Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionų ispanų treneris Vicente del Bosque: „Nelaikykite mūsų favoritais“

Ispanijos rinktinės strategas Vicente del Bosque prašo neklijuoti pasaulio čempionato favoritų etiketės „Furia Roja“ vienuolikei. 63-ejų metų specialistas nenori, jog jo komanda būtų laikoma pagrindiniais pretendentais laimėti planetos pirmenybes Brazilijoje, mat tai juos apkraus bereikalingu psichologiniu spaudimu.
Vicente del Bosque – Ispanija
Vicente del Bosque / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Visi nežinomieji paaiškės futbolo aikštėje. Mes tikime, kad ėjome teisinga linkme, tačiau ar taip yra iš tiesų parodys čempionatas. Triumfas praėjusiame čempionate turėjo daug įtakos tolesniam mūsų darbui“.

„Geriausia nekreipti dėmesio į tai, jog mus laiko favoritais. Iš patirties galiu pasakyti, jog tokia etiketė nėra į naudą, o tokio masto čempionate tokios etiketės nieko nereiškia“, – tvirtino pasaulio ir Europos čempionų strategas.

„Brazilija žaidžia namuose ir yra puiki komanda, tačiau tuo pačiu spaudimas laimėti čempionatą bus daug didesnis nei, tarkime Konfederacijų taurėje“.

Specialistas sutinka, jog trumpais perdavimais pagrįstas ispanų futbolas buvo raktas į sėkmę praėjusiuose pasaulio bei Europos čempionatuose, tačiau teigia, jog tikisi iš savo auklėtinių daugiau agresyvumo.

„Futbolas gali būti žaidžiamas skirtingais būdais. Mes neturime magiškosios formulės, tačiau turime prie mūsų futbolininkų galimybių pritaikytą žaidimo filosofiją“.

„Tačiau tai nereiškia, kad nėra kitų komandų, kurios gali pasiekti aukštų rezultatų. Kamuolio kontrolė dar nieko nereiškia. Todėl dirbame tam, kad taptume agresyvesne, kompaktiškesne komanda, kuri sugebėtų atsitiesti ir pridaryti varžovams nemalonumų“, – kalbėjo V.del Bosque.

V.del Bosque auklėtiniams čempionatas prasidės penktadienį, kai B grupės susitikime bus pakartotas 2010 m. pasaulio pirmenybių finalas tarp Ispanijos ir Louiso van Gaalo treniruojamos Nyderlandų rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius