Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Seppas Blatteris nustebo, kad „Auksinį kamuolį“ gavo Lionelis Messi

Po Pasaulio futbolo čempionato finalo futbolininkams buvo įteikti ir asmeniniai apdovanojimai. Prestižiškiausią iš jų, „Auksinį kamuolį“, atsiėmė Lionelis Messi, tačiau ne visi buvo patenkinti tokiu sprendimu. Diego Maradona paskelbė, kad argentinietis jo nenusipelnė, o FIFA prezidentas Seppas Blatteris prisipažino, kad nustebo pamatęs, jog apdovanojimą gaus L.Messi.
Lionelis Messi ir Seppas Blatteris
Lionelis Messi ir Seppas Blatteris / „Scanpix“ nuotr.

FIFA vadovas teigė, kad nesitikėjo, jog geriausiu turnyro žaidėju bus paskelbtas Lionelis Messi: „Kiek nustebau, kai pamačiau, kad „Auksinio kamuolio“ atsiimti eina Lionelis Messi. Jo įvarčiai buvo labai svarbūs grupių etape, tačiau nesakyčiau, kad jie lėmė Argentinos patekimą į finalą.“

Griežčiau pasisakė L.Messi tėvynainis Diego Maradona, kuris šį apdovanojimą gavo 1986 metais, kai Argentina triumfavo pasaulio čempionate.

Anot legendinio futbolininko, Lionelis Messi apdovanojimo nenusipelnė: „Taip nesąžininga. Marketingo žmonės, skiriantys apdovanojimą, suklydo. Apdovanojimą turėjo gauti kolumbietis Jamesas Rodriguezas.“

„Auksinio kamuolio“ laimėtoją sprendžia FIFA techninė grupė. Tai 13-os žmonių grupė, kuri analizuoja futbolininkų pasirodymą. 

FIFA vadovas taip pat įvertino čempionatą – skyrė 9,25 balo iš 10-ies. Čempionatas Pietų Afrikos Respublikoje buvo įvertintas devynetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius