Bosniai įmušė debiutinį įvartį Pasaulio čempionate, bet nusileido Lionelio Messi vedamai Argentinai – 1:2

Sekmadienio vakarą Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje F grupėje susitiko Argentinos ir Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės. Pastarajai tai buvo debiutas svarbiausiame planetos futbolo turnyre. Tiesa, ne pats sėkmingiausias. Jau trečiąją minutę į savus vartus įsimušę bosniai turėjo pripažinti Argentinos pranašumą 1:2.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Argentina – Bosnija ir Hercegovina 2:1

Rio de Žaneiro „Maracana“ stadione Bosnijos ir Hercegovinos debiutas Pasaulio futbolo čempionate prasidėjo tragiškai. Po M.Mujdža pražangos baudos smūgį atliko Lionelis Messi, kurio smūgiuotas kamuolys pasiekė baudos aikštelę ir netyčia kyštelėjęs koją į savus vartus įsimušė Seadas Kolašinačius. Tai buvo greičiausias įvartis į savus vartus istorijoje.

Lemtingai suklydę bosniai sugebėjo greitai atsitiesti ir garbingai kovėsi pirmajame kėlinyje. Jie ne tik surengė gražių atakų, bet ir sėkmingai neutralizavo L.Messi. 

Tačiau „Barcelona“ klubo žvaigždei antrajame kėlinyje pavyko pralaužti varžovų gynybą. 65-ąją minutę po G.Higuaino perdavimo L.Messi atliko nuostabų smūgį – kamuolys atsitrenkė į virpstą ir įriedėjo į dešinįjį vartų kampą. Tai buvo antrasis argentiniečio įvartis Pasaulio futbolo čempionate. Pirmąjį jis mušė 2006 metų pirmenybėse.

Rungtynių pabaigoje Bosnija ir Hercegovina spėjo atidaryti savo rinktinės įvarčių sąskaitą. Po Senado Luličiaus perdavimo Argentinos rinktinės vartininką Sergio Romero nuginklavo po keitimo pasirodęs Vedadas Ibisevičius. Tai buvo pirmasis Bosnijos ir Hercegovinos įvartis Pasaulio futbolo čempionato istorijoje.

F grupėje taip pat varžosi Iranas ir Nigerija. Šių rungtynių susitikimas įvyks pirmadienio vakarą.

Antrasis kėlinys: Argentina – Bosnija ir Hercegovina 2:1

87 min. Sergio Aguero pakeitė Lucas Biglia.

84 min. ĮVARTIS. Užmigusi Argentinos gynyba padovanojo bosniams puikią progą. Po Senado Luličiaus perdavimo Argentinos rinktinės vartininką Sergio Romero nuginklavo po keitimo pasirodęs Vedadas Ibisevičius. Tai buvo pirmasis Bosnijos ir Hercegovinos įvartis Pasaulio futbolo čempionato istorijoje.

70 min. Vedadas Ibisevičius pakeitė Mensurą Mujdžą. Edinas Višća pakeitė Izetą Hajrovičių.

65 min. ĮVARTIS. Argentinos pranašumą padvigubino Lionelis Messi. Po Gonzalo Higuaino perdavimo L.Messi atliko nuostabų smūgį – kamuolys atsitrenkė į virpstą ir įriedėjo į dešinįjį vartų kampą. Tai buvo antrasis argentiniečio įvartis Pasaulio futbolo čempionate. Pirmąjį jis mušė 2006 metų čempionate.

63 min. Emiras Spahičius užsidirbo geltoną kortelę už neleistiną žaidimą prieš S.Aguero.

50 min. Tolimą baudos smūgį per argentiniečių sienelę atliko Izetas Hajrovičius. Vartininkas S.Romero gana lengvai sugavo kamuolį.

46 min. Aikštėje pasirodė Gonzalo Higuainas. Jis pakeitė Maxi Rodriguezą. Fernando Gago pakeitė Hugo Campagnaro.

Pirmasis kėlinys: Argentina – Bosnija ir Hercegovina 1:0

45 min. Lionelis Messi surengė individualų reidą bosnių vartų link, tačiau buvo sustabdytas baudos aikštelėje ir kamuolį perėmė varžovai. Per pirmąjį kėlinį „Barcelona“ žvaigždė buvo neblogai neutralizuojama. Tačiau jam priklauso rezultatyvus perdavimas, lėmęs ankstyvą įvartį.

40 min. Du iš eilės kampiniai prie argentiniečių vartų. Pirmasis itin pavojingas. Galva kamuolį į vartus nukreipė Senadas Luličius. Vartininkas Sergio Romero atmušė kamuolį.

32 min. Po I.Hajrovičiaus perdavimo į vartus smūgiavo Edinas Džeko. Kamuolys skriejo virš vartų.

31 min. Iš toli smūgiuoti pabandė M.Rodriguezas. Kamuolys skriejo virš vartų.

25 min. M. Rojo užsidirbo pirmąją geltoną kortelę.

22 min. Bosnių gynyba neleidžia argentiniečiams surengti rimtesnių atakų. Lionelio Messi bandymą prasiveržti arčiau vartų blokavo šį vakarą suklydęs S.Kolašinačius.

15 min. Po nesėkmingos rungtynių pradžios bosniai atsigavo, I.Hajrovičius ir M.Pjaničius surengė gražią ataką, tačiau argentiniečių vartininkas neutralizavo pavojų pirmas spėdamas prie kamuolio.

3 min. ĮVARTIS. Rio de Žaneiro „Maracana“ stadione Bosnijos ir Hercegovinos debiutas Pasaulio futbolo čempionate prasidėjo tragiškai. Po M.Mujdža pražangos baudos smūgį atliko Lionelis Messi, kurio smūgiuotas kamuolys pasiekė baudos aikštelę ir netyčia kyštelėjęs koją į savus vartus įsimušė Seadas Kolašinačius. Tai buvo greičiausias įvartis į savus vartus istorijoje.

Startinės komandų sudėtys:

Argentina: Sergio Romero, Ezequielis Garay, Hugo Campagnaro, Pablo Zabaleta, Angelis Di Maria, Lionelis Messi, Maxi Rodriguezas, Javieras Mascherano, Marcosas Rojo, Federico Fernandezas, Sergio Aguero.

Bosnija ir Hercegovina: Asmiras Begovičius, Erminas Bičakčičius, Emiras Spahičius, Seadas Kolasinačius, Muhamedas Besičius, Miralemas Pjaničius, Zvjezdanas Misimovičius, Edinas Džeko, Mensuras Mujdža, Senadas Luličius, Izetas Hajrovičius.

Rungtynėms teisėjauja Joelis Aguilaras iš Salvadoro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius