Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 28 /2014 06 29

Nepralaiminti Kolumbija dar taip toli nebuvo žengusi – įveikė Urugvajų 2:0 ir prasimušė į čempionato ketvirtfinalį

Pirmoji Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio pora jau žinoma: po šeštadienio akistatų į šį etapą vos ne vos prasimušė Brazilija, o jos varžovė bus puikiai kovojanti Kolumbija. Pietų Amerikos atstovai – kolumbiečiai aštuntfinalyje 2:0 (1:0) įveikė Urugvajų ir pirmą kartą per visą savo Pasaulio pirmenybėse dalyvavimo istoriją pateko į turnyro ketvirtfinalį. Šalies herojumi jau laikomas 22 metų Jamesas Rodriguezas, kuris ne tik įmušė Urugvajui du įvarčius, bet ir tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju.
Kolumbijos mačas su Urugvajumi ir Jameso Rodriguezo įvartis
Kolumbijos futbolininkai - Jamesas Rodriguezas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pastarąjį kartą Kolumbija planetos pirmenybėse žaidė prieš 16 metų, o geriausias kolumbiečių rezultatas buvo 1962 ir 1990 čempionatuose – užimta 14-oji vieta.

Šioje ekipoje žaidžia ir kol kas rezultatyviausias čempionato žaidėjas – Jamesas Rodriguezas, kuris dvikovoje su Urugvajumi ir įmušė du pergalingus įvarčius. Dabar Kolumbijos saugo sąskaitoje yra net penki įvarčiai ir dar keturi rezultatyvūs perdavimai.

Pirmąjį įvartį J.Rodrigurezas įmušė 28-ąją minutę, o padvigubino rezultatą 52-ąją.

Kolumbija ir toliau nepralaimi turnyre: grupių etape puikią sportinę formą demonstravę kolumbiečiai iškovojo tris pergales iš tiek pat galimų ir tiesiausiu keliu pateko į pasaulio čempionato aštuntfinalį. Po Pietų Amerikos komandos kojomis klaupėsi Graikija, Dramblio Kaulo Krantas ir Japonija.  Kolumbiečiai kol kas iš aikštės neišėjo nepelnę mažiau dviejų įvarčių: 3:0 nugalėjo graikus, 2:1 – Dramblio Kaulo Kranto futbolininkus ir 4:1 – Japonijos komandą.

Tuo tarpu Urugvajaus rinktinė, skirtingai nei Kolumbija, dėl vietos aštuntfinalyje nebuvo užtikrinta iki pat paskutinio grupių etapo turo. Jai kelią į kitą etapą atvėrė tik paskutinėse rungtynėse iškovota pergalė prieš Italiją rezultatu 1:0.

Tačiau po šio mačo komanda neteko savo lyderio puolėjo Luiso Suarezo, kuriam FIFA skyrė diskvalifikaciją.

Už įkandimą italui Giorgio Chiellini į petį FIFA L.Suarezą suspendavo devyniems mačams ir 4 mėnesiams pašalino iš futbolo. Taip pat ekipai nepadėjo gynėjas Diego Lugano – dėl traumos jis jau nežaidė dviejų rungtynių.

Kolumbijos ir Urugvajaus vienuolikių aštuntfinalio mačo statistika:

Kolumbija - Urugvajus

įvarčiai 2 0

smūgiai 10 16

smūgiai į vartus 8 9

kampiniai 3 5

nuošalės 1 1

pražangos 19 17

geltonos kortelės 1 2

 kamuolio kontrolė 55 proc. 45 proc.

Rungtynės

Antrasis kėlinys: Kolumbija – Urugvajus 2:0 (1:0).

85 min. ​Galingas E.Cavani smūgis iš 18 metrų atstumo, tačiau Kolumbijos vartininkas D.Ospina nepramušamas.

78 min. Vienas prieš vartus iššoko urugvajietis M.Pereira, tačiau nesugebėjo pergudrauti Kolumbijos vartininko – ir smūgis nepasisekė, ir vartininkas nepabūgo smūgio.

65 min. Kaip šūvis iš patrankos – tas pats A.Gonzalezas smūgiavo iš  kokių 25 metrų ir vos ne vos Kolumbijos rinktinės vartininkas atmušė kamuolį.

59 min.  Tik antrą kartą į vartų plotą pataikė Urugvajus – smūgiavo A.Gonzalezas, tačiau kamuolį pagavo vartininkas.

56 min. Kolumbija ir vėl gavo teisę mušti baudos smūgį – šįkart nuo 30 metrų žymos smūgiavęs J.Rodriguezas pataikė į urugvajiečių pastatytą sienelę.

51 min. ĮVARTIS. Po ilgos, penkių perdavimų kombinacijos, J.Rodriguezas gavo kamuolį prieš pat vartus ir įmušė savo antrąjį įvartį šiose rungtynėse ir penktąjį čempionate. Jis tapo rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju.

Pirmasis kėlinys: Kolumbija – Urugvajus 1:0.

32 min. Urugvajus suskubo lyginti rezultatą – po aštrių kelių atakų, E.Cavani pabandė laimę mušdamas baudos smūgį, bet kamuolys skriejo šiek tiek aukščiau skersinio. 

28 min. ĮVARTIS. Pirmas geras smūgis ir nuostabus įvartis, gal net gražiausias iš visų iki tol buvusių. J.Rodriguezas, stovėdamas nugara į vartus, krūtine nusimetė atskriejusį kamuolį į dešinę ir neleisdamas jam nusileisti ant žemės apsisukdamas kaire koja spyrė iš visų jėgų. Kamuolys iš kokių 25 metrų tarsi kulka skriejo į skersinį, o nuo jo nusileido į vartus. Urugvajaus vartininkas F.Muslera dar bandė jį atmušti, bet nespėjo. Tai buvo ketvirtas J.Rodriguezo įvartis čempionate. Jei Kolumbija nugalės, tai bus pirmasis kartas, kai kolumbiečiai taip toli nužingsniuotų Pasaulio čempionate.

20 min.  Kolumbija prispaudė Urugvajų prie vartų, kėlė du kampinius, kelis kartus smūgiavo į vartų plotą, tačiau rimtesnių grasinimų nebuvo.

14 min. Nė vienai komandai nesisekė sukurti rimtesnių problemų prie varžovų vartų, nors smūgių į vartų pusę buvo. 

5 min. Kolumbija atliko baudos smūgį iš dešinės aikštės pusės, tačiau į vartininko aikštelę pasiųstas kamuolys geltonųjų nepasiekė – sėkmingai kumščiais kamuolį išmušė Urugvajaus vartininkas.

Startinės komandų sudėtys:

Kolumbija: Davidas Ospina, Cristianas Zapata, Mario Yepesas, Pablo Armero, Juanas Camilo Zuniga, Carlosas Sanchezas, Jacksonas Martinezas, Juanas Cuadrado, Jamesas Rodriguezas, Abelis Aguilaras, Teofilo Gutierrezas.

Urugvajus: Fernando Muslera, Martinas Caceresas, Jose Gimenezas, Diego Godinas, Alvaro Pereira, Egidio Arevalo, Alvaro Gonzalezas, Cristianas Rodriguezas, Maximiliano Pereira, Diego Forlanas ir Edinsonas Cavani.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius