Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bausmė už įkandimą varžovui – FIFA gali diskvalifikuoti urugvajietį Luisą Suarezą nuo 3 iki 24 rungtynių

Urugvajaus futbolo rinktinės lyderiui Luisui Suarezui per 24 valandas Pasaulio futbolo čempionatas gali būti baigtas. 27 metų puolėjas įmušė du įvarčius ir padėjo Urugvajui pasiekti varžybų aštuntfinalį, tačiau lemiamame grupės mače su Italija įkando į Giorgio Chiellini petį. Jam gresia net dvejų metų diskvalifikacija iš FIFA organizuojamų varžybų.
Luisas Suarezas
Luisas Suarezas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

L.Suarezui gresia ilgiausia FIFA istorijoje bausmė – dvejų metų diskvalifikacija, kurios reikalauja didelė dalis futbolo visuomenės. Kalbant apie rungtynių skaičių, urugvajietis gali būti diskvalifikuotas nuo nuo 3 iki 24 mačų.

FIFA ir L.Suarezo bylą nagrinės buvęs futbolininkas Claudio Sulseris.

„Mes turime išspręsti šią situaciją šiandien arba rytoj. Mūsų pareiga yra išsiaiškinti teisybę“, – trečiadienio naktį sakė FIFA drausmės komiteto narys Martinas Hongas.

FIFA ir L.Suarezo bylą nagrinės buvęs futbolininkas Claudio Sulseris. Teisininko išsilavinimą turintis šveicaras yra FIFA drausmės komiteto galva.

C.Sulseris gali pasirinkti bausti L.Suarezą kaip už paprastą raudonos kortelės vertą incidentą ir paskirti jam trejų rungtynių diskvalifikaciją. Tokiu atveju šiose planetos pirmenybėse L.Suarezas į aikštę galėtų išbėgti tik finale arba rungtynėse dėl trečios vietos.

Maksimali bausmė – 24 tarptautinės rungtynės arba dvejų metų diskvalifikacija.

Maksimali bausmė – 24 tarptautinės rungtynės arba dvejų metų diskvalifikacija.

Iki šiol yra vos vienas pavyzdys, kai FIFA po rungtynių peržvelgusi vaizdo įrašą skyrė diskvalifikaciją. 1994 metais italas Mauro Tassotti už tyčinį ispano Luiso Enrique nosies sulaužymą buvo nubaustas 8 mačų diskvalifikacija.

L.Suarezas už įkandimą varžovui jau baustas dukart – rungtyniaudamas Amsterdamo „Ajax“ 2010 metais (7 mačų diskvalifikacija) bei „Liverpool“ 2013 metais (10 mačų diskvalifikacija).

2011 metais L.Suarezas buvo apkaltintas rasistiniu elgesiu, kai užgauliojo „Manchester United“ gynėją Patrice'ą Evra. Įrodžius kaltę urugvajietis nubaustas 8 rungtynių diskvalifikacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius