-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Urugvajus niršta: FIFA maišoma su žemėmis, šaukiama, kad Luiso Suarezo diskvalifikacija atėmė čempionato ketvirtfinalį

„Mes visi puikiai žinome, kur yra futbolo jėga. Ji ne aikštėje, ji ne tarp žaidėjų. Ji ten, kur sėdi žmonės ir žaidžia likimais“, – rodydamas pro duris į įsivaizduojamą FIFA šeštadienio vakarą niršo Urugvajaus rinktinės treneris Oscaras Tabarezas.
Laikraštis su Luiso Suarezo, laikančio ant rankų vaikus, nuotrauka
Laikraštis su Luiso Suarezo, laikančio ant rankų vaikus, nuotrauka

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Jo komandai taip nepasisekė peržengti Pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalio barjero. Be savo geriausio žaidėjo Luiso Suarezo likęs strategas nerado priešnuodžių puikiai žaidusiai Kolumbijai. Šeštadienį urugvajiečiai nusileido 0:2. Kartu buvo palaidota viltis pakartoti 1950-ųjų istoriją, kai Urugvajus finale Brazilijoje įveikė šeimininkus ir tapo planetos čempionu.

„Kas būtų, jei žaistų L.Suarezas? Tokio rezultato tikrai nebūtų. Gal mes pralaimėtume kaip Čilė po baudinių serijos, bet taip tikrai nebūtų. Tai yra FIFA gėda, kad viskas išsisprendė ne stadione, o valdininkų kabinete“, – „El Pais“ laikraščiui kalbėjo O.Tabarezas.

Urugvajaus rinktinės puolėjas L.Suarezas šią savaitę sulaukė griežtos FIFA bausmės. Buvo nuspręsta, kad rungtynėse su Italija Giorgio Chiellini įkandęs urugvajietis yra suspenduojamas devynerioms rungtynėms ir turės praleisti 4 mėnesius be jokios su futbolu susijusios veiklos. Tad susikrovęs lagaminus, L.Suarezas aštuntfinalio mačą jau stebėjo namie su vaikais ir tik kartais papozuoti išeidavo pro grotuotą namo balkoną.

„Aš daug laiko bendradarbiavau su FIFA – vedžiau kursus FIFA instruktoriams Strateginio techninio futbolo instituto rėmuose, buvau ne vienos FIFA komisijos narys. Dabar suprantu, kad po tokių FIFA akibrokštų privalau išeiti iš šios organizacijos. Tai žema“, – piktinosi Urugvajaus treneris.

Laikraštis „La Republica“ sekmadienį teigia, kad turi duomenų, jog per Kolumbijos ir Urugvajaus mačą iš sirgalių buvo prašoma prieš įeinant į areną atiduoti iškirptas L.Suarezo galvos nuotraukas, kurias aistruoliai užsimaukšlindavo kaip atributą.

Laikraštis „La Republica“ sekmadienį teigia, kad turi duomenų, jog per Kolumbijos ir Urugvajaus mačą iš sirgalių buvo prašoma prieš įeinant į areną atiduoti iškirptas L.Suarezo galvos nuotraukas, kurias aistruoliai užsimaukšlindavo kaip atributą.

Laikraštis tikina, kad net ir televizijos režisieriams buvo liepta per akistatą su Kolumbiją nerodyti Urugvajaus sirgalių, kad būtų ramiau.

„FIFA įniršis prieš Urugvajų turi aiškią istoriją – tai daroma, nes norima dar kartą parodyti autoritarinio vadovavimo privalumus. Žiūrėk, Urugvajau, ką norime, tą ir darome. Absoliutus ignoravimas tiesos ir noras valdyti valstybes, kad galėtum turėti didžiausią verslą pasaulyje. Galima tik pasakyti, kad L.Suarezui ir Urugvajui padaryta milžiniška žala. Šalis neteko galimybės žaisti Pasaulio čempionato ketvirtfinalyje“, – rašo „La Republica“.

Laikraštis „El Obselvador“ pagrindinį puslapį skyrė sarkastiškai padėkai: „Ačiū, FIFA“ parašyta pirmame puslapyje, o įrašas „prilipdytas“ prie žvėrių karaliaus liūto.

urugvajaus laikračio pirmasis puslapis
urugvajaus laikračio pirmasis puslapis

„Ačiū, rinktine, kad sugrąžinai mums norą didžiuotis Urugvajumi. Ačiū, kad leidai pajusti iliuziją, jog nors maži, bet galime padaryti daug ir galime padaryti bet ką.

Ačiū tau, rinktine, kad pasaulis su pagarba sakė „Urugvajus“, o maži vaikai šiomis dienomis į lauką išeidavo ne su kitų šalių rinktinių marškinėliais, o su savos rinktinės atributika, su futbolo marškinėliais, ant kurių užrašyta "Urugvajus". Tai yra šventa – jie gavo pasididžiavimo imunitetą. Dabar tie vaikai – Urugvajaus vaikai, kurie ateityje garsins šalį, kitaip jie jau negalės.

Ponai, visi turime nusiimti kepurę prieš tą, kuris vadovauja šiai visai galingai istorijai, – trenerį. Žmogui, kuris pasakė „ne“ FIFA, tačiau ėjo iki galo ir liko išdidus žmogus. Galėjome užpykti ir nežaisti aštuntfinalio, bet tuo tik apsidžiaugtų tie, kurie norėjo Urugvajui tik blogo.

Šalis ir rinktinė aukščiau už intrigantę FIFA. Ar gerai, kai iš aikštės „išimamas“ geriausias Urugvajaus žaidėjas lemiamu momentu? Tai labiau panašu į 11 metrų baudinį paskutinę mačo minutę. Gėda ir ačiū FIFA – mes tapome kur kas stipresni, nei tu galvojai. Net ir nepatekę į ketvirtfinalį – mes nugalėtojai“, – rašo „El Obselvador“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius