-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nigerijos spauda apie futbolo rinktinę: „Tas šlamštas iš mūsų reketavo pinigus“

„Kamerūnas turėjo problemų su futbolininkais ir jų įgeidžiais gauti kuo daugiau pinigų. Kuo tai baigėsi? Trimis pralaimėtais mačais, devyniais įvarčiais į Kamerūno vartus ir niekingomis sugrįžtuvėmis. Nigerija nepasimokė – mes taip pat įlipome į tą purviną balą“, – rašo Nigerijos dienraštis „Vanguard“.
Nigerijos futbolininkai
Nigerijos futbolininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pirmadienį su Pasaulio čempionatu Brazilijoje atsisveikino ir dar viena Afrikos šalis – Nigerija. Aštuntfinalio mače ji 0:2 nusileido Prancūzijai ir baigė savo pasirodymą turnyre. Tačiau Nigerija nesididžiuoja savo šalies žaidėjais – atvirkščiai, kalba apie juos kaip apie blogį, kuris daugiau neturėtų pasikartoti.

Ir viskas dėl tų pačių pinigų – premijinių, kurie buvo pažadėti futbolininkams. Situacija su premijomis Nigerijos futbolo ekipai atsirūgo po pralaimėto mačo prancūzams – šalies žiniasklaida negailestingai pliekia nigeriečius.

Ir viskas dėl pinigų – premijinių, kurie buvo pažadėti futbolininkams. Situacija su premijomis Nigerijos futbolo ekipai atsirūgo po pralaimėto mačo prancūzams – šalies žiniasklaida negailestingai pliekia nigeriečius.

Į planetos pirmenybių aštuntfinalį patekusios Nigerijos komandos žaidėjai dar prieš dvikovą su Prancūzija sukėlė savotišką suirutę savo šalyje – atsisakė Brazilijoje treniruotis iki tol, kol jiems bus išmokėtos federacijos pažadėtos premijos.

Nigerijos futbolo federacija, kaip ir daugelis kitų pasaulio federacijų, buvo numačiusi išmokas ir premijas žaidėjams už pasirodymą Brazilijoje.

Vis dėlto futbolininkai bijojo, kad pasibaigus čempionatui premijas jie matys kaip savo ausis. Taip jau buvo atsitikę per 2010 metų Pasaulio futbolo čempionatą.

Kampino mieste turėjusi treniruotis Nigerijos rinktinė iš Brazilijos siuntė žinutes šaliai – neduosite pinigų, nieko nebus. Ir pradėjo streikuoti – nepasirodė treniruotėse, komanda kalbėjo apie galimybę nežaisti rungtynių su Prancūzija.

„Kamerūnui buvo gėda prieš visą pasaulį – šalies rinktinės vadovai lėktuvu vežė grynus pinigus futbolininkams. 3 milijonus dolerių, o pasaulio spauda juokėsi – juk ne pinigai žaidžia, o garbės norintys žaidėjai. Taigi užuot galvoję apie rungtynes su Prancūzija, mūsų vyrai visą dėmesį skyrė pinigų reikalavimui“, – rašoma „Vanguard“.

Tai šantažas, reketas. Ereliai taip nesielgia. Tai šantažas, kuriam valstybės prezidentas Jonathanas privalėjo atsispirti, tačiau nesugebėjo

„Tai šantažas, reketas. Ereliai taip nesielgia. Tai šantažas, kuriam valstybės prezidentas Jonathanas privalėjo atsispirti, tačiau nesugebėjo. Ir vėl lėktuvas ir vėl pinigai, kuriuos veža Nigerijos sporto ministras. Ir kaip dabar jausis futbolininkai, kai jie pralaimėjo ir žino, kad visa šalis prieš juos dėjo pinigus. Dėjo ir tikėjosi darbo, sėkmės. Kas pasielgė garbingai?“ – rašo „Daily Champion“.

„Tai, kaip Nigerija žaidė pirmadienio vakarą antrąją mačo dalį – buvo sunku žiūrėti. Jie nepateisino vilčių. Taip – mes patekome į aštuntfinalį, tačiau Kamerūnas, Gana ir Senegalas ir be pinigų sugebėjo ankstesniuose čempionatuose prasibrauti iki ketvirtfinalių. Tas šlamštas iš mūsų reketavo pinigus – mes juos davėme. O ką turime?“ – klausė „Vanguard“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius