Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

25 dienos iki pasaulio futbolo čempionato: Lotharas Matthausas – penkių čempionatų dalyvis

Iki vasarą startuosiančio pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje lieka vos 25 dienos. Šia proga 15min.lt kiekvieną dieną pateiks įdomiausius faktus iš pasaulio futbolo čempionatų istorijos.
Lotharas Matthausas
Lotharas Matthausas / „Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Vokietijos rinktinės futbolininkas Lotharas Matthausas pasaulio futbolo čempionatuose iš viso yra sužaidęs 25-erias rungtynes. Tai yra visų laikų rekordas. Legendinis Argentinos rinktinės futbolininkas Diego Maradona apie vokietį yra atsiliepęs taip: „Jis yra geriausias varžovas, kokį esu turėjęs. Manau, kad to pakanka jam apibūdinti.“

Vokietijos legenda žaidė visuose čempionatuose nuo 1982 iki 1998 metų ir yra tik vienas iš dviejų futbolininkų, kurie dalyvavo penkiuose čempionatuose. Su juo gali lygintis tik Meksikos rinktinės vartininkas Antonio Carbajalis, kuris savo rinktinei atstovavo nuo 1950 iki 1966 metų vykusiuose pasaulio čempionatuose. 

Italijos rinktinės vartininkas Gianluigi Buffonas keliaus jau į penktąjį savo čempionatą šią vasarą Brazilijoje, tačiau italas negali lygintis su L.Matthausu ir A.Carbajaliu, nes pirmajame savo čempionate, 1998 metais Prancūzijoje, jis buvo tik atsarginis ir aikštėje taip ir nepasirodė. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius