-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Futbolo žvaigždynas: kaip žaidėjai atrodė anksčiau ir dabar

Sportininko gyvenime būna keli etapai – jaunas, pirmą kartą paimtas į rinktinę, nejaučiantis žemės po kojomis, į viską žiūrintis plačiomis akimis. O jau kitą kartą, po kelerių metų, žiūrėk, pasitikintis savimi, siekiantis aukščiausių tikslų ir žinantis vertę.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / champioat,com

 

Taip ir šių metų Pasaulio futbolo čempionate – dalis kažkada jaunų ir dar be žvaigždžių etikečių buvusių futbolininkų dabar yra kamuolio virtuozai, kuriems pasirodymas Brazilijos pirmenybėse – ne pirmas ar net ne antras. O mažiausiai – jau trečias. Portalas championat.com pateikė žymių pasaulio futbolininkų nuotraukas, kokie jie buvo per pirmąjį savo Pasaulio futbolo čempionatą ir dabar.

Farydas Mondragonas

champioat,com/Farydas Mondragonas
champioat,com/Farydas Mondragonas

Pasaulio čempionato akistatoje su Japonija, 85-ąją mačo minutę Kolumbijos rinktinės treneris Jose Pekermanas atliko istorinį vartininkų keitimą, po kurio aikštėje pasirodęs Farydas Mondragonas tapo vyriausiu planetos pirmenybių finaliniame etape aikštėje žaidusiu futbolininku. 43-iąjį gimtadienį Brazilijoje atšventęs F.Mondragonas pagal ilgaamžiškumą aplenkė buvusį Kamerūno rinktinės puolėją, kuris 1994 metų pirmenybėse JAV žaidė būdamas 42 metų.

F.Mondragonas buvo Kolumbijos rinktinės sudėtyje 1994 bei 1998 metais ir gynė savo šalies rinktinės vartus visuose trijuose 1998-ųjų susitikimuose, kai Andų valstybė baigė pasirodymą Pasaulio čempionate Prancūzijoje jau po grupės varžybų.

Gianluigi Buffonas

champioat,com/Gianluigi Buffonas
champioat,com/Gianluigi Buffonas

Dabar jau 36-erių G.Buffonas Italijos rinktinės sudėtyje debiutavo 1997 metais. Į 1998-ųjų pirmenybes Prancūzijoje jis vyko tik kaip trečiasis vartininkas. Ir pirmenybėse aikštėje nepasirodė. Tačiau jau 2002 metais Turino „Juventus“ vartininkas buvo pagrindinis Italijos ekipos vartų sargas ir debiutavo akistatoje su Ekvadoru. Vartininkas sužaidė puikiai – G.Buffonas išlaikė vartus „sausais“, o Italija laimėjo 2:0.

Ikeras Casillasas

champioat,com/Ikeras Calillasas
champioat,com/Ikeras Casillasas

33-ejų I.Casillasui teko Ispanijos ekipos vartus ginti net keturiose pirmenybėse. Debiutavo jis 2002 metų Pasaulio čempionate Japonijoje ir Pietų Korėjoje. Pirmuoju ispanų vartininku jis tapo po šiek tiek komiškos situacijos: pagrindinis vartininkas Santiago Canizarezas vonioje numetė stiklinį odekolono buteliuką, jis sudužo ir supjaustė S.Canizarezui kojos sausgysles. Į aikštę tada ir  išbėgo I.Casillasas.

Didier Drogba

champioat,com/Didier Drogba
champioat,com/Didier Drogba

36-erių žaidėjas debiutavo 2006 metų pirmenybėse, kuriose Dramblio Kaulo Kranto ekipa buvo patekusi į mirtininkų grupę – joje dar žaidė Argentina, Nyderlandai bei Serbija ir Juodkalnija. Kaip ir šiemet Brazilijoje, taip ir pastaruosiuose dviejuose čempionatuose D.Drogba ir kompanijai toliau grupės mačų žengti neteko.

Samuelis Eto'o

champioat,com/Samuelis Eto'o
champioat,com/Samuelis Eto'o

Kamerūno futbolo rinktinės lyderis Pasaulio pirmenybėse debiutavo 2002 metais. Tuomet jis įmušė įvartį į Saudo Arabijos rinktinės vartus, tačiau per keturis čempionatus Kamerūnas nė karto nežengė iš grupės ir nežaidė atkrintamųjų dvikovų.

Michaelis Essienas

champioat,com/Michaelis Esienas
champioat,com/Michaelis Esienas

Ganos rinktinės ramstis M.Essienas debiutavo čempionate 2006 metais, o šios Afrikos valstybės pergalingą žygį aštuntfinalyje sustabdė Brazilija. Po ketverių metų Gana galėjo žaisti ir pasaulio pirmenybių pusfinalyje, tačiau kelią jai pastojo Luizo Suarezo ranka ir virpstas.

Diego Forlanas

champioat,com/Diego Forlanas
champioat,com/Diego Forlanas

Daugiausiai įvarčių praėjusį čempionatą mušęs Urugvajaus žaidėjas pirmąjį savo įvartį planetos pirmenybėse įmušė 2002 metais.

Stevenas Gerrardas

champioat,com/Stevenas Gerrardas
champioat,com/Stevenas Gerrardas
 

34 metų S.Gerrardas visą laiką buvo laikomas tuo žmogumi, kuris galėtų padėti Anglijai pasiekti futbolo aukštumų. Pradėjęs karjerą 2004 metais Europos čempionate, planetos pirmenybėse debiutavo 2006-aisiais, nors tai galėjo padaryti ir 2002 metais. Tačiau tuomet sportininkas nutarė nevažiuoti į čempionatą, o gultis po chirurgo skalpeliu. 2006 metais ketvirtfinalyje anglus po 11 metrų baudinių išmetė portugalai – vieną netaiklų smūgį atliko S.Gerrardas.

Frankas Lapmardas

champioat,com/Frankas Lampardas
champioat,com/Frankas Lampardas

Ir šis futbolininkas tais 2006-aisiais neįmušė į portugalų vartus 11 metrų baudinio.

Clintas Dempsey

champioat,com/Clintas Dempsey
champioat,com/Clintas Dempsey

2006 metais Pasaulio čempionate debiutavęs žaidėjas buvo vienintelis, kuris JAV rinktinei padėjo atidaryti įvarčių kraitį – jis įmušė tuomet vienintelį komandos įvartį Ganai. 31 metų futbolininkas sugebėjo pasižymėti ir 2010 metais ir 2014-aisiais. Šiemet jo sąskaitoje – du įvarčiai.

Andresas Iniesta

champioat,com/Andresas Iniesta
champioat,com/Andresas Iniesta

2010 metų Pasaulio pirmenybių auksinio įvarčio autorius tokio rango turnyruose debiutavo 2006 metais. Tuomet jis sužaidė vos vieną mačą – jokios įtakos turnyro lentelei neturėjusią dvikovą su Saudo Arabija.

Miroslavas Klose

champioat,com/Miroslavas Klose
champioat,com/Miroslavas Klose

2002 metais vokietis M.Klose debiutavo pirmenybėse, o dabar tapo rezultatyviausiu kol kas žaidžiančiu futbolininku. Iš viso debiutiniame savo čempionate jis įmušė 5 įvarčius.

Philippas Lahmas

champioat,com/Philippas Lahmas
champioat,com/Philippas Lahmas

30-metis Vokietijos rinktinės žaidėjas Pasaulio pirmenybėse pirmą kartą pasirodė 2006 metais ir iš karto pasižymėjo įvarčiu.

Lukas Podolski

champioat,com/Lukas Podolski
champioat,com/Lukas Podolski

Taip pat Vokietijos rinktinės žaidėjas debiutavo 2006 metais ir žvaigždžių valandos sulaukė pirmenybių aštuntfinalyje, kai per 12 minučių į Švedijos vartus įsūdė 2 įvarčius.

Lionelis Messi

champioat,com/Lionelis Messi
champioat,com/Lionelis Messi

Daugkartinis geriausias pasaulio futbolininkas Argentinos rinktinės sudėtyje debiutavo 2006 metų pirmenybėse, sulaukęs vos 19 metų. Pasirodė L.Messi akistatoje su Meksiką, o vienintelį įvartį čempionate Vokietijoje jis tuomet įmušė vargšei Serbijai ir Juodkalnijai, kurią Argentina įveikė 6:0.

Andrea Pirlo

champioat,com/Andrea Pirlo
champioat,com/Andrea Pirlo

Italijos rinktinės senbuvis pirmą kartą ekipoje debiutavo 2006 metais.

Arjenas Robbenas

champioat,com/Arjenas Robbenas
champioat,com/Arjenas Robbenas
 

2006 metais Nyderlandai žengė iki Pasaulio čempionato aštuntfinalio, o ten juos po žūtbūtinės kovos iš varžybų išmetė Portugalija. Šiame čempionate debiutavo nemaža dalis dabartinės olandų rinktinės narių, tarp jų ir A.Robbenas. Savo pirmajame mače A.Robbenas pasižymėjo įvarčiu į serbų vartus.

Robinas van Persie

champioat,com/Robinas van Persie
champioat,com/Robinas van Persie
 

 

Kaip ir A.Robbenas, R.van Persie taip pat debiutavo planetos pirmenybėse Vokietijoje.

Cristiano Ronaldo

champioat,com/Cristiano Ronaldo
champioat,com/Cristiano Ronaldo

Pasaulio čempionate C.Ronaldo debiutavo 2006 metais. Tuomet Portugalija vos nepasiekė geriausio visų laikų ekipos rezultato, kai ir vėl sustojo tik per žingsnį nuo 3 vietos. Tuomet jaunasis talentas pasižymėjo įvarčiu į Irano ekipos vartus ir sėkmingu smūgiu baudinių serijoje nuo 11 metrų žymos į anglų vartus.

Wayne'as Rooney

champioat,com/Wayne'as Rooney
champioat,com/Wayne'as Rooney

28-erių anglų žaidėjas debiutavo 2006 metų pirmenybėse, tačiau nieko verto Vokietijoje nenuveikė ir ekipai nepadėjo. Nė vieno įvarčio ir nė vieno rezultatyvaus perdavimo. Tiesa, mače su Portugalija žaidėjas buvo išvarytas iš aikštės...

Davidas Villa

champioat,com/Davidas Villa
champioat,com/Davidas Villa

32 metų Ispanijos rinktinės žaidėjas pasaulio pirmenybių statistiką sau atsidarė 2006 metais. Jis kol kas yra antrasis tarp vis dar žaidžiančių futbolininkų daugiausia mušusių įvarčius sąraše. Savo debiutą D.Villa pradėjo dviem įvarčiais į Ukrainos ekipos vartus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius