-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje futbolo aistruoliai krenta kaip lapai – pasaulio čempionato žiūrėjimas per televizorių trims kinams baigėsi mirtimi

Kinijos medikai skambina varpais – per kelias dienas jie užfiksavo jau kelias futbolo sirgalių mirtis, kurių priežastis – besaikis naktinis Pasaulio futbolo čempionato rungtynių stebėjimas prie televizoriaus ekranų. Teigiama, kad nuo miego trūkumo ir, greičiausiai, širdies veiklos sutrikimo mirė 3 sporto aistruoliai.
Kinijos futbolo sirgaliai
Kinijos futbolo sirgaliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Eilinė futbolo sirgaliaus mirtis užfiksuota Rytų Kinijos mieste Sudžou. Kaip rašo Kinijos žiniasklaida, 25 metų futbolo sirgalius buvo rastas miręs priešais televizorių. Medikai tikina, kad tai įvyko todėl, jog vyras dvi naktis iš eilės stebėjo futbolo rungtynes iš Brazilijos, ėjo rytais į darbą neišsimiegojęs.

Pastaruoju metu internetu galima užsisakyti „originalias“ gydytojų nedarbingumo pažymas – tuo bando naudotis naktinį futbolą žiūrintys kinų sirgaliai.

Jau dabar Kinijos sveikatos ministerija platina pranešimus, kuriuose sirgalius prašo saugoti sveikatą ir daugiau skirti laiko miegui. Dėl laiko skirtumo, Kinijoje futbolo rungtynės rodomos nuo pusiaunakčio iki ryto. Dalis futbolo aistruolių į darbą eina tiesiai nuo televizorių ekranų, sirgę už vieną ar kitą rinktinę.

Kitą vertus, kinų spauda konstatuoja, kad gudresni sirgaliai ir verslininkai surado nišą suderinti futbolą su naktiniu varžybų stebėjimu.

Teigiama, kad pastaruoju metu internetu galima užsisakyti „originalias“ gydytojų nedarbingumo pažymas – tuo bando naudotis naktinį futbolą žiūrintys kinų sirgaliai. Vienos pažymos kaina siekia apie 15 JAV dolerių ir nuo darbo sporto aistruolis būna atleidžiamas trims dienoms.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius