Las Palmą. Kodėl nenorėjo surinkti bent keturių ar penkių lėktuvų dabar? Manau, norinčių pailsėti ir pasirgti už rinktinę surinktum ir dešimt lėktuvų“, – kalbėjo vienas Kauno aistruolis.

Jis tikino, kad penkių žvaigždučių viešbutis septyniomis dienoms jo trijų asmenų šeimai kainavo perpus mažiau nei skrydis į Gran Kanariją skirtingomis kompanijomis.

„Bilietai pusdienio rungtynėms – dviem mačas – kainuoja 55 eurai, tačiau su vietinėmis bilietų pardavinėtojomis susikalbėti beveik neįmanoma, tenka ilgokai aiškinti, kad nori visų bilietų, kada žais Lietuva. Pirkau juos tuomet, kai prie „Gran Canaria“ arenos kasų didelio susidomėjimo bilietais dar tikrai nebuvo – pastovėjau tik pusvalandį, o dabar lietuviams atvažiavus, jiems teks stoviniuoti kur kas ilgiau“, – kalbėjo ne vieną Europos ir Pasaulio čempionatą aplankęs krepšinio aistruolis.

Šnekėdamas apie išlaidas pirmenybėms, pastarasis krepšinio sirgalius aiškino, kad užsisakius bilietus į visas varžybas Las Palme ir trijų žvaigždžių viešbutį, dviem žmonėms devynių dienų kelionė kainavo 5 tūkstančius litų.

„Tai ta suma, jei pradėjai galvoti apie čempionatą vasarį. Vėliau-brangiau“, – tikino vyras.

Tačiau kol kas į Las Palmą penktadienį atvykusi Lietuvos krepšinio rinktinės sirgalių armija mažiausiai galvoja apie išlaidas – alus ir kai kada įkaušusių krepšinio aistruolių dainos liejasi Las Palme, kuriame jau jaučiamas būsimo Pasaulio čempionato startas.

Penktadienį Gran Kanariją atskrido ir Tomo Balaišio-Sėklos suburta 45 sirgalių armada, kuri yra neatsiejama rinktinės palaikymo dalis.

Manoma, kad Las Palme Lietuvos ekipos mačus stebės nuo 2 iki 3,5 tūkst. mūsų šalies sirgalių. Jie užims vieną ketvirtąją „Gran Canaria“ arenos – iš viso čempionato varžybas vienu metu gali stebėti 8 tūkst. žiūrovų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius