Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokio pažeminimo, koks teko Brazilijai, pasaulio čempionatų pusfinalyje niekas nebuvo patyręs

Pirmą kartą Pasaulio futbolo čempionatų pusfinalių istorijoje buvo užfiksuoti septyni įvarčiai į vienos komandos vartus. Vokietijos futbolo rinktinės triuškinamas pergalė 7:1 prieš brazilus vos netapo ir didžiausiu pastarosios rinktinės pralaimėjimu istorijoje. Nuo antirekordo išgelbėjo Oscaro įvartis paskutinę minutę. Brazilai iki šiol pasaulio čempionatuose tik kartą buvo pralaimėję trijų įvarčių skirtumu – 1998-ųjų finale su Prancūzija.
Brazilijos rinktinės vartininkas Julio Cezaras
Brazilijos rinktinės vartininkas Julio Cesaras

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Neatmenamais 1920 metais Čilėje vykusiose rungtynėse Urugvajaus futbolo rinktinė 6:0 sutriuškino Braziliją ir iki 2014 metų liepos 8-osios tai buvo didžiausias pralaimėjimas Brazilijos futbolo istorijoje.

Mūsų visų matyta brazilų futbolininkų karta pakartojo šį rezultatą, tačiau Oscaras paskutinėmis mačo akimirkomis išgelbėjo nuo naujo „rekordo“.

Nepaisant didžiulio pralaimėjimo 1920-aisiais, skaudžiausia nesėkmė, ištikusi Brazilijos futbolą, buvo 1950-ųjų Pasaulio čempionato finalas. „Maracana“ stadione Rio de Žaneire vėl tas pats Urugvajus 2:1 įveikė čempionato šeimininkus ir nugvelbė brazilams kone iš anksto paruoštą taurę.

Vis dėlto, daugelis brazilų to nėra matę, tad jiems reikėjo naujo istorijos lapo, kurį būtų galima ilgus metu atsiminti su skausmu – jie tai gavo.

Pralaimėjimas Vokietijai 1:7 tapo ne tik didžiausia Brazilijos nesėkme pasaulio čempionatuose, bet ir apskritai baisiausiu sutriuškinimu čempionatų pusfinaliuose.

1930-aisiais abu pusfinaliai baigėsi identiškais gėdingais rezultatais 6:1. Taip Urugvajus tada sumušė Jugoslaviją, o Argentina – JAV futbolininkus. 1954-aisiais Vakarų Vokietijos futbolininkai tai pakartojo su Austrija.

Tuo tarpu Vokietijai tai toli gražu nėra didžiausia pergalė – 1912 metais vokiečiai Rusijos rinktinę buvo sumalę net 16:0. Pasaulio čempionate vokiečiai taip pat yra laimėję didesniu skirtumu – prieš dešimtmetį jie sumušė Saudo Arabiją net 8:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius