-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Genialus ėjimas: Louisas van Gaalas prieš pat baudinių seriją pakeitė vartininką ir sutrikdė Kosta Riką

Nyderlandų futbolo rinktinės treneris Louisas van Gaalas dar kartą parodė, kodėl yra laikomas vienu geriausiu futbolo taktikų pasaulyje. Ketvirtfinalio mače su Kosta Rika olandams teko mušti 11 metrų baudinius, o L.van Gaalas prieš pat juos padarė neįtikėtiną ėjimą – pakeitė vartininką.
Vartininkų keitimas
Vartininkų keitimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Futbolo rungtynėse vartininkai paprastai nebūna keičiami, nebent pagrindinis vartų sargas patiria traumą. Vis dėlto, L.van Gaalas sugalvojo taip sutrikdyti kostarikiečių psichologinę pusiausvyrą.

Iki šiol nė minutės planetos pirmenybėse nežaidęs vartininkas Timas Krulis prieš pat baudinių seriją įėjo į aikštę vietoj Jaspero Cillesseno. 25-erių „Ajax“ vartininkas yra pagrindinis olandų vartininkas šiame čempionate.

Į aikštę išėjęs 26-erių T.Krulis iš „Newcastle“ tapo tikru didvyriu, atrėmęs net du varžovų smūgius – Bryano Ruizo ir Michaelio Umena.

Į aikštę išėjęs 26-erių T.Krulis iš „Newcastle“ tapo tikru didvyriu, atrėmęs net du varžovų smūgius – Bryano Ruizo ir Michaelio Umena.

Negana to, T.Krulis teisingai reagavo į visus penkis varžovų smūgius, nors išskirtinių sugebėjimų saugant 11 metrų baudinius neturi. „Newcastle“ klube varžovams mušant baudinius T.Krulis yra vartuose stovėjęs 20 kartų ir atrėmęs 2 smūgius – tiek, kiek mače su Kosta Rika.

Vartininko keitimas turbūt labiau susijęs su taktika ir Kosta Rikos futbolininkų sutrikdymu. Po laimėtos baudinių serijos prieš Graikiją aštuntfinalyje, Kosta Rikos treneris teigė, kad treniruotėse ruošėsi baudiniams ir nagrinėjo graikų žaidimą.

Kosta Rikos futbolininkai mače su Graikija užtikrintai mušė visus penkis baudinius, o stodami prieš T.Krulį atrodė kur kas labiau sutrikę.

Kas galėtų pagalvoti, kad rengiantis mušti baudinius reikia išanalizuoti ne tik pagrindinio, bet ir atsarginių vartų sargų žaidimą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius