-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 15 /21:08

Holivudo verta pabaiga: Hario Seferovičiaus įvartis paskutinę sekundę leido Šveicarijos rinktinei nukauti Ekvadorą – 2:1

Pasaulio futbolo čempionate sekmadienį neįtikėtinai prasidėjo E grupės varžybos. Šveicarijos futbolininkai atsiliko nuo varžovų nuo antrojo kėlinio vidurio, tačiau paskutinę mačo sekundę išplėšė pergalę 2:1 (0:1) prieš Ekvadorą. Rungtynių didvyriu tapo puolėjas Haris Seferovičius.
Haris Seferovičius džiaugiasi įvarčiu
Haris Seferovičius džiaugiasi įvarčiu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Komandų pristatymas ir taktinė analizė – čia.

​Jau sena kliše tapusi futbolo taisyklė neįmuši tu – įmuša tau, dar kartą tapo visiška realybe. Ekvadoro rinktinė turėjo auksinę progą išplėšti pergalę, tačiau puolėjas su kamuoliu „užsižaidė“ baudos aikštelėje ir jį prarado.

Šveicarijos rinktinė perėmė kamuolį ir pasileido į ataką. Nors aikštės viduryje buvo pražanga sustabdytas V.Behrami, tačiau teisėjas atakos nesustabdė, nes su kamuoliu liko europiečiai. R.Rodriguezas atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur H.Seferovičius puikiu smūgiu išplėšė komandai pergalę. Po įvarčio rungtynės buvo baigtos.

Įdomu, kad abu įvarčius šveicarams įmušė po keitimų pasirodę žaidėjai. Pačioje antro kėlinio pradžioje per pertrauką aikštėje pasirodęs A.Mehmedi galva po kampinio išlygino rezultatą.

Pirmajame kėlinyje standartinės situacijos metu kamuolį galva į tuščius vartus nukreipė E.Valencia.

Antrasis kėlinys: Šveicarija – Ekvadoras 2:1

​ĮVARTIS! O.Hitzfeldą galime vadinti genijumi – po keitimo aikštėje pasirodęs H.Seferovičius įkalė greitoje atakoje ir išplėšė pergalę Šveicarijai.

90+3 min. Ekvadoras turėjo labai gerą progą, tačiau baudos aikštelėje užsižaidė su kamuoliu.

90 min. Teisėjas pridėjo tris minutes. 

86 min. Ekvadoriečiai atliko labai pavojingą baudos smūgį, tačiau D.Benaglio šiaip ne taip jį atrėmė.

84 min. ​Šveicarai užgulė vartus, gynyboje palikę tik J.Djourou, tuo tarpu Ekvadoro futbolininkams teko beveik vien gintis – priekyje lakstė vienas E.Valencia.

82 min. Baudos smūgis pataikė tiesiai į sienelę, nors šveicarams atrodė, kad sienelėje buvęs ekvadorietis kamuolį lietė ranka.

80 min. X.Shaqiri pargriautas beveik ties baudos aikštelės linija tiesiai prieš vartus. Baudos smūgis gali būti labai pavojingas.

79 min. ​Šveicarai ispanišku stiliumi suko ratus aplink varžovų baudos aikštelę. Kamuolio kontrolės persvara vėl po truputį pradėjo augti ir „perlipo“ 64 proc. ribą.

73 min. Puikiai ir toliau atrodė A.Mehmedi, kuris perėmė kamuolį ties aikštės viduriu, atkirsdamas visą Ekvadoro gynybą, ir šveicarai atsidūrė trise prieš du, tačiau X.Shaqiri iš aštraus kampo smūgiavo netaikliai.

70 min. Šveicarija įmušė įvartį, tačiau užfiksuota nuošalė J.Drmičiui. Pakartojimas parodė, kad teisėjas padarė klaidą.

60 min. ​Pavojingas E.Valencia smūgis nuo baudos aikštelės linijos skriejo per aukštai.

58 min. Šveicarai antrą kartą apeliavo į teisėją dėl 11 metrų baudinio. Pražangos teisėjas nematė.

55 min. Greita ir labai pavojingą europiečių ataka baigėsi labai nevykusiu perdavimu jau būnant baudos aikštelėje.

​52 min. Ekvadoro futbolininkai kėlė baudos smūgį iš tos pačios aikštės vietos, kurioje priešingoje aikštės pusėje pirmajame kėlinyje pelnė įvartį. Tai ir vėl buvo pavojinga, tačiau smūgis galva skriejo per aukštai.

48 min. ĮVARTIS! Į aikštę prieš antrą kėlinį vietoje V.Stockerio žengęs A.Mehmedi pirmu lietimu iškart įmušė įvartį – po kampinio galva.

46 min. Jau pirmoje atakoje pavojingą tolimą smūgį atliko S.Lichsteineris, kamuolį į kampinį nukreipė gynėjai.

Pirmasis kėlinys: Šveicarija – Ekvadoras 0:1

45 min. Du iš eilės gaisrai kilo šveicarų baudos aikštelėje, tačiau ekvadoriečiai persvaros nepadidino. Per pirmą kėlinį Šveicarijos rinktinė kamuolį kontroliavo 70 proc. laiko.

41 min. Šveicarai darė viską, kad įmuštų išlyginamąjį įvartį dar prieš pertrauką. Jų atakos vis aštrėjo, tačiau ekvadoriečiai sugebėdavo apsiginti ir atmušinėjo europiečių perdavimus į baudos aikštelę.

39 min. Šveicarai kėlė jau septintąjį kampinį, tačiau nieko gero tai nedavė.

36 min. Po perdavimo į baudos aikštelę šveicarai reikalavo 11 metrų baudinio, teigdami, kad gynėjai kamuolį lietė ranka. Teisėjo švilpukas tylėjo.

34 min. Po šveicarų kampinio vartininkui teko išgelbėti komandą nuo įvarčio galva.

32 min. Žaidimas pradėjo klostytis iš anksto numatyta eiga: šveicarai atakavo lėtai ir po truputį artėdami link vartų, o ekvadoriečiai tik gavę progą šaudavo pirmyn.

27 min. Šveicarijos futbolininkai neskubėjo ir po truputėlį trumpais perdavimais artėjo iki varžovų vartų. Žiūrovams toks lėtas žaidimas nepatiko ir stadione buvo girdėti švilpimas.

24 min. Labai pavojingai spurtavo J.Montero, vienas nuo pat aikštės vidurio su kamuoliu atbėgęs iki baudos aikštelės. Smūgio atlikti nepavyko.

22 min. ĮVARTIS! Ekvadoriečiai laimėjo baudos smūgį kairėje pusėje šalia baudos aikštelės. Be priežiūros paliktas E.Valencia iš poros metrų galva nuginklavo D.Benaglio.

20 min. Europiečiai vis dažniau ir dažniau lankėsi varžovų baudos aikštelėje ar aplink ją. Ekvadoro futbolininkai traukėsi į gynybą ir rezgė kontratakas.

16 min. Pirmasis Šveicarijos rinktinės smūgis į vartų plotą – X.Shaqiri bandymą atrėmė vartininkas.

14 min. Šveicarija perėmė kamuolio kontrolę – jie pagal šį rodiklį jau pirmavo 64:36.

12 min. Pavojinga šveicarų ataka – baudos aikštelėje su kamuoliu buvo J.Drmičius, tačiau ekvadoriečiai jam kamuolį iš po kojų iškrapštė.

9 min. Šveicarai stengėsi numušti aukštą ekvadoriečių tempą, tačiau ilgesnį laiką kamuolio užvaldyti nesugebėjo.

6 min. Pagaliau iki varžovų baudos aikštelės kamuolį „nusinešė“ ir šveicarai, tačiau S.Lichsteineris išleido jį už galinės linijos.

5 min. Sužaistos tik keturios minutės, o ekvadoriečiai jau dukart kėlė kampinius.

3 min. Ekvadoriečiai rungtynes pradėjo aukštu spaudimu ir jau kėlė kampinį bei gavo teisę baudos smūgiui. Nė viena iš standartinių situacijų didesnės grėsmės nesukėlė.

Startinės sudėtys:

Šveicarija: D.Benaglio, S.Lichtsteineris, S.Von Bergenas, G.Inleras, G.Xhaka, V.Behrami, R.Rodriguezas, V.Stockeris, J.Drmičius, J.Djourou, X.Shaqiri

Ekvadoras: A.Dominguezas, J.Guagua, F.Erazo, J.Paredes, C.Noboa, J.Montero, W.Ayovi, F.Caicedo, E Valencia, A Valencia, C.Gruezo

Rungtynės vyks Brazilijos mieste, „Estadio Nacional“ stadione. Preš rungtynes čia buvo apie 23 laipsnius šilumos ir lijo, tačiau prieš pat mačą išsigiedrijo.

Šveicarija ir Ekvadoras tarptautinėje futbolo arenoje susitiks pirmą kartą istorijoje. 

Primename, kad šveicarai 2010 metų pirmenybes pradėjo neįtikėtina pergale prieš vėliau čempione tapusia Ispanija. Vis dėlto, šveicarai yra pralaimėję pastaruosius keturis susitikimus su Pietų Amerikos komandomis planetos pirmenybėse.

Kita vertus, Šveicarijos rinktinė per pastaruosius septynis susitikimus pasaulio čempionatuose praleido tik vieną įvartį.

Ekvadoro vienuolikė pasaulio čempionatuose yra sužaidusi septynis mačus ir nėkart nebaigusi lygiosiomis – 3 pergalės ir 4 pralaimėjimai.

Kontrolinėse rungtynėse prieš čempionatą Ekvadoro ekipa sugebėjo sužaisti lygiosiomis 1:1 su Nyderlandais ir 2:2 su Anglija, tačiau pralaimėjo Meksikai 1:3.

Šveicarai 2:0 įveikė Peru, 1:0 palaužė Jamaiką ir 2:2 sužaidė su Kroatija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius