Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Septyni Pasaulio futbolo čempionato įvykiai, kuriuos jūs tikrai praleidote

Pasibaigus Pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje batalijoms, šio sporto specialistai aptarinėja galutinius rezultatus, sirgaliai – dalijasi įspūdžiais. Vienoje ar kitoje vietoje buvę futbolo aistruoliai internete dalijosi įvykiais, kurių visagalė televizija ir beveik visur bandę suspėti žurnalistai nepastebėjo ir net negalėjo pamatyti. Mat tai neordinarios situacijos ar net istorijos.
Vokietijos futbolo sirgalius
Vokietijos futbolo sirgalius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tad kokios neįtikėtinos istorijos įvyko čempionato Brazilijoje metu, kokių dalykų tikrai nematė ir neaprašinėjo žurnalistai?

Meksikiečiai žaidė pliaže su nepažįstamaisiais

Po antrojo etapo kovų trys Meksikos futbolo rinktinės žaidėjai: Javieras Hernendezas, Jose Vasquezas ir Hektoras Herrera nutarė popietę praleisti Santoso miesto paplūdimyje. Su savimi jie ramiausiai rideno futbolo kamuolį. Prie jų po kurio laiko priėjo keli 15-mečiai vaikinukai, kurie paaiškino, kad paplūdimyje turėjo susitikti su draugais pažaisti futbolą, tačiau tie neatėjo. Meksikos rinktinės žaidėjai pasiūlė vaikinukams prisijungti ir sužaisti trumpą mačą.

Meksikos rinktinės žaidėjai pažaidė futbolą paplūdimyje
Meksikos rinktinės žaidėjai pažaidė futbolą paplūdimyje

„Pradžioje mes stoviniavome, laukėme draugų, bet kažkas mus pašaukė. Atsisukome – nepatikėjome savo akimis. Ten buvo meksikiečių ekipos žvaigždės“, – pasakojo vaikinas Igoris de Abreu.

Kaip pasakojo vaikinukai, jie ne iš karto pasiryžo pažaisti su futbolininkais.

„Mes apstulbome. Mus kvietė, bet mes ėjome tolyn. Kai dar kartą pakvietė – atsisukome ir papasakojome savo istoriją. Meksikiečiai pasiūlė pažaisti. Niekada neužmiršiu šios istorijos,“ – teigė vaikinukas Vinysus vardu.

Rungtynės vyko apie 30 minučių, o po to futbolininkai gausiai susirinkusiems žiopliams dalijo autografus.

Kaip du vandens lašai – Luizo Felipe Scolari antrininkas

Prasidėjus Pasaulio futbolo čempionatui, padidėjo Brazilijos futbolo rinktinės trenerio Luizo Felipe Scolari antrininko – Vladimiro Palomo populiarumas. Jis taip meistriškai įsijautė į vaidmenį, kad skrisdamas iš San Paulo į Rio de Žaneirą apgavo labai autoritetingų „O Globo“ ir „Folha de S. Paulo“ leidinių žurnalistus. Pastarieji 10 minučių kamantinėjo antrininką apie nacionalinės ekipos reikalus.

L.F.Scolari antrininkas - Vladimiras Palomo
L.F.Scolari antrininkas - Vladimiras Palomo

Apsimetęs treneriu L.F.Scolari, antrininkas jokių sensacingų naujienų nepaskelbė ir į visus klausimus atsakinėjo abstrakčiomis frazėmis. Pavyzdžiui, „kas galėjo žinoti, kad Ispanija iškris iš čempionato taip anksti“, „lygiosios su Meksika neatšaldė pasitikėjimo savo jėgomis“, „visus varžovus reikia gerbti“, „prieš rungtynes visada rezultatas būna 0:0“.

Po šio interviu Brazilijos futbolo konfederacija staigiai pareiškė, kad nacionalinės ekipos strategas nedavė leidiniams interviu ir žurnalistams teko viešai atsiprašyti savo skaitytojų.

Gyventojas padėjo Čilės sirgaliams

Čilės futbolo rinktinės sirgalių buvo tiek daug, kad jiems neužtekdavo bilietų į jų mylimos komandos rungtynes. Mače su Ispanija čiliečių buvo minios ir ne visi, bandę prasmukti į stadioną, po to sugebėjo pasiekti sirgalių zonas, kuriose buvo dideli ekranai, rodę tiesiogiai mačus.

Čilės sirgaliai žiūri televizorių
Čilės sirgaliai žiūri televizorių

Aistruolių godas supratęs 50-metis brazilas Luizas Gonzaga išnešė į lauką savo televizorių, kad bent keli čiliečiai galėtų stebėti rungtynes. Aplink nediduką televizorių „aplipo“ apie 50 čiliečių, kurie kraustėsi iš proto matydami, kaip Čilė 2:0 nugali Ispaniją.

Futbolo nematyti

Curitibos miesto stadione, kuriame buvo žaidžiamas Alžyro ir Rusijos rinktinių mačas, lėmęs, kad rusai po grupės akistatų vyko namo, buvo ir tokių žiūrovų vietų, kurios vadinamos „mirties vietomis“. Nieko nežinodamas sirgalius, nusipirkęs bilietą, atsidurdavo tokioje vietoje, kurioje jis futbolo beveik nematydavo. Na, visos vejos tikrai nematydavo, nes kitą pusę užstodavo betoninė konstrukcija.

Puiki vieta matyti tik pusę aikštės
Puiki vieta matyti tik pusę aikštės

Urugvajus – be saldumynų

Prieš prasidedant Pasaulio futbolo čempionatui Urugvajaus nacionalinė ekipa liko be vieno iš pagrindinių saldžių skanėstų – de leche (kažkas panašaus į virtą kondensuotą pieną). Urugvajiečiai siekė įsivežti 39 kilogramus šio deserto, tačiau į Braziliją įvežti pieno produktus galima tik su specialiais leidimais ir jų išdavimas vyksta ne vieną savaitę.

Tiesa, brazilų konditeriai bandė padaryti kažką panašaus į le leche ir taip pamaloninti urugvajiečius. Pasibaigus Urugvajaus kovoms čempionate, jie 39 kg konfiskuotų de leche vis dėlto išsivežė namo – pasirodo, brazilų muitininkai skanėstą įdėjo į didelį šaldytuvą ir ji išlaikė nesugedusį.

Vartininkas ieškojo vaško

Šveicarijos futbolo rinktinės vartininkas Diego Benaglio Brazilijoje susidūrė su problemomis – futbolininkui baigėsi specialus vaškas, skirtas plaukams ir jis net ekipos administracijos prašė nupirkti šią kosmetikos priemonę. Kiek ji bekainuotų.

Vietos parduotuvėse jo nebuvo ir šveicaras pats nutarė imtis iniciatyvos – apeiti dideles parduotuves ir gauti vašką. Tačiau rezultatai buvo nekokie. Ir vietiniai vartininkui pasiūlė pasidairyti po kirpyklas. D.Benaglio įžengė į nedidelę kirpyklėlę, kurioje tikra buvo reikiamas plaukų vaškas. Pinigai nepadėjo – kirpėjas atsisakė parduoti tą vašką. Bet sutiko jį pasikeisti – į nuotrauką, kurioje būtų pats kirpėjas ir D.Benaglio.

Nusikirpo plikai

Pasaulio futbolo čempionatą stebėjo ir astronautai. Prieš grupės dvikovą tarp Vokietijos ir JAV rinktinių kosminėje stotyje buvę amerikiečiai Steve'as Swansonas ir Reidas Wisemanas susilažino su vokiečiu Alexanderiu Gerstu, kas nugalės. Jei laimi JAV ekipa – ant vokiečio galvos amerikiečiai paišo savo šalies vėliavą, jei vokiečiai – A.Gerstas stotyje amerikiečiams nuskuta galvas plikai.

Vokiečiai nugalėjo 1:0, o amerikiečiai neteko plaukų. Įdomu, kad kosminėje stotyje yra elektinė plaukų mašinėlė, o kad nukirpti plaukai neskraidytų, prie jos primontuots nedidelis siurblys.

VIDEO: Kosmoso stotyje - lažybos ir kirpimas plikai

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius