Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Joachimas Loewas: „Goetze'i liepiau parodyti, kad jis geresnis nei Messi“

Vokietijos futbolo rinktinės treneris Joachimas Loewas pasaulio futbolo čempionato finale vainikavo savo dešimties metų darbą šioje komandoje planetos čempiono titulu. Pergalingą įvartį per pratęsimą įmušusiam „stebuklingam vaikinui“ Mario Goetze'i treneris prieš keitimą sakė, kad jis turi parodyti esąs geresnis nei Lionelis Messi.
Joachimas Loewas ir Mario Goetze
Joachimas Loewas ir Mario Goetze / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Turėjau gerą nuojautą, tad pasakiau Mario, kad jis turi eiti į aikštę ir nuspręsti pasaulio čempionato laimėtoją. Sakiau, kad eitų ir visiems parodytų, jog yra geresnis nei Lionelis Messi.

Jei yra pasaulyje komanda, kuri to nusipelnė, tai Peras Mertesackeris, Lukasas Podolskis, Bastianas Schweinsteigeris, Philippas Lahmas, Miroslavas Klose be abejonės nusipelnė. Jie visą laiką žaidė kartu.

Goetze yra stebuklingas vaikinas, galintis žaisti bet kurioje pozicijoje. Visada žinojau, kad jo žaidimas gali lemti rungtynes ir jis įmušė tiesiog puikų lemiamą įvartį“, – po pergalingo finalo džiūgavo J.Loewas.

Pagrindinėje sudėtyje finale nežaidęs M.Goetze į aikštę žengė tik pačioje antrojo kėlinio pabaigoje, kai pakeitė Miroslavą Klose. Jauno žaidėjo pasirodymas įnešė gyvumo į žaidimą, o 113-ąją minutę M.Goetze atpirko trenerio pasitikėjimą – įmušė vienintelį finalo įvartį.

„Tai neįtikėtinas jausmas, nežinau, kaip tai reikia apibūdinti. Tiesiog smūgiavau, nežinojau, kas vyksta. Neįtikėtina. Svajonė tapo realybe. Labai didžiuojuosi savo komanda, manau, kad atskiro paminėjimo vertas kiekvienas šios rinktinės žaidėjas“, – po finalo kalbėjo M.Goetze.

Dešimt metų su komanda dirbęs J.Loewas džiaugėsi pagaliau pasiekęs svarbiausią tikslą. 2004 metais Jurgeno Klinsmanno asistentu tapęs 54 metų treneris nuo 2006-ųjų vokiečiams vadovauja pats.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vokietijos futbolininkai laimėjo 2014 metų Pasaulio futbolo čempionatą
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vokietijos futbolininkai laimėjo 2014 metų Pasaulio futbolo čempionatą

„Per visus tuos metus po truputėlį tobulėjome ir ėjome savo tikslo link. Jei yra pasaulyje komanda, kuri to nusipelnė, tai Peras Mertesackeris, Lukasas Podolskis, Bastianas Schweinsteigeris, Philippas Lahmas, Miroslavas Klose, be abejonės, to nusipelnė. Jie visą laiką žaidė kartu.

Komandinė dvasia šioje rinktinėje yra neįtikėtina. Jie taip beprotiškai norėjo, tad prieš finalą tiesiog pasakiau, kad šiandien teks žaisti taip, kaip dar niekada nežaidė. Šis didžiulis džiaugsmas ir laimė liks su mumis visą gyvenimą“, – pasakojo J.Loewas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius