-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas laimi, kai statoma už futbolo komandas?

Mirgantys ekranai, ryškios nuotraukos ir skambios antraštės – visas pasaulis jau savaitę išprotėjęs dėl futbolo. Iš Brazilijos plūstanti karštinė – šventė futbolo sirgaliams ir aukso gysla lažybų bendrovėms. Pasaulio pirmenybes stebintys lietuviai kartais nesibodi statyti ir keturženklių sumų. Vis dėlto specialistai sako, kad už favoritus šiemet dažniau laimi netikėtumo faktorius.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Vieni nori uždirbti, kiti – adrenalino

Įsibėgėjus Pasaulio futbolo čempionatui lažybų bendrovės fiksuoja augantį klientų antplūdį. „Žinoma, lažybų punktuose jaučiamas  futbolo aistruolių pagyvėjimas. Juk joks kitas sporto renginys savo populiarumu neprilygsta Pasaulio futbolo čempionatui“, – tikina lažybų bendrovės „Tonybet“ marketingo vadovas Andrius Lapienis.

Pasak jo, atliekamų statymų sumų diapazonas svyruoja nuo 1 Lt iki kelių dešimčių tūkstančių litų. Tai priklauso nuo kiekvieno kliento finansinių galimybių ar priežasties, kodėl jis lažinasi.

Didžiausia vieno kliento pastatyta suma lažybų bendrovėje siekė keliasdešimt tūkstančių litų. Futbolo aistruolis lažinosi, kad Brazilija nugalės Kroatiją ir laimėjo beveik 15 tūkst. litų.

„Ar žmogus nori iš lažybų praturtėti, ar tiesiog atlieka statymą tam, kad būtų daugiau azarto stebėti rungtynes. Labiausiai mūsų klientai lažinasi už favoritų pergales. Nors jų koeficientai būna nedideli, tačiau tikimybė laimėti yra kur kas didesnė, dėl to žmonės nebijo rizikuoti ir didesne pinigų suma“, – aiškina A. Lapienis.

Šiame futbolo čempionate didžiausia vieno kliento pastatyta suma lažybų bendrovėje siekė keliasdešimt tūkstančių litų. Futbolo aistruolis lažinosi, kad Brazilija nugalės Kroatiją ir laimėjo beveik 15 tūkst. litų.

Didžiausias užfiksuotas laimėjimas siekė beveik 20 tūkst. litų, tada klientas atliko 5 tūkst. litų vertės statymą internetu, kad Olandijos rinktinė nugalės Ispaniją.

Stebina ne pergalės, o rezultatai

Lažybų bendrovės atstovas teigia, kad lažybų punktuose ir internete daugiausiai statymų sulaukiama už Europos komandų pergales. Lietuviai kelerius metus iš eilės palaiko senojo žemyno atstovus.

„Ne pirmą kartą čempionatuose populiariausios futbolo komandos tarp lietuvių yra Vokietija, Olandija ir Anglija. Iš kitų žemynų rinktinių daugiausiai palaikymo susilaukia šeimininkė Brazilija“, – vardija A.Lapienis.

Sporto žinovai sako, kad čempionato pradžia lažybų mėgėjams turėjo būti įtempta. „Pirmasis turas parodė – Pasaulio čempionate silpnų komandų nebūna. Pasaulinė futbolo fiesta – tikras lobių šaltinis lažybų kontoroms. Kone kasdien klupo po favoritą. O jei kiti potencialūs laimėtojai pergales ir iškovojo, tekdavo gerokai pavargti“ – turnyro pradžią apibūdina sporto žurnalistas ir komentatorius Giedrius Vaitkevičius.

Pasak jo, šiose pirmenybėse kur kas dažniau laimi netikėtumas, kalbant ne apie pergales, o apie rungtynių rezultatus. „Pavyzdžiui, Nyderlandų ekipos pergalė prieš ispanus nėra sensacija. Didžiulis įvykis yra tai, kokiu būdu laimėta ir, žinoma, pats rezultatas. Manau, olandų laimėjimą 5:1 galėjo nutuokti tik adrenalino mėgėjai, didžiausi Nyderlandų futbolo gerbėjai, aršiausi ispaniškos „Tiki takos“ skeptikai arba tiesiog tie, kurie apie futbolą mažai girdėję“, – įsitikinęs žurnalistas.

Recepto, už ką statyti – nėra?

„Futbolas ir Pasaulio čempionatas tuo ir gražūs bei įdomūs, nes yra neprognozuojami. Kiekvienose planetos pirmenybėse atsiranda ekipa, kuri stebina. Taigi tai – šansas adrenalino mėgėjams, statantiems už „tamsiuosius arkliukus“ ir laimintiems dideles pinigų sumas po jų sėkmės“, – tvirtina G.Vaitkevičius.

Statymas už žvaigždžių kupiną ir Lionelio Messio vedamą Argentinos rinktinę gali tapti viena sėkmingiausių investicijų.

Jo teigimu, pasaulio pirmenybėse favoritais nuolat laikomos Europos ir Pietų Amerikos šalys. „Kadangi pastarojo kontinento atstovės, išskyrus Urugvajaus futbolininkų blykstelėjimą praėjusiose pirmenybėse, nuo 2002 metų brazilų triumfo, įspūdingų rezultatų nerodo, atrodytų netikėta ir graikų nesėkmė 0:3 Kolumbijos rinktinei“, – praėjusias varžybas vertina sporto komentatorius.

„Kad europiečiams nebus lengva rodo ir Šveicarijos rinktinės išsigelbėjimas 2:1 trileryje su Ekvadoro komanda, panašus „juodojo, bet ne iškart šuoliavusio“ belgų arkliuko pergalė prieš Alžyro ekipą, rusų lygiosios su Pietų Korėjos futbolininkais 1:1 ar netgi ne toks lengvas, kaip rodo rezultatas, prancūzų laimėjimas prieš Hondūro vaikinus – 3:0″, – prognozuoja pašnekovas.

Paklaustas, ar čempionate varžosi komanda, už kurią galima statyti, nebijant pralošti, G.Vaitkevičius sako, kad galima bandyti prognozuoti, spėlioti ir pasikliauti sėkme. „Nors matau brazilams iš anksto kabinamus laurus, nemanau, kad jie gali iškovoti šeštąją žvaigždutę ant marškinėlių. Vokietijos rinktinė parodė, kad jaunoji auksinė karta užaugo ir subrendo didžiausioms pergalėms. Tačiau, jei galvosime, kad istorija nebus pakeista – europiečiai ir liepos 13-ąją pirmąjį kartą netriumfuos Pietų Amerikoje, statymas už žvaigždžių kupiną ir Lionelio Messio vedamą Argentinos rinktinę gali tapti viena sėkmingiausių investicijų“, – svarsto sporto aistruolis ir primena, kad sirgti už komandas galima ir neinvestuojant pinigų.

etaplius.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius