Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 dienos iki pasaulio futbolo čempionato: treneriai, penkiuose čempionatuose pasirodę su skirtingomis rinktinėmis

Iki vasarą startuosiančio pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje liko vos 5 dienos. Šia proga 15min.lt kiekvieną dieną pateiks įdomiausius faktus iš pasaulio futbolo čempionatų istorijos.
Carlosas Alberto Parreira
Carlosas Alberto Parreira / „Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Legendinis treneris Veliboras 'Bora' Milutinovičius ne tik treniravo penkiuose iš eilės pasaulio čempionatuose nuo 1986 iki 2002 metų, bet ir tai padarė su penkiomis skirtingomis rinktinėmis: Meksika, Kosta Rika, JAV, Nigerija ir Kinija.

Jo pasiekimą 2010 metais pakartojo brazilas Carlosas Alberto Parreira, kuris treniravo PAR rinktinę jau šeštajame savo pasaulio čempionate. Prieš tai jis dukart vadovavo gimtajai Brazilijos rinktinei, Saudo Arabijai, Jungtiniams Arabų Emiratams ir Kuveitui. 

Nuo šio dueto nedaug atsilieka ir kiti penki treneriai, kurie pasirodė keturiuose pasaulio čempionatuose: Josefas 'Sepp' Herbergeris (Vokietija), Helmutas Schonas (Vokietija), Walteris Winterbottomas (Anglija), Lajosas Barotis (Vengrija) ir Henris Michelis (Prancūzija, Marokas, Kamerūnas ir Dramblio Kaulo Krantas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius