Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cristiano Ronaldo statistiškai – vienas blogiausių Pasaulio futbolo čempionate

Portugalijos futbolo rinktinė pasaulio čempionate neužtruko. Jau po grupių etapo varžybų Cristiano Ronaldo vedamai ekipai teko pakuotis lagaminus kelionei namo, o pats žaidėjas sulaukė nemažai kritikos.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

Beviltiškai Vokietijai pralaimėtose rungtynėse Madrido „Real“ lyderis priminė tik savo šešėlį, o po lygiųjų 2:2 su JAV, kuriose portugalai išsigelbėjo paskutinę pridėto laiko minutę, viešai pareiškė, kad Portugalijos rinktinę sudaro būrys vidutiniokų, kurie neturi šansų laimėti pasaulio čempionato.

Asmeniškai C.Ronaldo pasirodė ne ką geriau nei bet kuris kitas Paulo Bento treniruojamos rinktinės narys. Vienintelį savo įvartį geriausias planetos futbolininkas įmušė trečiojo susitikimo su Gana pabaigoje, kai komandų likimai jau buvo nuspręsti.

Pasaulinė futbolo statistikos lyderė OPTA suskaičiavo, kad C.Ronaldo grupės varžybose atliko daugiau smūgių į vartus nei bet kuris kitas žaidėjas – 22 mėginimai. Antroje vietoje likęs prancūzas Karimas Benzema į vartus smūgiavo 21 kartą.

Statistiškai portugalo progų realizavimo procentas yra blogiausias.

Tačiau iš tų 22 smūgių tik vienas pasiekė tikslą, tad statistiškai portugalo progų realizavimo procentas yra blogiausias. Palyginimui, K.Benzema tris kartus pasiuntė kamuolį į vartus, atlikęs minėtą smūgių skaičių.

Trečias pagal smūgių į vartus dažnumą, Ganos lyderis Asamoah Gyanas iš 17 bandymų realizavo 2 progas.

Legendinis „Real“ puolėjas Raulis Gonzalezas Blanco teigia, kad portugalas nespėjo tinkamai pasiruošti pirmenybėms po sekinančio sezono Ispanijos sostinės klube ir kelių traumų, kurios kankino portugalą 2013-2014 metų sezono finiše.

„Liūdna matyti Cristiano Ronaldo išvykstantį namo jau po grupių etapo. Tai kaina, kurią jis ir visa portugalų komanda sumokėjo už ilgą klubinį sezoną. Tam kad būtų galėję kovoti dėl svarbiausio trofėjaus, jiems reikėjo 100 procentų pasirengusio Cristiano Ronaldo, o taip šįsyk nebuvo“, – aiškino patyręs ispanas.

Pagal FIFA sudarytą reitingą geriausiais planetos pirmenybių žaidėjais kol kas yra brazilas Davidas Luizas, kolumbietis Jamesas Rodriguezas ir minėtasis K.Benzema.

Verta pažymėti, kad bent vieną įvartį Pasaulio futbolo čempionate jau yra pelnę 110 žaidėjų, o dar 5 futbolininkai nuginklavo savo komandos vartininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius