-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Anglijos rinktinės gynėjas Rio Ferdinandas: „Mūsų gynyba – mokyklos komandos lygio“

Anglijos futbolo rinktinė Pasaulio čempionate Brazilijoje atsidūrė ant bedugnės krašto. Anglai pralaimėjo abi pirmas D grupės rungtynes Italijai ir Urugvajui vienodais rezultatais 1:2 ir dabar turi tikėtis kone stebuklo, jei nori žengti į aštuntfinalį. BBC ekspertais dirbantys buvę Anglijos futbolininkai Rio Ferdinandas, Chrisas Waddle'as, Danny Murphy ir Alanas Sheareris negailėjo kritikos anglų gynybai.
Rio Ferdinandas
Rio Ferdinandas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rio Ferdinandas (buvęs Anglijos rinktinės gynėjas): „Komandos gynyba buvo košmariška, ypač antrojo Urugvajaus rinktinės įvarčio metu. Tai buvo visai netikėta, tiesiog vartininko perdavimo į aikštę metu. Žiūrint iš Anglijos rinktinės gynėjų pusės – tai mokyklos komandos lygio epizodas. Tokie dalykai negali atsitikti Pasaulio čempionate.

Nemanau, kad komanda turėjo pakankamai žaidėjų, galinčių būti lyderiais aikštėje.

Tokioje situacijoje privalai būti tikras, kad tarp tavęs ir vartininko nėra varžovų arba priimti kamuolį pats. P.Jagielka buvo „niekieno žemėje“, nes nepasirinko nė vieno iš dviejų variantų, kai kamuolys atšoko nuo S.Gerrardo galvos ir jį paėmė L.Suarezas. Kai atsiduri viduryje – neturi jokių šansų ištaisyti šios klaidos.

Labiausiai nuviliantis dalykas, kad komanda po rungtynių su Italija padarė žingsnį atgal. Šįkart anglai buvo prislopę“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Luiso Suarezo įvartis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Luiso Suarezo įvartis

Chrisas Waddle'as (buvęs Anglijos rinktinės puolėjas): „Niekas nepasikeitė nuo tada, kai Anglija prieš ketverius metus iškrito iš Pasaulio čempionato. Manau, kad mes nesame pakankamai geri.

Jeigu situacija antrojo įvarčio metu nutiktų sekmadienio varžybose kur nors parke, žaidėjai ir net mėgėjų komandos treneris būtų labai nepatenkintas.

Mūsų gynyba per abu Urugvajaus įvarčius atrodė baisiai, tačiau kai jie visą valandą mus spaudė, atrodėme baisiai. Kai Anglijos rinktinės žaidėjai susiduriu su spaudimu, jie nenori turėti kamuolio. Taip, anglai kaip visada demonstravo kovą ir atsidavimą ir net vienu momentu antrajame kėlinyje atrodė geriau, bet tai buvo viskas. Urugvajus visiškai nusipelnė pergalės.

Anglija į čempionatą atvyko su jauna ir nepatyrusia komanda ir tai buvo puikiai matyti aikštėje. Mes pralaimėjome Italijai ir Urugvajui, nes tai komandos, žinančios, kaip yra iškovojama pergalė. Liko laukti stebuklo“.

Danny Murphy (buvęs Anglijos rinktinės saugas): „Galbūt atėjo laikas Anglijos rinktinės saugų linijos pertvarkai. Nenustebsiu, jeigu po čempionato S.Gerrardas baigs karjerą rinktinėje. Nekaltinu jo dėl antrojo Urugvajaus įvarčio, nes kiekvienas saugas žino, kad du centro gynėjai turi tave saugoti, jei tu kartais nelaimėtum tokio kamuolio.

Nemanau, kad komanda turėjo pakankamai žaidėjų, galinčių būti lyderiais aikštėje. Esu įsitikinęs, kad jeigu būtume paprašę J.Terry sugrįžti į rinktinę, jis būtų tai padaręs. „Premier“ lygoje šį sezoną jis buvo geriausias gynėjas.

Labiausiai nuviliantis dalykas, kad komanda po rungtynių su Italija padarė žingsnį atgal. Šįkart anglai buvo prislopę

Esant rezultatui 1:1 anglai vienu metu žaidė labai gerai, tačiau reikėjo išlaikyti šaltas galvas, nesikarščiuoti. Vis dėlto, aikštėje nebuvo žaidėjo, kuris komanduotų, kuris sustatytų žaidėjus, kur jiems reikia būti“.

Alanas Sheareris (buvęs Anglijos rinktinės puolėjas): „Anglijos pasirodyme mače su Urugvajumi nematau nieko gero, nebent tai, kad W.Rooney pagaliau įmušė Pasaulio čempionate.

Ypač daug nerimo kelia gynyba. Pirmojo įvarčio metu G.Johnsonas turėjo uždaryti E.Cavani skersuotą perdavimą, tačiau L.Suarezas buvo laisvas ir galėjo netrukdomai bėgti baudos aikštelės viduriu ir priimti kamuolį. L.Suarezas galėjo matyti P.Jagielkos marškinėlių numerį, o šis jo visiškai nematė.

Jeigu situacija antrojo įvarčio metu nutiktų sekmadienio varžybose kur nors parke, žaidėjai ir net mėgėjų komandos treneris būtų labai nepatenkintas. Žinoma, L.Suarezas atliko puikų smūgį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius