Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olandą Bruno Martinsą Indi į pusfinalį lydėjo lietuvis Augustas

Liepos 9 dieną vykusiose Pasaulio futbolo čempionato pusfinalio rungtynėse drauge su Nyderlandų ir Argentinos rinktinėmis į aikštę žengė ir dešimtmetis Augustas Grabažis iš Kauno. Jis į lemtingas rungtynes San Paulo stadione palydėjo olandą Bruno Martinsą Indi.
Lietuvis Augustas lydėjo Bruno Martinsą Indi
Lietuvis Augustas lydėjo Bruno Martinsą Indi

Dar balandį Kaune gyvenantis Augustas tapo oficialaus čempionato restoranų tinklo „McDonald‘s“ rengiamos tarptautinės programos „Į stadioną – su žvaigžde“ nugalėtoju Lietuvoje, kuriam atiteko išskirtinė galimybė vykti į Pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje. Jaunajam futbolo aistruoliui buvo įteiktas kelialapis į pusfinalio rungtynes San Paulo stadione, kuriame paaiškėjo 2014 metų pasaulio čempionato finalistas.

Kol Augustas į stadioną lydėjo Nyderlandų rinktinę, drauge su juo į čempionatą atvykęs tėtis visa tai stebėjo rungtynių žiūrovams skirtose tribūnose.

„Šiame stadione telpa net 65 tūkst. žiūrovų, kurie vienu metu serga už savo šalių komandas. Vien galimybė jame gyvai stebėti rungtynes yra nepakartojama patirtis, o ką jau kalbėti apie tai, kad į futbolo aikštę žygiuoja ir paties sūnus“, – dar prieš išvykdamas į Braziliją lūkesčiais dalijos Augustą kelionėje lydėjęs tėtis Andrius Grabažis.

Brazilijoje lietuvių laukė ir daugiau įspūdžių. Jų kelionė prasidėjo Rio de Žaneiro mieste, kuriame iš įvairių pasaulio šalių susirinkę „Į stadioną – su žvaigžde“ programos dalyviai turėjo galimybę susipažinti su vienu egzotiškiausių pasaulio miestų bei išbandyti jėgas paplūdimio futbolo aikštelėje. Tiesa, grįžęs iš Brazilijos Augustas Lietuvoje neužsibus. Pasibaigus pasaulio čempionatui jo jau laukia kelionė į Nyderlandus, kurioje berniukas treniruosis Amsterdamo „Ajax“ klubo stovykloje.

Vien galimybė jame gyvai stebėti rungtynes yra nepakartojama patirtis, o ką jau kalbėti apie tai, kad į futbolo aikštę žygiuoja ir paties sūnus

San Paule vykusiose čempionato pusfinalio rungtynėse dalyvavo 22 vaikai iš įvairių pasaulio šalių. Tarp jų į aikštę žengė ir šešerių Lukas iš Estijos. Jis į rungtynes palydėjo Argentinos rinktinės gynėją Pablo Zabaleta. Latvijos atstovas pasirodys šį savaitgalį vyksiančiose finalo rungtynėse.

„Į stadioną – su žvaigžde“ yra pasaulinės „McDonald‘s Player Escort“ programos dalis. Jos metu į 2014-ųjų FIFA pasaulio čempionatą iš viso vyks 1408 vaikai iš beveik 70 šalių.

Futbolą ir įvairius futbolo renginius „McDonald‘s“ palaiko jau daugiau nei 25 metus, o nuo 1994-ųjų yra oficialus FIFA pasaulio čempionato rėmėjas ir restoranų tinklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius