Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

16 dienų iki pasaulio futbolo čempionato: brazilai – lyderiai pagal raudonas korteles

Iki vasarą startuosiančio pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje liko vos 16 dienų. Šia proga 15min.lt kiekvieną dieną pateiks įdomiausius faktus iš pasaulio futbolo čempionatų istorijos.
Ronaldo atsisveikinimo rungtynėse
Ronaldo atsisveikinimo rungtynėse / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Raudonos kortelės pasaulio futbolo čempionate:

Plácido Galindo buvo pirmasis futbolininkas, kuris buvo pašalintas iš aikštės pasaulio čempionate. 1930 metais Peru futbolininkas nuobaudą užsidirbo rungtynėse su Rumunija. Tuomet raudonų kortelių dar nebuvo.

Urugvajaus futbolininkas José Batista sulaukė greičiausios raudonos kortelės istorijoje. 1986 metų rungtynėse su Škotija jis neleistinai sustabdė Gordoną Strachaną ir buvo pašalintas iš aikštės pirmąją rungtynių minutę. 

Penki futbolininkai buvo pašalinti iš pasaulio futbolo čempionato finalo. Argentinietis Pedro Monzónas buvo pirmasis 1990 metų pasaulio čempionate. Tose pačiose rungtynėse raudoną kortelę gavo ir Gustavo Dezotti. 1998 metų finale prancūzas  Marcelis Desailly buvo pirmasis žaidėjas iš nugalėtojų komandos, kuris gavo raudoną kortelę.

1998 metų birželio 18 dieną buvo pašalinta daugiausia žaidėjų per vieną dieną. Iš viso penki futbolininkai dvejose rungtynėse susirinko raudonas korteles.

Rigobertas Songas buvo pirmasis futbolininkas, kuris gavo dvi raudonas korteles – vieną 1994 metais, kitą – 1998 metų pasaulio čempionate. Šį pasiekimą pakartojo Zinedine'as Zidane'as, kai buvo pašalintas iš aikštės 1998 ir 2006 metais.

Pietų Amerikos šalys dominuoja sąraše rinktinių, kurios gauna daugiausia raudonų kortelių. Lyderiai su 11 kortelių yra brazilai, argentiniečiai turi 10, o Urugvajus – 9.

2006 metų rungtynėse tarp Nyderlandų ir Portugalijos buvo parodyta daugiausia raudonų kortelių per vieną mačą. Iš viso keturi žaidėjai turėjo palikti aikštę.

Pirmą kartą raudonos kortelės buvo pristatytos 1970 metų pasaulio čempionate, tačiau nei viena taip ir nebuvo parodyta. Čilės futbolininkas Carlosas Caszely buvo pirmasis futbolininkas, kurį pašalinus iš aikštės buvo parodyta raudona kortelė. Tai įvyko 1974 metų čempionato rungtynėse su Vakarų Vokietija. Čilė pralaimėjo 0:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius