Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 dienos iki pasaulio futbolo čempionato: Uwe Seeleris – futbolininkas, aplenkęs patį Pele

Iki vasarą startuosiančio pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje liko vos 4 dienos. Šia proga 15min.lt kiekvieną dieną pateiks įdomiausius faktus iš pasaulio futbolo čempionatų istorijos.
Andy Warholo „Pele“
Andy Warholo „Pele“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pasaulio futbolo čempionato istorijoje vos dviems žaidėjams pavyko mušti įvarčius keturiuose skirtinguose turnyruose. Abu jie tai padarė čempionatuose tarp 1958 ir 1970 metų.

Pirmas iš jų gana akivaizdus – geriausias visų laikų futbolininkas Pele. Futbolininkas ypatingai žibėjo 1958 ir 1970 metų pasaulio čempionatuose, kai Brazilijos rinktinė tapo nugalėtoja. 

Dar įspūdingesnis yra vokiečio Uwe Seelerio pasiekimas. Šis futbolininkas ne tik keliomis minutėmis aplenkė Pele ir greičiau suspėjo pasižymėti keturiuose čempionatuose, bet taip pat yra vienintelis žaidėjas, kuriam pavyko mušti du ir daugiau įvarčių keturiuose skirtinguose pasaulio čempionato turnyruose. Tiesa, jis su Vakarų Vokietijos futbolo rinktine niekada taip ir nelaimėjo pagrindinio titulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius