Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taktinė analizė: Rusijos ir Pietų Korėjos dvikova

Pirmąjį čempionato ratą užbaigs dvikova tarp Rusijos ir Pietų Korėjos rinktinių. Tinklaraštis dezinformacija.net pristato jums šios dvikovos komandas bei pateikia trumpą ekipų taktikos analizę.
Fabio Capello
Fabio Capello / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Korėjos rinktinė daugeliu aspektų primena savo kaimynus iš Japonijos – gana talentinga komanda, tačiau jiems trūksta galutinio produkto tiek atakoje, tiek gynyboje. Vienintelis puolėjas, ne itin gerą formą jau pora metu demonstruojantis Park Chu-yeongas, kurį tvirti Rusijos centro gynėjai S.Ignaševičius ir V.Berezuckis turėtų paversti gana izoliuota figūra aikštės priekyje.

Tikėtina, jog norėdami neutralizuoti giliai rungtyniaujantį kūrybingą korėjiečių saugą Ki Sung-Yeongą, rusai vis tik leis 2 labiau griaunančio tipo vidurio saugus ir per daug netrukdys varžovams kontroliuoti kamuolį toli nuo jų vartų, o patys sieks staigiai pereiti į kontratakas. Pagrindinis klausimas: ar stipraus vidurio puolėjo trūkumas nepavers korėjiečių atakų statiškomis?

Pietų Korėjos futbolo rinktinės taktinė schema
Pietų Korėjos futbolo rinktinės taktinė schema

PIETŲ KORĖJA

Pravardė: Taeguk warriors

Treneris: Hong Myung-bo. Tapęs nacionaliniu herojumi po to, kai 2002-ųjų Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalyje įmušė lemiamą 11 m baudinį į Ispanijos vartus bei išvedė savo šalį į neregėtas aukštumas – pusfinalį. Kaip treneris patirties turi nedaug ir prieš tai dirbo tik su jaunimo rinktinėmis.

Žvaigždė: Ha Seung Minas („Bayer“). Sužibėjęs „Hamburg“ klube, praėjusį sezoną persikėlė į Leverkuzeną, kur jo užduotis buvo pakeisti Andre Schurrle. Pirmas sezonas buvo neblogas – įmušta 10 įvarčių, o labiausiai įsiminė pirmosios rungtynės prieš buvusį savo klubą – „Hamburg“ ekipai jis įmušė 3 įvarčius.

Taktika: Ši rinktinė pasižymi stipriais kraštais. Du disciplinuoti, tačiau tikrai ne riboti vidurio saugai leidžia į atakas aktyviai jungtis krašto gynėjams. Bėda ta, kad Korėja tiesiog neturi rimto vidurio puolėjo.

Po keisto perėjimo į „Arsenal“ Park Chu-youngo karjera septynmyliais žingsniais ritasi žemyn, bet net savo geriausiais metais jis nebuvo tas puolėjas, kuris uždarinėtų aukštus skersuotus kamuolius. Korėjos atakos iš esmės laikosi ant vieno žmogaus – Ha Seung-Mino. Be to, kad yra greitas ir universalus, tai, ko gero, vienintelis žaidėjas, galintis kiek stabiliau mušti įvarčius.

Lee Chung-Youngas yra klasikinis krašto saugas, tačiau jo efektyvumu šioje komandoje verčia abejoti tikro vidurio puolėjo trūkumas.Vidurio gynėjai Kwak Tae-hwi ir Hong Jeong-ho – šiuolaikiniai, ramiai su kamuoliu besijaučiantys gynėjai, tačiau sąlyginai „žali“ bei linkę daryti individualias klaidas.

Stipriosios pusės:

– Jauna, subalansuota komanda
– Stiprūs kraštai

Silpnosios pusės:

– Vis dar jauni ir nepatyrę
– Per mažai žaidėjų, galinčių pelnyti įvarčius
– Nemažai žaidėjų linkę į individualias klaidas.

RUSIJA

Rusijos futbolo rinktinės taktinė schema
Rusijos futbolo rinktinės taktinė schema

Pravardė: Sbornaya (nacionalinė komanda)

Treneris: Fabio Capello. Vyriausias čempionato treneris ir kartu – vienas garsiausių. Jo titulų lentynoje puikuojasi krūva įvairių šalių čempionų titulų, taurių ir Čempionų lygos titulas. Tačiau pastaruoju metu karjera nesiklosto itin sėkmingai – jo darbą Anglijos rinktinėje galima vadinti nesėkme.

Žvaigždė: Aleksandras Kokorinas (Maskvos „Dinamo“). Vis dar jaunas žaidėjas, staiga tapęs viena kertinių figūrų Rusijos rinktinėje. Čia jam suteikiama pakankamai daug laisvės, o dėl to jis jaučiasi patogiai.

Taktika: Prieš pat čempionatą Rusija prarado bene savo svarbiausią žaidėją, komandos kapitoną R.Širokovą. Panašiai kaip K.Strootmano atveju Nyderlanduose, F.Capello neturi jo funkcijas galinčio atlikti žaidėjo, todėl teks perstumdyti saugų grandį.

Atrankos cikle F.Capello naudojo vieną atraminį saugą, dažniausiai pirmenybę suteikdamas D.Glušakovui. Tačiau dabar gali tekti planus keisti – realus variantas, kad vieta startinėje sudėtyje atsiras itin kietam saugui I.Denisovui. Taip būtų galima suteikti daugiau laisvės visų pirma iš krašto saugo į veržlų vidurio persikvalifikavusiam V.Faizulinui bei labai daug atakuojančiam kairiojo krašto žaidėjui J.Žirkovui.

Atakuojantis trejetas yra gana daug žadantis, tačiau ten tvirtą poziciją turi tik A.Kokorinas. Vis tik labiausiai tikėtina, jog viduryje bus pasirinktas A.Keržakovas – mobilus ir staigus žaidėjas, kuris dirba visoje puolimo linijoje bei drąsiai gali pasitraukti į kairę, atverdamas erdves A.Kokorinui. Dešinėje pasirinkimas sunkesnis, tačiau F.Capello bus sunku atsispirti A.Dzagojevo talentui. Js yra atakuojantis vidurio saugas, tačiau jo sugebėjimai gali lemti tai, jog jam vieta startinėje sudėtyje vis tik bus surasta.

Stipriosios pusės:

– Disciplinuoti atraminiai saugai
– Mobili puolimo linija
– Fiziškai stipri gynybos ir saugų linijos

Silpnosios pusės:

– R.Širokovo praradimas
– Gana nerangūs centro gynėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius