-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki didžiausi Pasaulio futbolo čempionato nevykėliai

Pasaulio futbolo čempionate ne kiekvienas gali būti žvaigždė. Priešingai – ne vienas iki čempionato itin gerą vardą turėjęs futbolininkas iš Brazilijos grįžta pasirodęs kur kas prasčiau, nei iš jo buvo tikimasi. Portalas goal.com sudarė labiausiai nuvylusių pasaulio čempionato žaidėjų penketuką.
Diego Costa
Diego Costa / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Diego Costa – Ispanijos rinktinė

Atstovauti Ispanijai, o ne Brazilijai pasirinkęs puolėjas buvo laikomas nauju vėju Europos ir pasaulio čempionų komandoje, ilgą laiką neturėjusioje stabilaus tikro „devintojo numerio“.

Po nuostabaus sezono Madrido „Atletico“ komandoje, kurį baigė turėdamas 36 įvarčius, planetos pirmenybes D.Costa paliko „tuščias“. Nors jo atėjimas sutapo su Ispanijos kritimu, tačiau negalime dėl to kaltinti tik D.Costos. Kita vertus, pagrindiniu puolėju laikytas futbolininkas buvo tragedija pasibaigusiose rungtynėse su Nyderlandais pasižymėjo tik suvaidinta pražanga ir uždirbtu 11 metrų baudiniu, o vėliau visiškai dingo.

Sezono pabaigoje problemų su pakinkline sausgysle turėjęs D.Costa geriau būtų gydęsis ir į čempionatą nevažiavęs. Tokia trauma negalėjo neturėti įtakos puolėjo žaidimui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stevenas Gerrardas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stevenas Gerrardas

Stevenas Gerardas – Anglijos rinktinė

Patyręs saugas pasižymi sugebėjimu išgelbėti savo komandą nuo rimtų nemalonumų tada, kai to labiausiai reikia. Vis dėlto veteranas pasižymi ir sugebėjimu padaryti svarbių klaidų, kai jų mažiausiai reikia.

Po nekokio pasirodymo mače su Italija, kai S.Gerrardas nesugebėjo įtvirtinti savo pranašumo aikštės viduryje, antrajame susitikime su Urugvajumi saugas padarė lemiamą klaidą. Po vartininko perdavimo „Liverpool“ lyderis nesugebėjo tinkamai atmušti aukšto kamuolio ir šis nuskriejo Luisui Suarezui, kuris įmušė pergalingą įvartį.

Mažai kas abejoja, kad po šio Pasaulio čempionato, kai Anglija pirmą kartą nuo 1958-ųjų iškrito dar grupės varžybose, S.Gerrardas pasitrauks iš rinktinių futbolo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ikeras Casillas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ikeras Casillas

Ikeras Casillasas – Ispanijos rinktinė

Vicente del Bosque į vartus pastatė komandos kapitoną ir 2010 metų Pasaulio čempionato didvyrį nepaisant to, kad praėjusį sezoną Madrido „Real“ komandoje jis buvo tik antrasis vartininkas.

Jau pirmajame mače su olandais treneris gavo atsakymą, kodėl I.Casillasas buvo antrasis. Komandos siela dažnai vadinamas vartų sargas po pralaimėjimo 1:5 turėjo prisiimti atsakomybę dėl mažiausiai dviejų įvarčių.

I.Casillasas su 156 rungtynėmis šalies nacionalinėje komandoje išlieka legenda, tačiau pastarasis pasirodymas planetos pirmenybėse rodo, kad žaidimą rinktinėje artimiausiu metu teks baigti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gonzalo Higuainas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gonzalo Higuainas

Gonzalo Higuainas – Argentinos rinktinė

Prieš čempionatą apie argentiniečio puolimo trio – Lionelį Messi, Gonzalo Higuainą ir Sergio Aguero – buvo iš anksto kuriamos legendos. „Napoli“ klube sezoną praleidęs 26-erių puolėjas suspindo naujomis spalvomis, tačiau į rinktinę atvyko neišsigydęs traumų.

Argentinietis aikštėje judėjo vangiai, nesugebėjo žaisti aštriai, o net ir gavęs kelias progas, jas tragiškai iššvaistė. Apie jo formą ir naudą komandai daug ką pasako faktas, kad rungtynėse su Iranu, niekaip nepramušant azijiečių gynybos, treneris 76-ąją minutę G.Higuainą pakeitė kitu žaidėju.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mario Balotelli
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mario Balotelli

Mario Balotelli – Italijos rinktinė

Puolėjui čempionatas prasidėjo puikiai – jo įvartis galva į Anglijos rinktinės vartus garantavo italams pergalę 2:1. Vis dėlto tai buvo paskutinis italų įvartis pirmenybėse, o pats M.Balotteli paskutines rungtynes baigė ant suolo, bejėgiškai žiūrėdamas į Urugvajaus futbolininkų pergalę prieš jo ekipą.

Pastarųjų rungtynių pirmojo kėlinio pabaigoje M.Balotelli buvo pakeistas, nes nerodė nieko, tik spėjo užsidirbti kvailą geltoną kortelę. Tuščias jis buvo ir mače su Kosta Rika, o italų žiniasklaidoje vėl mirgėjo tekstai apie netramdomą superMario elgesį, keliamas problemas rūbinėje ir aroganciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius