Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kroatijos rinktinės gynėjui uždrausta žaisti pasaulio futbolo čempionate

Sporto arbitražo teismas, išnagrinėjęs apeliaciją dėl FIFA sprendimo 10 rungtynių diskvalifikacija nubausti Kroatijos rinktinės gynėją Josipą Šimuničių, nusprendė, kad bausmė yra pagrįsta ir žaidėjas negalės rungtyniauti šią vasarą vyksiančiame pasaulio futbolo čempionate.
Josipas Šimuničius
Josipas Šimuničius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Patyrusiam gynėjui nuobauda skirta už „diskriminuojantį elgesį“.

Zagrebo „Dinamo“ žaidėjas buvo nubaustas dėl netinkamo šventimo po atrankos į pasaulio čempionatą atkrintamųjų rungtynių su Islandija praėjusių metų lapkritį, kurias Kroatija laimėjo 2:0 ir iškovojo kelialapį į planetos pirmenybių finalinį etapą.

36-erių J.Šimuničius po šios dvikovos per mikrofoną sirgalių miniai skandavo: „Į mūšį už tėvynę“. Fanai į tai atsakė: „Mes pasiruošę“. Tokios skanduotės buvo naudojamos Kroatijos neonacių, kurių valdymo laikais tūkstančiai žmonių buvo nužudyti koncentracijos stovyklose II pasaulinio karo metu.

Kovo mėnesį gynėjo atstovai pateikė apeliaciją FIFA, tačiau ji buvo atmesta. Tuomet J.Šimuničius kreipėsi į Sporto arbitražo teismą. Žaidėjo nelaimei, pastarojo sprendimas buvo analogiškas ir nebeskundžiamas.

Tai reiškia, kad pirmoji įskaitinė 10 rungtynių nuobaudos dvikova įvyks per pasaulio čempionato atidarymo rungtynes su Brazilija. Kadangi maksimaliai finaliniame planetos pirmenybių etape rinktinė gali sužaisti 7 mačus, J.Šimuničius neturi net teorinių galimybių jose sudalyvauti.

A grupės varžybose kroatų varžovais be brazilų bus Meksikos ir Kamerūno futbolininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius