Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Futbolo legendos, kurių Pasaulio čempionate daugiau nebepamatysime

Brazilijoje baigėsi Pasaulio futbolo čempionatas. Kitos futbolo šventės Rusijoje vyksiančiame čempionate teks palaukti ketverius metus. Per juos karjeras baigs nemažai garsių futbolininkų, kurie jau yra atsisveikinę su savo rinktinėmis arba planuoja tai padaryti.
Andrea Pirlo, Miroslavas Klose ir Stevenas Gerrardas
Andrea Pirlo, Miroslavas Klose ir Stevenas Gerrardas / 15min.lt montažas

Vokietijos rinktinės puolėjas Miroslavas Klose su Pasaulio čempionatu atsisveikino išties įspūdingai – įmušė du įvarčius ir su 16 įvarčių tapo rezultatyviausiu pasaulio čempionatų finalinės dalies futbolininku. 36-erių futbolininkas tapo Vokietijos simboliu tarptautinėse rungtynėse.

Italijos rinktinės saugas Andrea Pirlo visuomet nustebina išmintingu žaidimu. Tačiau 2018 metų Pasaulio čempionate jį vargu ar išvysime, futbolininkui tuomet bus jau 39-eri.

Su tarptautiniu futbolu atsisveikinti planuoja ir Anglijos rinktinės kapitonas Stevenas Gerrardas. 34-erių saugas jau tapo „Liverpool“ klubo legenda, tačiau tarptautinėje arenoje sėkmės taip ir nepatyrė. Brazilijoje anglai pasitraukė jau po grupių etapo ir dar kartą nuvylė savo gerbėjus.

Brazilijoje fiasko patyrė ir Europos bei pasaulio čempionai ispanai. 2018 metais rinktinės laukia rimti pasikeitimai, nes karjerą greičiausiai baigs 32-ejų Xabi Alonso ir Davidas Villa bei 34-metis Xavi

Kamerūno rinktinės futbolininkas Samuelis Eto'o jau dalyvavo keturiuose Pasaulio čempionatuose, tačiau vargu ar jį išvysime penktajame. 33-ejų Kamerūno kapitonas jau šiame čempionate į rinktinę sugrįžo tik paprašytas šalies valdžios.

Kitas garsus Afrikos futbolininkas Didier Drogba jau šiame čempionate Dramblio Kaulo Kranto rinktinėje pasirodė tik nuo atsarginių suolo. Po ketverių metų jam jau bus 40.

Urugvajietis Diego Forlanas Brazilijoje jau nebuvo puolėjas, kaip PAR vykusiame čempionate. Japonijoje rungtyniaujantis 35-erių futbolininkas po ketverių metų į rinktinę tikrai neprasimuš.

Meksikos kapitonas Rafaelis Marquezas Brazilijoje buvo pirmasis futbolininkas, žaidęs jau penktajame čempionate. 35-erių meksikiečio Rusijoje, ko gero, taip pat nebeišvysime.

Švedija neprasimušė į Pasaulio čempionatą Brazilijoje, o greitai 33-ejų sulauksiantis  Zlatanas Ibrahimovičius į Rusijoje vyksiančias pirmenybes gali taip pat nebepatekti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius