Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentinos įveikti belgai apie varžovus buvo blogos nuomonės: finalo jie nepasieks

Auksine vadinama Belgijos futbolininkų karta pasirodymą Pasaulio futbolo čempionate baigė ketvirtfinalyje, kur 0:1 nusileido Argentinos rinktinei. Vis dėlto, pirmą kartą per 12 metų planetos pirmenybėse žaidę belgai liko savimi patenkinti, o juos įveikę varžovai įspūdžio belgams nepaliko. Po mačo Belgijos rinktinės treneris ir žaidėjai prognozavo, kad Argentina finale nežais.
Gonzalo Higuainas ir Janas Vertonghenas
Gonzalo Higuainas ir Janas Vertonghenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Puolėjas Gonzalo Higuainas įmušė įvartį jau 8-ąją minutę ir tai buvo lemiamas faktorius ketvirtfinalio rungtynėse. Argentiniečiai žaidė pragmatišką ir gana nuobodų futbolą tuo pačiu surakindami belgų rinktinę, kuri mače taip ir neparodė savo potencialo.

Manęs visiškai nesužavėjo Argentinos žaidimas – tai vidutiniška komanda, kuriai mes vis dėlto nusileidome

„Sunku pasakyti, kodėl pralaimėjome. Pirmiausia, suveikė didelė Argentinos žaidėjų patirtis. Jie puikiai valdė rungtynių ritmą, užtrukdami po 30 sekundžių kamuolio išmetimui iš užribio, ką teisėjas jiems leido daryti. Manęs visiškai nesužavėjo Argentinos žaidimas – tai vidutiniška komanda, kuriai mes vis dėlto nusileidome“, – po rungtynių sakė belgų treneris Marcas Wilmotsas.

Belgijos rinktinės žaidėjai po pralaimėjimo didžiavosi komandos pasiekimu, tačiau pripažino, kad nesėkmė yra skaudi.

„Žinoma, kad jaučiu pasitenkinimą, kai po dvylikos metų mūsų komanda ne tik pateko į Pasaulio čempionatą, bet ir pasiekė ketvirtfinalį. Tačiau mane kamuoja jausmas, kad galėjome pasiekti daugiau, tad šiuo metu nusivylimas nugali pasitenkinimą“, – sakė gynėjas Janas Vertonghenas.

Pastarojo teigimu, Nyderlandų futbolo rinktinė pusfinalyje argentiniečius įveiks be problemų: „Manau, kad Argentinos kelias baigsis pusfinalyje sutikus olandus. Tikrai taip manau. Olandai yra labai stiprūs ir rodo gerą futbolą, moka ramiai žaisti su kamuoliu ir tikrai įveiks Argentiną“.

Mane kamuoja jausmas, kad galėjome pasiekti daugiau, tad šiuo metu nusivylimas nugali pasitenkinimą

Labiausiai patyręs Belgijos rinktinės žaidėjas 36-erių Danielis van Buytenas taip pat minėjo patirties faktorių bei prognozavo Argentinos nesėkmę – jei ne pusfinalyje, tai bent jau sutikus Vokietiją.

„Mums trūko patirties, todėl turime taikytis su kartėliu. Tokiame turnyre patirtis yra labai svarbus faktorius. Argentinos rinktinėje žaidžia labai talentingi futbolininkai, tačiau vokiečiai juos lengvai įveiktų“, – prognozavo D.van Buytenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius