Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 18 /2014 06 19

Fiasko: Pasaulio čempionė Ispanija 0:2 pralaimėjo Čilei ir pasitraukė iš kovos dėl titulo

Pasaulio futbolas turės naują čempioną. Trečiadienio vakarą legendiniame „Maracana“ stadione Ispanijos futbolo rinktinė 0:2 nusileido Čilės ekipai ir su dviem pralaimėjimais nebeturi galimybių pasiekti Pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalio. Čilės futbolininkai paskutiniame ture kovos dėl pirmos B grupės vietos su Nyderlandais.
Čilės futbolininkai džiaugiasi Charleso Aranquizo įvarčiu
Čilės futbolininkai džiaugiasi Charleso Aranquizo įvarčiu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Kviečiame dalyvauti 15min.lt skaitytojų foto aistruolių konkurse

Ispanija tapo trečiąja čempionės titulą gynusia komanda, kuri kitose pirmenybėse nesugebėjo pasiekti net atkrintamųjų varžybų etapo. Tokia nelaimė yra atsitikusi Italijos ir Prancūzijos komandoms.

2008 ir 2012 metų Europos bei 2010 metų Pasaulio čempionai ispanai iki šiol buvo vadinti geriausia visų laikų nacionaline komanda – tokios titulų serijos neturi niekas. Vis dėlto net ir pačios geriausios komandos kažkada pasiekia pabaigą.

Ispanai per du mačus Brazilijoje praleido daugiau įvarčių, nei per 2010 metų pasaulio čempionatą ir 2012 metų Europos čempionatą kartu sudėjus. Įmušė vos vieną.

Čilės futbolininkai prieš Ispaniją taikė puikią taktiką, paremtą greitomis atakomis ir aukštu spaudimu, pasitinkant jau ispanų gynėjus. Tai davė vaisių. Prie ispanų kracho prisidėjo ir nesėkmingas vartininko Ikero Casillaso, kuris klydo ir pirmose rungtynėse su Nyderlandais, žaidimas.

Pirmąjį įvartį Čilės gretose 20 min. įmušė Eduardo Vargas, kai trys čiliečiai išmaudė visą Ispanijos gynybą, sugebėjo iškišti kamuolį į baudos aikštelę įbėgusiam E.Vargasui, kuris apžaidė ir gynėją ir vartininką I.Casillasą.

Kėlinio pabaigoje krito ir antrasis įvartis, kai Ikeras Casillas vėl suklydo. Kapitonas nesugebėjo sugauti silpnoko A.Sanchezo baudos smūgio, atmušė kamuolį priešais save, o C.Aranguizas įkalė antrą vinį į Pasaulio čempionų vartus.

Rungtynėms einant į pabaigą progų turėjo abi komandos, tačiau lengvai nuspėjamas ispanų žaidimas vaisių nedavė. Čiliečiai nors ir nebeturėjo šimtaprocenčių šansų, tačiau žaidė ramiai ir užtikrintai.

Tai buvo pirmoji istorijoje Čilės rinktinės pergalė prieš Ispaniją, kuriai nepavyko pakartoti 2010 metų pasiekimo, kai po pralaimėjimo pirmame mače ispanai tapo čempionais. Dviejų iš eilės rungtynių Ispanija nebuvo pralaimėjusi nuo 2006 metų.

Antrasis kėlinys: Ispanija – Čilė 0:2

90 min. ​Teisėjas pridėjo net šešias minutes, tačiau Pasaulio čempionų jos nebeišgelbėjo.

88 min. Dar vieną progą turėjo S.Cazorla, tačiau vartninkas smūgį lengvai atrėmė.

84 min. Claudio Bravo! Puikus Čilės vartininko žaidimas, atremiant tolimą ir pavojingą A.Iniestos smūgį.

80 min. Pavojingą S.Cazorla smūgį iš baudos aikštelės prieigų atmušė vartininkas.

79 min. Čilė prarado kamuolį aikštės viduryje, tačiau ispanai nesugebėjo surengti pavojingesnės greitos atakos, nors akimirką turėjo kiekybinę persvarą

76 min. Pedro savo vietą aikštėje užleido Santi Cazorlai.

74 min. Ispanai bandė spausti varžovus, o čiliečiai vis dažniau ir dažniau rengdavo greitas atakas su A.Sanchezu priešakyje.

71 min. ​Dar viena proga Čilei, po perimto kamuolio. Į priekį pasileidęs A.Sanchezas nesugebėjo aplenkti gynėjų, tad teko perduoti kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam E.Vargasui, kurio smūgis galva buvo netaiklus.

69 min. Tai galėjo būti 3:0. Kairiajame flange kamuolį gavo E.Mena, davė perdavimą pažeme skersai baudos aikštelės, kurios I.Casillas neišmušė, tačiau kairiajame krašte perdavimą uždaryti bandęs M.Isla smūgiavo per aukštai.

68 min. ​Čilės futbolininkai neutralizuodavo visus Ispanijos rinktinės bandymus kažką keisti, be to, atakas rengė ir patys.

64 min. Į aikštę vietoj D.Costos mestas F.Torresas.

60 min. Ispanijos rinktinė nerodė atsigavimo ženklų, o Čilės futbolininkai žaidė ne taip rizikingai, neskubėdavo į atakas.

57 min. Su neštuvais iš aikštės išneštas antrojo įvarčio autorius C.Aranguizas. Po kelių akimirkų čilietis grįžo rungtyniauti.

54 min. ISPANIJA! ​S.Busquetsas nepataikė vos iš kelių metrų, pirmas prišokęs prie komandos draugo smūgiuot kamuolio į vartus.

53 min. Ispanija gavo teisę baudos smūgiui, tačiau S.Ramosas smūgiavo tiesiai į vartininką.

49 min. D.Costa! Niešnaudojo dar vieno šanso, gavęs kamuolį baudos aikštelėje tarp dviejų gynėjų.

46 min. Vietoj X.Alonso aikštėje pasirodė Koke.

Pirmasis kėlinys: Ispanija – Čilė 0:2

45+2 min. ​X.Alonso visiškai nerado vietos pirmajame kėlinyje, vieną po kito prarasdamas kamuolius. Jis užsidirbo geltoną kortelę, itin blogai sužaidė antro įvarčio metu, o po jo pražangos A.Sanchezas kėlė įvarčiu pasibaigusį baudos smūgį.

43 min. ​ĮVARTIS!!!! C.Aranguizas. Ikeras Casillas ir vėl suklydo. Kapitonas nesugebėjo sugauti silpnoko A.Sanchezo baudos smūgio, atmušė kamuolį priešais save, o C.Aranguizas įkalė antrą vinį į Pasaulio čempionų vartus.

40 min. ​Po grubios pražangos aikštės viduryje geltoną kortelę gavo X.Alonso.

37 min. Ispanijos futbolininkai negalėjo didelėmis pajėgomis pulti, mat gynėjams teko likti savo aikštės pusėje ar netgi dar giliau dėl greitų Čilės žaidėjų ir aukšto jų spaudimo tik praradus kamuolį.

33 min. Žaidimas ir vėl buvo sulėtėjęs, ispanai ieškojo kelių prie varžovų vartų, o čiliečiai stengėsi išlikti budrūs gynyboje.

27 min. Puiki proga D.Costai. Kairiajame krašte D.Silva gavo aukštą perdavimą, sugebėjo numesti kamuolį už nugaros bėgusiam D.Costai, kurio smūgis pataikė į tinklą, tačiau iš išorinės vartų pusės.

23 min. D.Costa susitvarkė su kamuoliu baudos aikštelėje ir numetė jį atgal, artėjančiam X.Alonso. Saugo smūgis skriejo per aukštai.

20 min. ĮVARTIS! Eduardo Vargas. Trys čiliečiai išmaudė visą Ispanijos gynybą, sugebėjo iškišti kamuolį į baudos aikštelę įbėgusiam E.Vargasui, kuris apžaidė ir gynėją ir vartininką I.Casillasą.

17 min. Tempas išliko aukštas, tačiau čiliečiai buvo neutralizuoti. Jie sugebėdavo perimti kamuolį, bandyti pulti, tačiau tai dažniausiai baigdavosi paskutiniame atakos trečdalyje.

15 min. Ispanija! D.Costa pasileido link varžovų vartų, jo smūgis buvo atmuštas gynėjų, tačiau kamuolys pasiekė Pedro, kuris vos iš kelių metrų spyrė kamuolį tiesiai į vartininką C.Bravo.

13 min. A.Vidalio pražanga maždaug 15 metrų nuo baudos aikštelės pradžios leido ispanams mušti baudos smūgį. X.Alonso bandymas perduoti kamuolį į baudos aikštelę skriejo gerokai per toli ir už galinės linijos.

11 min. Pirminis aukštas tempas kiek aprimo, abi komandos įsitaisė aikštės viduryje, su kamuoliu vis dažniau pabūdavo ir ispanai.

8 min. Ispanijos rinktinės futbolininkai gana greitai primetė čiliečiams savo žaidimą, tačiau kamuolio kontrolės neužvaldė.

3 min. Čilės futbolininkai toliau atakavo, tačiau spaudimą taikė ir ispanai, jau nuo gynybos pasitikdavę Čilės žaidėjus.

1 min. Tik prasidėjus rungtynėms Čilė pasileido į ataką ir vos neįmušė įvarčio po sumaišties ispanų baudos aikštelėje. Po kampinio G.Jara laisvas mušė galva, tačiau pro šalį.

Startinės sudėtys:

Ispanija: I.Casillas, C.Azpilicueta, S.Ramosas, J.Martinezas, J.Alba, X.Alonso, S.Busquetsas, A.Iniesta, Pedro, D.Silva, D.Costa

Čilė: C.Bravo; M.Isla, G.Medelis, G.Jara, F.Silva, E.Mena; A.Vidalis, M.Díazas, C.Aranguizas; A.Sanchezas, E.Vargas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius