Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Likus dešimčiai dienų iki pasaulio čempionato, San Paulo stadionas dar neįrengtas

Jau šį mėnesį startuosiantis pasaulio futbolo čempionatas ir toliau kelia nerimą tarptautinei bendruomenei. Likus dešimčiai dienų iki čempionato starto, dar nėra iki galo įrengtas San Paule esantis „Itaquerão“ stadionas.
Stadionas San Paule
Stadionas San Paule / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį stadioną išbandė pajėgiausios Brazilijos komandos – „Botafogo“ ir „Corinthians“. Tačiau 65 000 žiūrovus turintis talpinti stadionas dar nebuvo iki galo įrengtas, dalis tribūnų buvo neatidengtos, o prie stadiono triūsė darbininkai.

Statybų darbai jau vėluoja 15 mėnesių. Atidengta buvo tik 37 000 vietų, likusias tribūnas dar turi patikrinti saugumo tarnybos. Prieš dvi savaites už stadioną atsakinga statybos bendrovė paskelbė, kad iki čempionato pradžios nebus sutvarkytas stadiono stogas, kuris turėjo žiūrovus apsaugoti nuo lietaus.

FIFA planavo, kad šis stadionas turėtų būti baigtas 2013 metų gruodžio 31 dieną. 

Apie 400 mln. JAV dolerių kainavusioje arenoje rungtynėmis tarp Brazilijos ir Kroatijos birželio 12 dieną startuos pasaulio čempionatas. Pirmasis mačas įvyks stadione nesurengus pilno testo, kuris paprastai yra būtinas tokio lygio rungtynėms. 

„Los Angeles Times“ kalbintas statybininkas kalbėjo atvirai: „Stadionas yra nuostabus, bet jis nėra baigtas. Tai visiškai nepriimtina. Darbai turėjo būti pabaigti prieš mėnesį.“

Trys statybininkai paaukojo savo gyvybes darbų procese. Tai taip pat prisidėjo prie darbų atidėliojimo. FIFA planavo, kad šis stadionas turėtų būti baigtas 2013 metų gruodžio 31 dieną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius