-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 13 /21:06

Tris įvarčius įmušę meksikiečiai A grupėje džiaugėsi pergale prieš Kamerūną tik 1:0

Pasaulio futbolo čempionato A grupėje yra du lyderiai: Brazilijos ir Meksikos rinktinės, savo sąskaitoje turinčios po 3 taškus. Brazilai ketvirtadienį įveikė Kroatiją 3:1, o penktadienį Londono olimpiados čempionai Meksikos futbolininkai palaužė Afrikos atstovus Kamerūno žaidėjus 1:0 (0:0).
Giovani Dos Santoso (priekyje) įvartis nebuvo įskaitytas
Giovani Dos Santoso (priekyje) įvartis nebuvo įskaitytas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Per liūtį vykusiame mače Meksikos komanda iš viso įmušė net tris įvarčius, tačiau teisėjai užskaitė vos vieną – 61-ąją minutę meksikietis Oribe Peralta, kuris padėjo 2012 metais Londono olimpiadoje meksikiečiams džiaugtis futbolo turnyro auksu, įmušė lemiamą įvartį.

Pro subyrėjusią Kamerūno gynybą antrojo kėlinio viduryje prasiveržęs Giovani Dos Santosas smūgiavo, kamerūniečių vartininkas atmušė kamuolį, tačiau prišokęs O.Peralta taikliai paspyrė į vartų stačiakampį atšokusį sviedinį ir rezultatas tapo 1:0.

Prieš tai pirmame kėlinyje meksikiečiai įmušė du įvarčius ir vienas turėjo būti įskaitytas, tačiau Kolumbijos teisėjų brigada kaskart nutardavo, kad buvo prasižengta ir įvarčiai nebuvo įskaityti.

Tiesa, vieną įvartį šiose rungtynėse taip pat įmušė ir Kamerūnas, tačiau tai buvo padaryta iš nuošalės.

A grupės lyderiais tapo šeimininkai Brazilijos futbolininkai, ketvirtadienį 3:1 (1:1) įveikę Kroatijos ekipą.

A grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Brazilija 1 1 0 0 3:1 3

2. Meksika 1 1 0 0 1:0 3

3. Kamerūnas 1 0 0 1 0:1 0

4. Kroatija 1 0 0 1 1:3 0

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas - 2 įvarčiai - Neymaras (Brazilija).

Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje dalyvauja 32 rinktinės, kurios pirmajame etape suskirstytos į aštuonias grupės. Į pirmenybių aštuntfinalį pateks dvi geriausios kiekvienos grupės vienuolikės.

Birželio 17-ąją A grupėje Kamerūnas žais su Brazilija, o Meksika – su Kroatija.

Antrasis kėlinys: Meksika – Kamerūnas 1:0 (0:0).

61 min. ĮVARTIS. Oribe Peralta galiausiai atidarė įvarčių „skrynią“. Pro subyrėjusią Kamerūno gynybą prasiveržęs Giovani Dos Santosas smūgiavo, kamerūniečių vartininkas atmušė kamuolį, tačiau prišokęs O.Peralta taikliai paspyrė į vartų stačiakampį atšokusį sviedinį ir rezultatas tapo 1:0.


Oribe Peralta by fifa16

Pirmasis kėlinys: Meksika – Kamerūnas 0:0

45 min. Lyjant smarkiam lietui, po pirmojo kėlinio rezultatas lygus 0:0, nors pelnyti buvo trys įvarčiai.  Meksikiečiai, išeidami iš aikštės, norėjo rimtai pakalbėti su teisėjais, tačiau jie palaukė, kol Meksikos komandos administracija apramino žaidėjus ir juos išvedė į rūbinę.


Giovani dos Santos disallowed goal Mexico vs... by ntpflora

30 min.  Meksikiečiai dar kartą įmušė įvartį ir dar kartą teisėjai įžvelgė pražangą.

16 min.  S.Eto'o taip pat Meksikai atsakė įvarčiu ir jis taip pat buvo įmuštas iš nuošalės.

11 min. Įvartis krito į Kamerūno rinktinės vartus, tačiau šoninis teisėjas nutarė, kad buvo nuošalė. Tad rezultatas nepasikeitė 0:0. 

Oficialios rinktinių sudėtys mačui

Meksika: Ochoa, Rodriguezas, Marquezas, Herrera, Layunas, Dos Santos, Moreno, Guardado, Peralta, Aguilaras, Vazquezas.

Kamerūnas: Itandje, Assou-Ekotto, Nkoulou, Djeugoue, Song, Moukandjo, Eto'o, Choupo Moting, Chedjou, Mbia, Enoh.

--------------------------

Meksika: nepasieks net aštunfinalio?

Pravardė: El Tricolor (trispalviai – raudonai žaliai balti)

Treneris: Miguel Herrera. Niekada netreniravęs Europoje, tačiau turėjęs tikrai sėkmingą karjerą Meksikoje, kur 2013 metais su „America“ tapo šalies čempionu.

Žvaigždė: Giovanni dos Santosas („Villarreal“). Likimo mėtytas į kairę ir į dešinę, šis meksikietis pagaliau atrado savo namus – iš pradžių Maljorkoje, o dabar – Villarrealyje. Nepaisant sąlyginai jauno amžiaus (25 metai), G.dos Santosas rinktinėje sužaidė jau 74 rungtynes.

Taktika: Meksika papildomą žaidėją greičiausiai panaudos gynyboje ir žais 3 centro gynėjų taktika. Jų schemą nusakyti gana sunku – greičiausiai tai turėtų būti 3-4-1-1, tačiau 3 gynėjų sistemoje reikalingi gana specifiniai gynėjai. Moreno ir Marquezas (tačiau Marquezo solidus amžius jau verčia abejoti jo sugebėjimais) šiai schemai daugiau mažiau tinka, tačiau Rodriguezas – ganėtinai lėtas ir nerangus su kamuoliu, todėl gynyboje būtent jis tampa silpnąja vieta. Daug jėgos bus sutelkta į kairįjį kraštą, kurį šukuos greiti ir ištvermingi Layunas ir Guardado, o dos Santosas tokioje schemoje turės labai daug laisvės tarp saugų linijos ir Chicharito priekyje.

Meksikos rinktinės galima sudėtis
Meksikos rinktinės galima sudėtis

Stipriosios vietos:

Saugų linija

Greitis

Taktinis lankstumas

Silpnosios vietos:

Gynybos linija

Centro puolėjų forma

Komandą prieš čempionatą nukamavusios traumos

Kamerūnas: daug netvarkos

Pravardė: Les Lions Indomptables (nesuvaldomi liūtai)

Treneris: Volkeris Finke. Kultinis vokiečių futbolo treneris, 16 metų dirbęs su mažu „Freiburg“ klubu, stebinusiu vokiško futbolo padangę dešimtame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.

Žvaigždė: Nicolas N’Koulou („Marseille“). Iš pradžių Monake, o dabar Marselyje – N’Koulou užsirekomendavo kaip vienas geriausių Ligue 1 gynėjų. Ne itin aukštas, tačiau staigus, mobilus bei mokantis elgtis su kamuoliu – šiuolaikiško futbolo gynėjas.

Taktika: Kamerūnas susiduria su problema, kurią turi ne viena mažesnė rinktinė – didele gerų žaidėjų koncentracija vienoje aikštės pozicijoje bei jų trūkumu kitose. T

ikėtina, jog saugų grandis bus labai statiška – tiek Songas, tiek Enoh, tiek M’Bia, Matipas ir t.t. yra sąlyginai geri griovėjai, tačiau gebėjimų varžovų aikštės pusėje kurti žaidimą iš esmės neturi nė vienas.

Atakuojančiame trejete taip pat daugiau progų pildytojai, o ne kūrėjai – Kamerūno legenda Eto’o bei puikų praėjusį sezoną Prancūzijoje sužaidęs Vincentas Aboubakaras, kuris greičiausiai bus patupdytas į kraštą, o tai nėra stipriausia jo pozicija.

Kūrybinio žiburio galima tikėtis nebent iš Songo, tačiau tam reikia tikslių ir reikiamų įbėgimų visų pirma iš krašto. Kitaip Songo aukšti perdavimai virš gynėjų galvų taps neefektyvūs. Bet kokiu atveju, ši rinktinė neturi saugų ir puolėjų grandį rišančios figūros ir realią grėsmę kelia nebent kraštuose, kur pavojingi Bedimo pasijungimai į ataką gali sukelti problemų varžovams. Tačiau Kamerūnas neturėtų būti savo žaidimu itin žavinti komanda.

Kamerūno rinktinės galima sudėtis
Kamerūno rinktinės galima sudėtis

Stipriosios vietos:

Didelis pasirinkimas saugų ir gynėjų grandyse

Individualiai stiprūs besiginantys žaidėjai

Silpnosios vietos:

Kūrybingų žaidėjų stoka

Silpna vartininko pozicija

Neaiškus žaidimo puolime braižas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius