-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš pasaulio čempionato išlėkusių rusų treneris Fabio Capello kaltina teisėjus ir vartininką akinusius lazerius

Ketvirtadienį Rusijos futbolo rinktinė lemiamose H grupės rungtynėse Pasaulio futbolo čempionate nesugebėjo įveikti Alžyro ir baigė savo pasirodymą. Treneris iš Italijos Fabio Capello po mačo liejo įtūžį ant čempionato teisėjų, o vartininkas Igoris Akinfejevas teigė, kad yra pasirengęs užgriūsiančiai kritikai.
Fabio Capello – Rusija
Fabio Capello – Rusija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes galėjome laimėti, tačiau praleidome įvartį. Prieš mušant baudinį teisėjas nesušvilpė. Iki šiol tylėjau ir nieko nesakiau apie teisėjus, tačiau dabar galiu pasakyti viską, ką manau.

Teisėjai matė į mane nukreiptus lazerius tačiau nieko nedarė. Žinoma, Alžyro rinktinė yra gera komanda, jie surengė gerų atakų, atliko pavojingų smūgių dar pirmajame kėlinyje. 

Mūsų vartininkas dešimt minučių buvo akinamas lazerių šviesos į akis. Yra foto- ir videoįrodymai – kitos nuomonės nėra. Tai yra faktas – vartininkas negalėjo nieko matyti ir praleido įvartį. Apie teisėjavimą mače su Belgija jau nebekalbu“, – po rungtynių skundėsi F.Capello.

Lemiamose H grupės rungtynėse Rusijai reikėjo įveikti Alžyrą bet kokiu skirtumu ir to būtų užtekę kelialapiui į aštuntfinalį. Po Aleksandro Kokorino įvarčio 6-ąją mačo minutę rusai pirmavo, tačiau persvaros neišlaikė.

Likus pusvalandžiui iki mačo pabaigos Islamas Slimani galva po baudinio nuginklavo dar vieną klaidą padariusį vartininką I.Akinfejevą.

„Teisėjai matė į mane nukreiptus lazerius, tačiau nieko nedarė. Žinoma, Alžyro rinktinė yra gera komanda, jie surengė gerų atakų, atliko pavojingų smūgių dar pirmajame kėlinyje. Norite kalbėti apie klaidas. Galite kalbėti, galite rašyti apie prastą vartininką – man nesvarbu“, – po mačo kalbėjo I.Akinfejevas.

Būtent vartininko neryžtingas žaidimas baudos aikštelėje leido Alžyrui įmušti įvartį, o pirmosiose čempionatu rungtynėse su Pietų Korėja vartų sargas kone pats įsimetė kamuolį į vartus.

„Bet kuris pralaimėjimas yra pelnytas. Suprantame, kad dabar mūsų atžvilgiu bus išsakyta daugybė kritikos ir mes turėsime ją priimti. Mes nepasiekėme norėto rezultato, tačiau neturime kreipti dėmesį į tuos žmones, net nežinau, kaip jus pavadinti. Reikia gyventi ir toliau žaisti futbolą“, – klaidas ir nesėkmes Brazilijoje stengėsi pamiršti I.Akinfejevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius