-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Deividas Šemberas: „Pasaulio čempionate mano favoritai yra vokiečiai, bet palaikysiu ir savo draugus rusus“

Jau ketvirtadienį Brazilijoje prasideda pasaulio futbolo čempionatas. Vilniaus „Žalgirio“ komandos kapitonas Deividas Šemberas tikisi gražių kovų ir savo palaikomų komandų sėkmės. Futbolininkas serga už puikiai organizuotą Vokietijos rinktinę, tikisi, kad atsiskleis Belgijos jaunimas, ir palaikys savo draugus rusus.
Deividas Šemberas
Deividas Šemberas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

– Ko galima tikėtis iš šio čempionato? Kas bus favoritai?

– Manau, kad favoritai bus tie patys – Ispanija, Vokietija, Brazilija. Gali kažkuri rinktinė pateikti staigmeną. Sunku prognozuoti. Pietų Amerikos komandos turės šiokį tokį pranašumą. Visgi namuose žaidžia ir žaidėjai prie to klimato yra labiau pripratę. Europos žaidėjams reikės laiko adaptuotis.

– Kurią rinktinę jūs palaikysite?

– Aš sergu už vokiečius. Man patinka jų sistema, pasirengimas, kaip dirba Vokietijos futbolas. Tai yra pavyzdinė sistema, į kurią reikia lygiuotis. Giliau žiūriu į futbolą ir kitaip analizuoju ir man vokiečiai labiausiai patinka. Man dar labai patinka Belgijos rinktinė. Daug noriu ir tikiuosi iš jų. Jie vieni perspektyviausių Europoje šiuo metu – jauni, bet gana patyrę žaidėjai. Taip pat noriu, kad mano draugai rusai, kurie žaidžia rinktinėje, pasiektų kuo geriausią rezultatą. Mano favoritai yra vokiečiai, o labiausiai noriu, kad atsiskleistų belgai.

Aš sergu už vokiečius. Man patinka jų sistema, pasirengimas, kaip dirba Vokietijos futbolas. Tai yra pavyzdinė sistema, į kurią reikia lygiuotis.

– Daug buvo kalbų, ar Brazilija apskritai sugebės surengti šį čempionatą. Kaip jiems gali sektis?

– Kiek teko skaityti, nėra iki galo pasiruošta čempionatui. Manau, kad visos kalbos ir nepasirengimai nueis į antrą planą, kai prasidės čempionatas.  Visi susikoncentruos į rungtynes ir viskas bus gerai. Juk tai didelė šventė sirgaliams. Negatyvių niuansų nebeliks.

– Rungtynės vyks gana vėlai ar net naktį. Gal treneris pavėlins treniruotes?

– Gerai sakote. Reikia jo paklausti. Reikia vėliau daryti treniruotes, nes naktinis žiūrėjimas gali atsiliepti. Manau, kad visgi bus viskas sudėliota, kad galėtume nepraleisti nei vienų rungtynių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius