Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 07 14 /01:36

Geriausias pasaulio čempionato futbolininkas – Lionelis Messi

Po Pasaulio futbolo čempionato finalo paaiškėjo individualių trofėjų laimėtojai. Geriausiu čempionato žaidėju buvo pripažintas argentinietis Lionelis Messi, rezultatyviausio futbolininko prizas įteiktas kolumbiečiui Jamesui Rodriguezui, o geriausio vartininko vardo nusipelnė Manuelis Neueris.
Vokietijos vartininkas gavo „Auksinės pirštinės“ apdovanojimą, o Lionelis Messi „Auksinio kamuolio“ apdovanojimą
Vokietijos vartininkas gavo „Auksinės pirštinės“ apdovanojimą, o Lionelis Messi „Auksinio kamuolio“ apdovanojimą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Auksinio kamuolio“ apdovanojimas yra įteikiamas geriausiam čempionato žaidėjui. Į šį titulą pretendavo 10 futbolininkų.

Iš Argentinos ekipos FIFA siūlė rinkti Angelo Di Maria, Javierą Mascherano ir keturis kartus geriausiu planetos futbolininku rinktą Lionelį Messį.

Vokietijos rinktinėje buvo nominuoti Matsas Hummelsas, Thomas Muelleris, Philippas Lahmas ir Toni Kroosas.

Nugalėtoju buvo pripažintas ir apdovanojimą atsiėmė Lionelis Messi, kuris daug džiaugsmo dėl įvertinimo neparodė.

Be šių rinktinių žaidėjų, dėl titulo kovojo olandas Arjenas Robbenas, brazilas Neymaras ir rezultatyviausias čempionato futbolininkas kolumbietis Jamesas Rodriguezas.

Nugalėtoju buvo pripažintas ir apdovanojimą atsiėmė Lionelis Messi, kuris daug džiaugsmo dėl įvertinimo neparodė. Finale jo vedama rinktinė 0:1 nusileido Vokietijai. Pats futbolininkas šiame čempionate įmušė keturis įvarčius, tačiau visus – dar grupių etape.

„Sidabrinis kamuolys“ atiteko Vokietijos rinktinės saugui Thomasui Muelleriui. „Bronzinis kamuolys“ iškeliavo pas olandą Arjeną Robbeną.

Rezultatyviausiu Pasaulio čempionato žaidėju buvo pripažintas ir „Auksinį batelį“ atsiėmė 22-ejų metų kolumbietis Jamesas Rodriguezas. Jis šiame čempionate įmušė šešis įvarčius ir atliko du rezultatyvius perdavimus.

Vienu įvarčiu mažiau įmušė čempionu tapęs Thomasas Muelleris. Jam atiteko „Sidabrinis batelis“. „Bronzinio batelio“ nusipelnė keturis įvarčius įmušęs brazilas Neymaras.

Jaunojo žaidėjo apdovanojimas atiteko 21-erių prancūzui Pauliui Pogba.

„Auksinė pirštinė“ buvo įteikta Vokietijos rinktinės vartininkui Manueliui Neueriui.

Jaunojo žaidėjo apdovanojimas atiteko 21-erių prancūzui Pauliui Pogba.

Garbingo žaidimo prizas buvo paskirtas Kolumbijai, kuri šiame čempionate gavo tik penkias geltonas korteles ir džiugino pozityviu žaidimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius