Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

FIFA skirsto premijas už pasaulio čempionato vietas: Vokietija uždirbo 35 mln. dolerių

Pasibaigus Pasaulio futbolo čempionatui Brazilijoje, Tarptautinė futbolo federacijų asociacija (FIFA) jau suskaičiavo – kiek pinigų ir kokias premijas už rinktinių pasirodymą pirmenybėse reikės pervesti visoms 32-iem į čempionatą siuntusioms šalių futbolo federacijoms. Didžiausi premijiniai bus pervesti Vokietijos futbolo federacijai – planetos čempione tapus vokiečių komanda užsidirbo 35 mln. JAV dolerių.
Vokietijos futbolininkai laimėjo 2014 metų Pasaulio futbolo čempionatą
Vokietijos futbolininkai laimėjo 2014 metų Pasaulio futbolo čempionatą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Iš viso FIFA premijoms skyrė 576 mln. JAV dolerių – tai dalis pinigų, gautų už televizijos transliacijų pardavimą ir reklamą.

Vokietijos futbolo rinktinė Pasaulio futbolo čempionate per pratęsimą įveikė Argentinos nacionalinę ekipą 1:0 ir todėl gaus solidžiausią premiją – 35 mln. dolerių. Antrąją vietą laimėję argentiniečiai yra priversti tenkintis dešimčia milijonų mažiau – Federacijai bus pervesta 25 mln. dolerių.

Tuo tarpu dėl trečiosios vietos žaidusios Brazilijos ir Nyderlandų rinktinės gaus po lygiai – po 22 mln. dolerių. Ketvirtfinalyje žaidusios ir toliau nežengusios komandos savo šalims kaip premijas uždirbo po 14 milijonų JAV dolerių.

Nenuskriaustos liko ir tik grupėse kovojusios komandos – joms FIFA atseikės po 8 mln. dolerių.

Be to, FIFA kiekvienai rinktinei išmokės po 1,5 mln. JAV dolerių išmoką, skirtą padengti atvykimo ir gyvenimo išlaidas Brazilijoje.

Be to, FIFA kiekvienai rinktinei išmokės po 1,5 mln. JAV dolerių išmoką, skirtą padengti atvykimo ir gyvenimo išlaidas Brazilijoje.

Kai kurių čempionate dalyvavusių rinktinių nariai dar prieš čempionatą bandė derėtis su Federacijomis dėl premijų išmokų.

Kaip buvo rašoma, Kamerūno ekipos nariai neskrido į Braziliją, kol nebuvo suderėti premijų dydžiai, Nigerijos atstovai reikalavo atvežti 3 mln. dolerių komandai į Braziliją iki turnyro aštuntfinalio, o Alžyro žaidėjai pareikalavo premijų, kad jas būtų galima pervesti Palestinos gyventojams.

Yra ir kitų pavyzdžių: apie aukštą vietą pirmenybėse Brazilijoje kliedėjusi Rusijos futbolo rinktinė nesugebėjo peržengti grupių varžybų barjero, o užpykusi Futbolo federacija sugrįžusiems žaidėjams rėžė į veidus, kad po tokio gėdingo pasirodymo  premijų nemokės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius