Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniečiai galės rinktis – pasaulio futbolo čempionatą stebėti atviroje erdvėje ar pamėgtame bare

Jau šį ketvirtadienį Brazilijoje užvirs ir po visą pasaulį pasklis futbolo šventė. Pasaulio futbolo čempionatai visuomet išjudina net ir mažiau futbolu besidominčius sirgalius, nes čia kovoja ne tik futbolininkai, bet ir valstybės. Sostinėje įsikūrę barai neabejoja, kad vilniečiai taip pat neliks abejingi šiai karštligei.
Futbolo sirgaliai bare
Futbolo sirgaliai bare / „Scanpix“ nuotr.

Pasaulio futbolo čempionatą galima bus stebėti ir specialioje fanų zonoje, kuri bus įrengta Vilniuje prie Baltojo tilto ir užims apie 3 000 kvadratinių metrų plotą. Šią idėją subrandino ir įgyvendino grupės ŽAS narys bei renginių ir kelionių įmonės „MadeMyDay“ įkūrėjas bei vienintelis savininkas Linas Zareckas-Choras.

Tai bus vienintelė vieša erdvė, kurioje oficialiai bus galima stebėti pasaulio čempionatą, nes Linas Zareckas pasirūpino specialia FIFA licencija, leidžiančia tai daryti.

Tačiau tai neužkerta kelio bet kuriam miesto barui pakviesti lankytojus stebėti rungtynių. Tiesa, su viena sąlyga – jie už rungtynių stebėjimą negali reikalauti papildomo mokesčio.

Manau, kad žmonės rinksis susėsti su draugais ir kartu vaišintis bei išgerti.

15min.lt kalbinti Vilniaus barų „Gringo pub“, „Alaus namai“ ir „Kas kas“ atstovai tikino, kad to daryti ir neplanuoja. Jie tikisi didesnio lankytojų antplūdžio nei įprastai, tačiau pažymi, kad šiuo atveju svarbios yra ir oro sąlygos.

Islandijos gatvėje įsikūrusiems barams „Kas kas“ ir „Berlin“ vadovaujantis Jurijus teigė, kad jie jau ruošiasi artėjančiam čempionatui ir lankytojams pasiūlys motyvacinių akcijų, kurios pritrauktų būtent į šias vietas.

Jurijaus teigimu, atvira erdvė stebėti čempionatui šalia Baltojo tilto didelės konkurencijos barams nesudarys: „Galbūt nežymiai tai ir atsilieps, bet, manau, kad žmonės geriau jau rinksis sau įprastą vietą ir aptarnavimą, o ne atvirą erdvę.“

Žmonės mieliau rinksis sodybą, o ne barą. Šiuo atveju esame šiek tiek priklausomi nuo oro sąlygų.

„Gringo pub“ vadovaujantis Karolis Paliulis taip pat pasakojo, kad baras laukia ir ruošiasi artėjančiam čempionatui: „Mūsų baras ir yra paremtas sportu, o ypač futbolu, todėl žinoma, kad rungtynes rodysime ir už tai pinigų neprašysime. Niekada to nedarome. Apskritai, futbolo rungtynių stebėjimas baruose yra socialinis reiškinys. Atvira erdvė yra gaivališka, bet gali sukelti ir nepatogumų – žmonės klykia ir pan. Bare viskas paprasčiau, todėl, manau, kad žmonės rinksis susėsti su draugais ir kartu vaišintis bei išgerti.“

„Alaus namų“ direktoriaus pavaduotojas Audrius buvo labiau susirūpinęs dėl gerų orų, kurie žmones gali ištempti į užmiestį: „Rodysime visas rungtynes, kurios vyks mūsų darbo laiko metu. Pinigų už tai neprašysime. Manau, kad žmonės noriai ateis, tačiau gali sutrukdyti geri orai. Žmonės mieliau rinksis sodybą, o ne barą. Šiuo atveju esame šiek tiek priklausomi nuo oro sąlygų.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius