Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lionelis Messi per pridėtą laiką išplėšė pergalę iš teisėjų apvogtų iraniečių: Argentina – Iranas 1:0

Šeštadienio Pasaulio futbolo čempionato rungtynių maratoną pradėjo Argentinos ir Irano dvikova. F grupėje buvo galima tikėtis lengvos Argentinos pergalės, tačiau Irano futbolininkai pademonstravo, kad gali ir nori žaisti Pasaulio čempionate. Jie ne tik buvo arti lygiųjų, tačiau ir gali pagrįstai piktintis teisėjų darbu. Į Argentinos vartus nebuvo skirtas mažai abejotinas 11 metrų baudinys. Tačiau Argentiną išgelbėjo Lionelio Messi smūgis jau per pridėtą laiką. Ši pergalė argentiniečius pasiuntė į Pasaulio čempionato aštuntfinalį.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

aPrisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Dalyvaukite konkurse „Aš – futbolo aistruolis“ ir laimėkite prizus.

Rungtynes argentiniečiai pradėjo užtikrintai ir per pirmąsias dešimt minučių visiškai kontroliavo padėtį aikštėje. Per pirmąjį kėlinį jie sukūrė keletą pavojingų progų, tačiau Irano gynyba veikė užtikrintai.

Antrajame kėlinyje susižavėjimą kėlė jau ir Irano puolimas. 53 minutę R.Ghoochannejhadas turėjo puikią progą pasižymėti, kai smūgiavo galva, tačiau argentiniečių vartininkas S.Romero nesnaudė ir smūgį atrėmė. Vos po kelių minučių rungtynių teisėjas serbas Miloradas Mazičius padarė klaidą. P.Zabaleta neleistinai baudos aikštelėje pargriovė A.Dejagahą praktiškai neliesdamas kamuolio, tačiau teisėjas į šį epizodą visai nesureagavo. 

Legendinis anglų futbolininkas Gary Linekeris „Twitter“ tinkle apie šį epizodą atsiliepė taip: „Viduriniųjų Rytų neteisybė. Akivaizdus baudinys neskirtas į Argentinos vartus.“

Per likusį laiką iraniečiai sukūrė dar ne vieną pavojingą progą, bet Argentiną gelbėjo patikimai žaidęs vartininkas. Jau per pridėtą laiką argentiniečius išgelbėjo mesijas Lionelis Messi. Visas rungtynes tyliai žaidęs komandos lyderis paleido tolimą,  bet tikslų šūvį į viršutinį vartų kampą ir išplėšė savo komandai pergalę.

Argentinos rinktinės gynėjui Javierui Macherano tai jau buvo 100-osios rungtynės rinktinėje. 

Pirmosiose Pasaulio futbolo čempionato rungtynėse Argentina 2:1 nugalėjo Bosniją ir Hercegoviną, o Iranas sužaidė lygiosiomis 0:0 su Nigerija.

Tai buvo pirmasis komandų susitikimas Pasaulio čempionate.

Argentina – Iranas 1:0

Įvarčiai 1 – 0
Smūgiai 19 – 8
Smūgiai į vartus 9 – 4
Kampiniai 10 – 6
Nuošalės 0 – 1
Pražangos 8 – 14
Geltonos kortelės 0 – 2
Kamuolio kontrolė 71 proc. – 29 proc.
 

Antrasis kėlinys: Argentina – Iranas 1:0

90+1 min. ĮVARTIS. Argentiniečius išgelbėjo mesijas Lionelis Messi. Visas rungtynes tyliai žaidęs komandos lyderis paleido tolimą,  bet tikslų šūvį į viršutinį vartų kampą.

86 min. R.Ghoochannejhadas turėjo dar vieną puikią progą. Jis prasiveržė iki argentiniečių baudos aikštelės ir smūgiavo kamuolį, kurį vos atmušė vartininkas S.Romero. 

85 min. Alireza Jahanbakhshas pakeitė daug šiandien nuveikusį A.Dejagahą.

76 min. Khosro Heydari pakeitė M. Shojaei. Ezequielis Lavezzi pakeitė S.Aguero. Rodrigo Palacio pakeitė G.Higuainą.

72 min. Geltoną kortelę išvydo ir M. Shojaei. Lionelis Messi atliko baudos smūgį visai šalia Irano baudos aikštelės, tačiau kamuolys praskriejo šalia vartų.

67 min. Prieš vartus atsidūręs A.Dejagahas pasiuntė ypač stiprų smūgį galvą į Argentinos vartus. Kamuolys, kurį lietė vartininkas, praskriejo virš vartų. Vienas gražiausių epizodų šios dienos rungtynėse.

60 min. Nuostabų smūgį atliko Lionelis Messi. Jis atsikratė net kelių Irano gynėjų ir paleido šūvį iš toli į apatinį kairįjį vartų kampą, tačiau kamuolys praskriejo visai šalia vartų.

55 min. Praktiškai neabejotina teisėjo klaida. P.Zabaleta neleistinai baudos aikštelėje pargriovė A.Dejagahą praktiškai neliesdamas kamuolio, tačiau teisėjas į šį epizodą visai nesureagavo. 

Legendinis anglų futbolininkas Gary Linekeris: „Viduriniųjų Rytų neteisybė. Akivaizdus baudinys neskirtas į Argentinos vartus.“

53 min. R.Ghoochannejhadas turėjo puikią progą pasižymėti, kai smūgiavo galva, tačiau argentiniečių vartininkas nesnaudė ir smūgį atrėmė. Pirmąją geltoną kortelę už pražangą prieš A.di Marią užsidirbo Irano kapitonas J.Nekounamas.

50 min. P.Zabaleta atliko smūgį kaire koja į tolimąjį vartų kampą, tačiau gynėjui pritrūko tikslumo.

Pirmasis kėlinys: Argentina – Iranas 0:0

45 min. Nors argentiniečiai pirmajame kėlinyje turėjo neabejotiną žaidybinę persvarą, rezultato pakeisti nesugebėjo.

42 min. Po kampinio į argentiniečių vartus nusitaikė ir Irano futbolininkas J.Hosseini, tačiau kamuolis skriejo virš vartų. Reta proga iraniečiams.

37 min. Dar vienas baudos smūgis buvo patikėtas L.Messi, kuris šįkart pasirinko atlikti perdavimą. Tačiau kamuolį priėmęs E.Garay nesugebėjo galva tiksliai nusitaikyti į vartus.

33 min. Po pražangos prieš L.Messi argentiniečiai uždirbo baudos smūgį, kurį atliko pats komandos lyderis. Kamuolys skriejo virš vartų.

25 min. Po kampinio galva į Irano vartus taikėsi ir Rojo, tačiau smūgis buvo netikslus ir skriejo šalia vartų.

22 min. Po dar vieno gudraus G.Higuaino perdavimo į tolimąjį vartų kampą nusitaikė Sergio Aguero, tačiau kamuolį atmušė Irano rinktinės vartininkas.

20 min. Po G.Higuaino perdavimo į vartus iš toli nusitaikė A.Di Maria, tačiau kamuolys skriejo virš vartų.

14 min. Po P.Zabaletos perdavimo į vartus nusitaikyti norėjo vienas prieš vartininką atsidūręs G.Higuainas, tačiau futbolininkas įsirėžė į kamuolį gaudžiusį A.Haghighi.

10 min. Argentinos rinktinė per pirmąsias dešimt rungtynių minučių kontroliavo kamuolį 85 proc. laiko ir atliko net 47 tikslius perdavimus, Iranas – vos tris.

1 min. Argentinos rinktinės gynėjui Javierui Macherano tai jau 100-osios rungtynės rinktinėje. Argentiniečiai atliko du pakeitimus savo startinėje sudėtyje. Nuo pradžios rungtynes pradėjo G.Higuainas ir F.Gago. Komanda žais sistema 4-3-3, prie kurios buvo pereita tik antrajame rungtynių su Bosnija ir Hercegovina kėlinyje.

Startinės rinktinių sudėtys:

Argentina: S.Romero, E.Garay, F.Gago, P.Zabaleta, A. Di Maria, L.Messi, G. Higuaínas, J.Mascherano, M.Rojo, F.Fernandezas, S.Aguero.

Iranas: A.Haghighi; P.Montazeri, J.Hosseini, A.Sadeghi, M.Pouladi; M. Shojaei, J.Nekounamas, A.Teymourianas, E.Hajsafi; A.Dejagahas; R.Ghoochannejhadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius