Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 15 /2014 06 16

Užtikrinta Pasaulio čempionato pradžia Prancūzijai – Hondūras sutriuškintas 3:0

Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje Porto Alegrės mieste Prancūzijos futbolo rinktinė tapo E grupės lydere. „Les Bleus“ pirmą kartą nuo 1998 metų Pasaulio čempionatą pradėjo pergalingai – 3:0 įveiktas Hondūras.
Karimas Benzema
Karimas Benzema / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Komandų pristatymas ir taktinė analizė – čia.

​Prancūzijos futbolininkai pergalę pasiekė gana lengvai, nors pirmajame kėlinyje turėjo nemažai vargo. Per pirmas 25 min. prancūzai dukart sudrebino vartų skersinį – taip baigėsi B.Matuidi ir A.Griezmanno smūgiai.

Hondūro futbolininkai nuo pat mačo pradžios žaidė labai grubų žaidimą, dažnai nė kiek nesismulkindami kapojo prancūzams per kojas. Tai pakišo koją – pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje geltoną kortelę turėjęs W.Palaciosas aukšto perdavimo metu grubiai kirto į nugarą P.Pogba ir prieš save išvydo raudoną kortelę.

11 metrų baudinį realizavo K.Benzema. Madrido „Real“ puolėjas tik prasidėjus antram kėliniui įmušė antrą kartą, tačiau įvartis buvo užskaitytas Hondūro vartininkui – N.Valladaresui.

Prancūzas gavo perdavimą į baudos aikštelę, mušė į tolimą vartų kampą, kur kamuolys atsimušė nuo virpsto ir skriejo palei vartų liniją. Tada kamuolį palietė vartininkas, kuris jį nukreipė į vartus. Nors vartų sargas kamuolį sugavo, tačiau vartų linijos technologija aiškiai parodė, kad įvartis buvo.

Prancūzija visiškai dominavo ir turėjo daugybę progų, tačiau tai buvo K.Benzema diena, kuris 73-ąją min. įmušė antrą savo įvartį.

Antrasis kėlinys: Prancūzija – Honūras 3:0

84 min. Žaidimas aprimo, prancūzai susitaikė, kad pergalę jau turi kišenėje, tad per daug varžovų nebespaudė. Prancūzus nuo aktyvių veiksmų atgrasė ir grubus Hondūro žaidimas – traumų gauti nesinorėjo.

78 min. Prancūzų treneris D.Deschamps'as nusprendė visiškai sudraskyti Hondūrą. Vietoj krašto puolėjo M.Valbuenos į aikštę įleido dar vieną puolėją O.Giroud.

73 min. ĮVARTIS! K.Benzema vis dėlto turi dublį!. Prancūzai baudos smūgio nekėlė į baudos aikštelę, o kamuolį parideno pažeme. Ten jo sulaukė M.Debuchy, kurio galingas šūvis buvo blokuotas gynėjų.

Kamuolys dar kartą atšoko į žaidimą, prie jo prišoko K.Benzema ir atliko galingą ir tikslų smūgį iš gana sunkaus kampo.

71 min. Eilinė kieta Hondūro žaidėjo pražanga. Centrinės Amerikos futbolo ekipa kol kas palieka grubiausios Pasaulio čempionato rinktinės įspūdį.

64 min. B.Matuidi gavo puikų perdavimą pažeme į baudos aikštelę ir jo smūgis skriejo visai šalia virpsto. Čia tikrai galėjo būti 3:0.

62 min. Prancūzijos rinktinės futbolininkai truputį apsiramino ir atleido vadžias. Pergalę jie jau tikrai turėjo, tačiau įvarčių skirtumas gali būti svarbus.

55 min. Prancūzai visiškai dominavo ir K.Benzema vos neįmušė dar sykį – vartininkas sužaidė tiesiog stebuklingai.

48 min. ĮVARTIS! Įvarčio technologija pagaliau davė vaisių. Prancūzas K.Benzema gavo perdavimą į baudos aikštelę, mušė į tolimą vartų kampą, kur kamuolys atsimušė nuo virpsto ir skriejo palei vartų liniją. Tada kamuolį palietė vartininkas, kuris jį nukreipė į vartus.

Nors vartų sargas kamuolį sugavo, tačiau vartų linijos technologija aiškiai parodė, kad įvartis buvo. Įvartis įskaitytas vartininkui N.Valladaresui.

Pirmasis kėlinys: Prancūzija – Honūras 1:0

45 min. ĮVARTIS! K.Benzema realizavo 11 metrų baudinį.

43 min. RAUDONA KORTELĖ IR 11 metrų baudinys! W.Palaciosas aukšto perdavimo metu grubiai kirto į nugarą P.Pogba ir gavo raudoną kortelę. W.Palaciosas jau turėjo geltoną kortelę ir gavo antrą.

40 min. Prancūzai surengė dvi iš eilės pavojingas atakas kraštais. Tačiau abi nebuvo sėkmingos, nepavykdavo net atlikti gero smūgio į vartų plotą.

37 min. Netoli baudos aikštelės kietai sustabdytas K.Benzema, tačiau teisėjas pražangos neįžvelgė.

35 min. Kietas Hondūro rinktinės žaidimas kaip reikiant erzino prancūzus, ypač jaunesnius žaidėjus. Europiečiai niekaip nerado kelių link varžovų vartų.

30 min. Hondūrui sekėsi ir toliau būti užrakinus savo gynybą. Prancūzai ieškojo progų, tačiau varžovai nevengė žaisti kietai, taip apsigindami nuo „Les Bleus“ atakų.

23 min. Dar vienas skersinis! Po aukšto perdavimo į baudos aikštelę smūgiavo  A.Griezmannas. Jis „peršoko“ gynėją, tačiau smūgis galva ir vėl pataikė į skersinį.

20 min. Hondūro futbolininkai tik gynėsi, o prancūzai vieną po kito siuntė kamuolius į baudos aikštelę. Vis dėlto, Hondūro gynėjai kol kas tvarkėsi puikiai.

15 min. Sumaištis Hondūro baudos aikštelėje vos nesibaigė įvarčiu – B.Matuidi smūgis atsimušė nuo skersinio.

10 min. Prancūzai greitai susitvarkė su Hondūro komandos spaudimu ir užvaldė kamuolį bei stipriai spaudė varžovus.

6 min. Prancūzams varžovai visiškai užvaldyti kamuolį nuo rungtynių pradžios neleido, tačiau ir patys nieko pavojingo nerengė.

Hondūras: N.Valladaresas; E.Izaguirre, M.Figueroa, V.Bernardezas, B.Beckelesas; W..Palaciosas, L.Garrido, R.Espinoza; O.Chavezas, J.Bengtsonas, C.Costly.

Prancūzija: H.Llorisas; M.Debuchy, R.Varane, M.Sakho, P.Evra; Y.Cabaye, B.Matuidi, P.Pogba; M.Valbuena, K.Benzema, A.Griezmannas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius