Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rungtynių su Pietų Korėja analizė: rezultatas, kurio nereikėtų sureikšminti

Lietuvos rinktinė padarė, ką ir privalėjo padaryti, – sutriuškino Pietų Korėjos komandą 79:49. Beveik visais komponentais pranokę korėjiečius, lietuviai įrodė, jog šį varžovą gali sutriuškinti net ir gerai žaisti pradėję vėl tik antrojoje rungtynių pusėje. 15min.lt apžvelgia svarbiausius rungtynių įvykius ir jų pagrindinius veikėjus.
Martynas Pocius prieš Kimą Sunhyungą
Martynas Pocius prieš Kimą Sunhyungą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynių žaidėjas: Adas Juškevičius

Jau pasaulio čempionato pradžioje A.Juškevičius įrodė, jog nors ir nėra patikimas įžaidėjas, bet gavęs kamuolį prie tritaškio linijos savo darbą padarys. Iki šių rungtynių jis buvo pataikęs 5 iš 7 tritaškių, o mače su Pietų Korėja šį rezultatą pagerino dar labiau, pataikęs 6 iš 7.

Sužaidęs neabejotinai vienas geriausių karjeros rungtynių, krepšininkas kiek pagerino ir savo rezultatyvių perdavimų vidurkį. Kartu su Donatu Motiejūnu jie buvo naudingiausi žaidėjai aikštelėje, surinkę po 24 naudingumo balus.

Nors visi krepšininkai sutartinai tvirtina, jog šios dienos rezultato sureikšminti nevertėtų, bet reikia tikėtis, jog A.Juškevičiui toks pasirodymas suteiks daugiau pasitikėjimo savimi. Žaidėjui, iš kurio tokio rezultato niekas nesitikėjo, tai yra puikus pasiekimas net ir žaidžiant su Pietų Korėja.

Rungtynių metu sudraskytas J.Valančiūno veidas įrodė, jog pasakymą „rauti su mėsomis“ priešininkai supranta tiesiogine prasme.

Tuo metu aukštaūgiams Jonui Valančiūnui ir D.Motiejūnui savo pasiekimais didžiuotis nereikėtų. Būdami aukštesni už bet kurį kitą savo oponentą penkiais ir daugiau centimetrų bei fiziškai tvirtesni, jie galėjo pademonstruoti  ir geresnius rezultatus.

Keista buvo matyti, kaip nelengva stumdytis ir priimti kamuolį po krepšiu buvo J.Valančiūnui. Todėl kiek sėkmingiau sekėsi ne jėgą, o vikrumą išnaudojančiam D.Motiejūnui, kuris turėjo progą ne kartą pademonstruoti savo judesių arsenalą. 

Žinoma, tai buvo didžiulis korėjiečių gynybos nuopelnas, kurie savo centimetrų trūkumą kompensavo kovingumu ir kartais net per didelėmis pastangomis. Rungtynių metu sudraskytas J.Valančiūno veidas įrodė, jog pasakymą „rauti su mėsomis“ priešininkai supranta tiesiogine prasme. Taip pat Pietų Korėjos krepšininkai buvo puikiai išanalizavę derinuką, kurio metu prie tritaškio kamuolį gavęs D.Motiejūnas bando jį staigiai atiduoti kertančiam J.Valančiūnui. Šiek tiek timptelėdavę lietuvių centrą jie sugebėjo išprovokuoti porą D.Motiejūno klaidų.

Nerimą kelia klaidos

Kaip po praėjusių rungtynių nelabai buvo ką pamatyti gero, taip dabar sunku išryškinti didžiausias Lietuvos komandos problemas.

Vienintelis į akis krentantis rezultatas – net žaidžiant su silpna komanda padaryta labai daug klaidų.

Lietuva išlieka viena iš daugiausia klaidų darančių pasaulio čempionato komandų. Nors pirmajame labiausiai klystančių komandų dešimtuke galime išvysti ir Australijos bei JAV komandas, Lietuvos rinktinė yra ir viena prasčiausiai klaidas kompensuojančių komandų čempionate. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas ir  Lee Jonghyunas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas ir Lee Jonghyunas

Australijos rinktinė kiekvieną savo klaidą kompensuoja vienu rezultatyviu perdavimu (100 proc.), o praradę du kamuolius sugeba vieną perimti iš priešininkų (50 proc). JAV krepšininkai klysta kiek mažiau, o klaidas kompensuoja atlikdami trečdaliu daugiau perdavimų (130 proc.) ir atimdami tiek pat kamuolių, kiek jų atiduoda varžovams (100 proc.).

Lietuviai padaro penkias klaidas ir sugeba perimti vos vieną kamuolį (20 proc.), o rezultatyviais perdavimais kompensuoja 80 proc. prarastų kamuolių.

Taip pat kiek nustebino tai, jog Lietuvos komanda nesugebėjo išnaudoti savo ūgio pranašumo – po krepšiu mūsiškiai gavo penkis blokus ir nė karto (!) nestojo mesti baudų metimų. Korėjiečiai prie baudų metimo linijos stojo penkis sykius ir prasižengė mažiau kartų nei lietuviai.

Bendras rinktinės įvertinimas: 7/10 

Nors rezultatas ir triuškinantis, žaidžiant su tokia komanda kaip Pietų Korėja, vis tiek buvo taisytinų momentų. Keisčiausia, jog šiose rungtynėse tų problemų buvo ten, kur lietuviai atrodė turėsiantys didžiausią pranašumą – kovodami po krepšiu.

Taip pat slogų įspūdį paliko pirmasis rungtynių kėlinys. Po susitikimo su Australija atrodė, jog Lietuvos komanda bus kaip sužeistas žvėris, bet ir vėl pradžia atrodė mieguista ir užtruko, kol mūsų rinktinė įsivažiavo.

J.Valančiūnas ir D.Motiejūnas atakavo beveik be klaidų, bet stebint susitikimą gyvai buvo matyti, jog korėjiečiai puikiai žinojo, kaip neleisti įsisiautėti lietuvių aukštaūgiams, ir nuleido rankas tik tuomet, kai jau viskas buvo aišku. Tuomet abu NBA bokštai daugiausia ir pasismagino dėjimais bei gražiais metimais.

Taip pat slogų įspūdį paliko pirmasis rungtynių kėlinys. Po susitikimo su Australija atrodė, jog Lietuvos komanda bus kaip sužeistas žvėris, bet ir vėl pradžia atrodė mieguista ir užtruko, kol mūsų rinktinė įsivažiavo.

Galutinis rungtynių rezultatas, žinoma, nusipelno geresnio įvertinimo, bet žaidimas, kurį demonstravo Lietuvos rinktinė, kelia nerimą prieš artėjantį susitikimą su Slovėnija.

Daugiau Pauliaus Bakanausko tekstų galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius