Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 17 /21:04

Pasaulio futbolo čempionate Belgijos rinktinė pralaužė kovingai žaidusio Alžyro gynybos sieną – 2:1

Pasaulio futbolo čempionate antradienį pasibaigs pirmojo rato kovos. H grupėje pirmieji susigrūmė Belgijos ir Alžyro rinktinių futbolininkai, o pergalę po atkaklios kovos iškovojo favoritais laikyti belgai – 2:1 (0:1).
Marouane Fellaini džiaugiasi įvarčiu su komandos draugu Driesu Mertensu
Marouane Fellaini džiaugiasi įvarčiu su komandos draugu Driesu Mertensu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Komandų pristatymas ir taktinė analizė – čia.

Belgijos futbolininkai toli gražu nepatvirtino geros komandos vardo, nors juos ne vienas įvardijo net vienais viso čempionato favoritų, ką jau kalbėti apie mačą su Alžyru.

Vis dėlto, afrikiečiai rungtynes pradėjo aktyviai, o belgai priešingai – lyg apsimiegoję. Tuo puikiai pasinaudojo Alžyro futbolininkai, jau 25-ąją minutę gavę teisę mušti 11 metrų baudinį. S.Feghouli nesuklydo ir išvedė savo komandą į priekį.

Primityviai žaidę belgai niekaip nerasdavo skylių afrikiečių gynyboje, neišnaudojo kraštų ir visiškai nesukurdavo erdvės savo žaidėjų atakoms. Iki pertraukos jiems nieko pakeisti nepavyko.

Belgijos ekipos treneris M.Wilmotsas jau po pertraukos iš aikštės išėmė prastai žaidusį N.Chadli ir pakeitė ji D.Mertensu. Tai buvo puikus sprendimas, mat krašto puolėjas įnešė labai daug gyvumo belgų žaidime.

Vis dėlto, Alžyras ir toliau laikėsi – iki 70-osios minutės, kol į aikštę mestas M.Fellaini išnaudojo pagrindinį savo privalumą – ūgį ir jėgą. Saugas gavo tolimą aukštą perdavimą į baudos aikštelę ir puikiu smūgiu galva rezultatą išlygino.

Vos po dešimties minučių belgai parodė kažką panašaus į žaidimą, kai perėmė kamuolį aikštės viduryje, atliko greitą perdavimą į kairę E.Hazardui, o šis atliko puikų perdavimą skersai aikštės į dešinę, o ten D.Mertensas, prieš kurį buvo tik vartininkas, smūgiavo galingai ir taikliai.

Antrasis kėlinys: Belgija – Alžyras 2:1

90+3 min. Alžyras didesnės grėsmės rungtynių pabaigoje nesukėlė ir Belgija šventė pirmą pergalę čempionate.

88 min. Dar vieną progą turėjo M.Fellaini. D.Origi dešiniajame baudos aikštelės krašte susitvarkė su gynėju ir pakėlė kamuolį įbėgusiam M.Fellaini, kuris gražiai jį nusimetė krūtine po kojomis, tačiau tada kluptelėjo – gynėjui to pakako.

84 min. M.FELLAINI! Kone identiška situacija pirmam įvarčiui, tačiau šįkart vartininkui pasisekė ir jis atrėmė galingą belgo smūgį galva.

80 min. ĮVARTIS! D.Mertensas greitos atakos metu sulaukė puikaus perdavimo skersai aikštės dešinėje ir galingu smūgiu įmušė į vartus. 

73 min. D.van Buyteno smūgis galva po kampinio nebuvo taiklus.

70 min. ĮVARTIS! M.Fellaini baudos aikštelėje sulaukė aukšto perdavimo ir galva nuginklavo Alžyro vartininką.

67 min. D.Origi neišnaudojo geriausios belgų progos, iššokęs vienas prieš vartininką.

66 min. Pirmasis Alžyro keitimas – vietoj E.Soudani pasirodė S.Islamas

65 min. Belgai ir toliau suko ratus aplink Alžyro baudos aikštelę, bet nei ugnelės, nei rimtų prošvaisčių kažką pakeisti nebuvo. Trečias keitimas belgų gretose – M.Fellaini žengė į aikštę vietoj M.Dembele.

58 min. Antras Belgijos rinktinės keitimas – vietoj R.Lukaku į aikštę žengė 19-metis puolėjas D.Origi.

57 min. Mušti reikėjo belgams, tačiau pavojingą progą turėjo varžovai. Po pakelto kampinio kamuolys atšoko link tolimojo virpsto, tačiau alžyrietis jo nepasiekė.

51 min. D.Mertensas iškart pagyvino belgų žaidimą. Pavojingas saugo prasiveržimas dešiniuoju kraštu baigėsi pavojingu perdavimu į vartininko aikštelę. R.Mbolhi sugebėjo kamuolį sugauti.

50 min. Dar vieną progą turėjo A.Witselis. Kampinio metu Alžyro vartininkas kamuolį atmušė per arti ir jis nukrito ant A.Witselio, kuris nebuvo pasirengęs smūgiuoti, galvos.

46 min. Belgijos rinktinės treneris M.Wilmotsas nekaip atrodžiusį N.Chadli pakeitė D.Mertensu.

Pirmasis kėlinys: Belgija – Alžyras 0:1

45 min. Dukart iš eilės nekokius sprendimus priėmė N.Chadli. Iš pradžių krašto puolėjas be reikalo ir labai nevykusiai smūgiavo į vartus iš labai toli. Vėliau N.Chadli gavo puikų perdavimą kairiajame baudos aikštelės krašte visai šalia vartų, bet perdavimo į vidurį nedavė, o smūgiavo pats, nesukeldamas jokio pavojaus.

43 min. Belgijos rinktinės žaidėjai bėgiojo lyg medinėmis kojomis. Kamuolio kontrolę turėję europiečiai sunkiai skynėsi kelią link vartų, dažnai įstrigdavo gynyboje.

38 min. Likus keliems metrams iki baudos aikštelės neleistinai buvo sustabdytas T.Alderweireldas. J.Vertongheno baudos smūgis skriejo per aukštai.

37 min. Belgijos rinktinė pagal kamuolio kontrolę jau pirmavo 65:35.

35 min. Antras tolimas ir pavojingas A.Witselio smūgis – vartininkas ir šįkart sugebėjo atmušti kamuolį.

34 min. Geltoną kortelę gavo antras aikštėje esantis „Tottenham“ klubo futbolininkas – alžyrietis N.Bentalebas.

25 min. ĮVARTIS! Sofiane'as Feghouli tapo pirmuoju Alžyro futbolininku nuo 1986-ųjų, pasižymėjusiu Pasaulio futbolo čempionate.

23 min. 11 metrų baudinys – į Belgijos vartus! J.Vertonghenas ranka prilaikė varžovą, kuris bandė pasiekti komandos draugo perdavimą. Visiškai teisingas sprendimas.

21 min. Tolimas ir labai galingas A.Witselio smūgis buvo tikras iššūkis Alžyro vartininkui, tačiau jis kamuolį atmušė.

18 min. Pirmas tikrai pavojingu galėjęs šūvis baigėsi nekaip. Alžyro futbolininkas I.Slimani įsiveržė į baudos aikštelės kairiuoju kraštu, tačiau kamuolį spyrė labai netaikliai.

13 min. Kamuolio kontrolė po truputį perėjo į belgų rankas, o Alžyro futbolininkai buvo susikoncentravę vien į gynybą.

8 min. Dukart iš eilės Alžyro gynėjai kairiajame krašte sustabdė E.Hazardą, su kamuoliu įbėgusį giliai, tačiau neturėjusį, kur jį padėti.

6 min. Pirmą kartą varžovų baudos aikštelėje su kamuoliu atsidūrė belgas – E.Hazardui nepavyko suklaidinti varžovų, o kamuolį gavęs K.de Bruyne jį prarado.

4 min. Kamuolį pradžioje daugiau valdė Alžyras, surengęs dar vieną gana pavojingą ataką kairiuoju kraštu. Skersuotą kamuolį belgai lengvai atmušė.

2 min. Rungtynių pradžioje po D.van Buyteno pražangos Alžyro rinktinė gavo teisę mušti baudos smūgį maždaug 15 metrų atstumu nuo baudos aikštelės. Didesnio pavojaus nebuvo.

Startinės sudėtys:

Belgija: T.Courtois, T.Alderweireldas, V.Kompany, D.Van Buytenas, J.Vertonghenas, A.Witselis, M.Dembele, N.Chadli, K.De Bruyne, E.Hazardas, R.Lukaku.

Alžyras: R.Mbolhi, M.Bougherra, F.Ghoulamas, R.Halliche, S.Feghouli, C.Medjani, N.Bentalebas, H.Soudani, S.Taideras, R.Mahrezas, M.Mostefa.

Belgijos rinktinė pasaulio čempionatuose per 9 pastarąsias rungtynes tėra vos kartą laimėjusi (2002 m. 3:2 įveikė Rusiją) – kitus 5 mačus sužaidė lygiosiomis ir patyrė 3 pralaimėjimus.

Alžyro rinktinė pasaulio čempionate įvarčio nėra įmušusi pastarosiose penkiose rungtynėse. Pastarąjį kartą tai Alžyro futbolininkams pavyko dar 1986 m., kai mačas su Šiaurės Airija baigėsi 1:1. 

Belgija atrankoje į čempionatą praleido tik penkis įvarčius, geresnį rezultatą turėjo tik Ispanija – trys įvarčiai.

Šios komandos yra žaidusios du kontrolinius susitikimus – vieną laimėjo belgai, kitas baigėsi lygiosiomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius